Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:13 - 30/04/2015

Το παίζεις χαλαρός αλλά…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

…στο πρώτο φύσημα του βοριά θα χεσεις μέντες και θα πάρουν και εμενα τα σκάγια που δεν στο παίζω χαλαρός και προσπαθώ να σε ενημερώσω να είσαι έτοιμος και να δεις που και πως σου στερούν την Ελευθερία σου !

Ακούω διαφόρους λεονταρισμούς από πολλούς συνανθρώπους μου , …το στυλακι του ήρωα στα λόγια που συνήθως όταν έρθει η ώρα ψάχνεις να τους βρεις !

Το δεν γ@μιεται δεν λέω είναι μια έκφραση που υποστηρίζει την χαοτικοτητα του Έλληνα και αυτό μας έχει προφυλάξει από τυχαίους κινδύνους ..όταν όμως ο κίνδυνος είναι οργανωμένος και οι επιθέσεις συνεχόμενες ώστε να βρουν κενό στην χαοτικοτητα σου τότε αναγκαστικά πρέπει και εσύ να περάσεις σε προετοιμασία …όσο και να σε καταπιέζει αυτό χαοτικέ μου φίλε!

Με απλά λόγια αναρωτησου μερικά πράγματα αυτή την στιγμή για να δεις αν είσαι σε αυτούς που μπορούν να αντιμετωπίσουν μια ξαφνική επίθεση στο πεδίο της πραγματικότητας σου!

Αν σε πιάνει ταχυκαρδία κάθε φορα που πας σε ένα ατμ να εισπράξεις τον μισθό σου ..τότε δεν ανήκεις και πολύ στους ελεύθερους !

Αν στο σπίτι σου έχεις τρόφιμα-φάρμακα-νερό να την βγάλεις 5 μέρες …δεν ανήκεις σε αυτούς που θα αντέξουν!

Αν στην εργασία σου είσαι αυτός που εκτελεί εντολές που κανονικά η ψυχή του ποτέ δεν θα επέλεγε να κάνει σαν πράξεις ..δεν είσαι υγιείς ήδη!

Αν δίπλα σου νιώθεις το άδικο ,το ψέμα , το μίσος , την αρνητική ενέργεια αλλά δεν τολμάς η δεν σε παίρνει να μιλήσεις ώστε να το αλλάξεις ..τότε η κυριαρχία του πολιτισμού της χεστρας σε έχει εμποτίσει βαθιά !

Αν οι γύρω σου , οι οικογένεια σου συνεχίζει παρα τα στοιχεία που έχουμε όλοι μας να αμολαει αετό και να συνεχίζει να υποκρίνεται …ότι τίποτα δεν τρέχει , ότι όλα θα αλλάξουν με τους νέους ηγέτες μας ,ότι περνάμε μια φάση που θα τελειώσει ..τότε βρίσκεσαι μέσα σε να μικρόκοσμο που αδυνατεί να αντιμετωπίσει την καταδίκη του!

Για όσο καιρό δεν επιλέγεις να ακούς μόνο την καρδιά σου ..για τόσο καιρό θα συνεχίσεις να εισαι ασθενης !

Για όσο καιρό επιλέγεις να συμμετέχεις σε ομάδες οι οποίες δεν σε εκφράζουν απόλυτα .. και από ανασφάλεια μην μείνεις μόνος παραμένεις εκεί …για τόσο καιρό θα στερείς στην ψυχή σου την δυνατότητα να πετάξει!

Δεν είσαι χαλαρός φίλε μου… τουλάχιστον αυτό συζητα το με τον εαυτό σου και πες του να σου δώσει ειλικρινή απάντηση…δεν είσαι ούτε χαλαρός αλλά ούτε και αληθινός !

ΔΕν είναι κακό κάποια στιγμή να τραβήξεις μια γραμμή και να κάνεις την σούμα τις ελευθεριας σου !

Μην σε τρομάζει το 98% της ανθρωπότητας σε αυτό το αποτέλεσμα κάθετε !

Το φαινόμενο μιμητισμού είναι αυτό που μας κάνει να αντέχουμε όλο και με λιγότερα δικαιώματα … όσο στενεύει το κλουβί της ελευθεριας μας ..κοιτάμε το κλουβί του διπλανού μας ..και έτσι αμέσως συνηθίζουμε …!

Ξεχνάμε ότι μας ανήκει η γη ..ο ουρανός ..ότι εμείς είμαστε τα πάντα …γιατί βλέπουμε γύρω μας τους συνανθρώπους μας ..που δεν έκαναν την δική τους σούμα… ένα και ένα κάνει δυο… η σούμα της ελευθερίας μας !

Κανε την να δεις κατά πόσο είσαι ελεγχόμενος από το σύστημα ; Πόσο το έχεις ανάγκη; Πόσο πολύ άγχος έχεις αν και ο επόμενος μήνας θα έχει τις ίδιες νόρμες ; ….Κανε το για να δεις κατά πόσο είσαι έμπρακτος υποστηρικτής του πολιτισμού της χεστρας … καντο για να δεις ότι εισαι οξύμωρος με τον εαυτό σου ..την ψυχή σου ..τα ιδεώδη σου!

Αν δεν μπορείς να είσαι ο παραγωγός της τροφής σου , αν δεν μπορείς να αυτοχορηγησεις την αλλαγή που αναζητείς τα όπλα και τα εργαλεία για να την δημιουργήσεις ..τότε δεν είσαι χαλαρός φίλε μου..δεν είσαι ελεύθερος .. είσαι ένα πιόνι!

Ένα πιόνι που ακόμα και οι ιδέες του είναι κατευθυνόμενες … είσαι σε ενα σκαλοπάτι της πυραμίδας ..που για να σου δώσει την επόμενη δόση χρόνου να επιβιώσεις σου περνάει εντολές να εμποδίσεις τους από κάτω να ανέλθουν ..η να αλλάξουν την δομή της πυραμίδας ..που σε ταΐζει!

Υπάλληλοι είμαστε όλοι του εχθρού που θέλουμε να πολεμήσουμε…..

Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπάλληλοι του πολιτισμού της χεστρας για πάντα ..εκτός και εάν …δημιουργήσουμε νέες συμβάσεις αλήθειας και μπορέσουμε μαζί ενωμένοι να αυτοχορηγησουμε στους εαυτούς μας τα χρήσιμα εργαλεία που θα αλλάξουν την ροή τροφοδοσίας στην πυραμίδα ΤΟΥΣ!

Νομίζεις ότι είναι δύσκολο ; Οχι δεν είναι … και τα εργαλεία είναι εδώ …και η μαγιά των ανθρώπων είναι εδώ….ένα πράγμα λείπει …από το τίναγμα στην Ελευθερία !

Η ειλικρίνεια σου και η Νίκη του εχθρού που έχουν φυτέψει μέσα σου …

Κανε την σουμα σου με ειλικρίνεια…πόσο ελεύθερος είσαι ; Πόσο ανάγκη έχεις το σύστημα τους ώστε να μπορείς να υπάρχεις και αύριο;

Όταν το αποτέλεσμα θα είναι ειλικρινές με τον εαυτό σου…ρώτα μια τελευταία ερώτηση…Θέλω να είμαι σε αυτή την κατάσταση; …Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ ….

Τότε άκουσε με σε όλα όσα σου έχω πει και σου έχω χαρίσει … !!

Μπορείς αν θες πραγματικά να γίνεις εσύ η φωνή και η παντιέρα , να είσαι εσύ ο ηγέτης …από την αρχή σε ψάχνω!Αν και στην πραγματικοτητα μια σωστη δομη αντιστασης δεν χρειαζεται κανενα ηγετη…

Αλλά ελα να κάνουμε μια αρχή μαζί, μια συμφωνία μαζί , να δημιουργήσουμε την ουσιαστική αλήθεια μας που κανέναν σύστημα δεν θα μπορεί να την αλλοιώσει ..!

Δεν χρειάζεται να έχουμε δομή ..χρειάζεται μόνο ο λόγος μας ..η ανάγκη μας για αλλαγή…η αγαπη μας για Ελευθερία και δικαιοσύνη !

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ …ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ … ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ …Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ…..Η ΣΟΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ …!

Σε ένα σύστημα φυλακή που χρειάστηκε να δημιουργηθούν νόμοι και κανόνες για να σε ελέγχουν ενώ εσύ πιστεύεις ότι είσαι ελεύθερος κανένα σύστημα υπαρκτό και δομημένο μέσα στο σύστημα φυλακή δεν θα είναι ικανό να προσφέρει ουσιαστική λύση!

Η λύση θα έρθει μόνο από αυτόν η αυτούς που μέσα τους δημιούργησαν της δομές και την συνείδηση μια ουσιαστικής αλλαγής του ίδιου τους του εαυτού έτσι ώστε να ενθυμίζουν αξιες και ιδανικά , που θα μπορούν οι πράξεις τους χωρίς σειρά να γίνονται μίμηση , που χωρίς ηγέτη ,χωρίς αρχή και τέλος θα γίνουν η νέα παγκόσμια σύμβαση αλήθειας για να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στην απελευθέρωση της !

Stranger…



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (15)

  1. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 7:43 ΠΜ

    Εισαι πολη σωστος τα χω κανει ολα πραξει κ ειμαι πολη καλητερα απο πριν.
    το κακο ομως πιο ειναι οτι ολοι η αλλη δεν ειναι απλα πιαζμενη απο την πυραμιδα αλλα χομενη τοσο που κ να τους τα λες
    δεν πιανει κ ετσι το τιμημα τις ελευθεριας ειναι η μοναξια αυτη την εποχη.

  2. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 8:35 ΠΜ

    ωραιοςςςς..

  3. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 9:01 ΠΜ

    ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΓΗ ΚΡΑΤΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ………..ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

  4. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 10:31 ΠΜ

    Πόσο αληθινά λόγια! Τουλάχιστον για τους λίγους εκείνους που τα έχουν βιώσει και για τους λίγους πάλι εκείνους που δεν καταπνιγουν εντελώς τη φωνή της ψυχής τους και προσπαθούν να βρουν τη δική τους προσωπική αλήθεια…

  5. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 12:49 ΜΜ

    Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
    κι αν ο κλοιός στενεύει
    ο νους μας είναι αληταριό
    που όλο θα δραπετεύει

    ΜΙΛΤ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    Πάντα Δραπέτες
    Πάντα ο Νους Αληταριό

    CAMINERO

  6. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 12:52 ΜΜ

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -ΑΕΡΙΚΟ-

    CAMINERO

  7. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 1:58 ΜΜ

    Πολύ αληθινές κουβέντες Stranger, μακαρι να ξυπνήσει ο κόσμος…

  8. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 2:32 ΜΜ

    μοναδικες αληθειες,τοσο μοναδικες που τρομαζουν.ειμαστε αποχαυνωμένοι και αποσυντονισμενοι,αλλα κατι παει να γινει

  9. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 6:12 ΜΜ

    Βιώστε τη δύναμη της προσευχής μόνοι σας, ή με άλλους συνοδοιπόρους. Οι πιο κατάλληλη στιγμή είναι η ώρα που δύει ή ανατέλλει ο ήλιος. Είναι η ώρα που ‘ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΑΣ’ είναι η ώρα του καλού. Είναι η ώρα που αποδίδουμε στο εκατό τις εκατό της διαθέσιμης ενέργειάς μας. Εξαγνίστε το χώρο σας λιβανίζοντας. Αυτό βοηθάει και στο να αδειάσετε το μυαλό από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Έχετε χρόνο να τα πιάσετε αργότερα. Ένα κρυστάλλινο μπολ με νερό είναι απαραίτητο. Θα φορτιστεί με θετική ενέργεια. Ένα λευκό κερί θα αποδώσει ενέργεια. Ένας ξύλινος σταυρός θα προσθέσει προστασία.
    Καθίστε αναπαυτικά σε περιβάλλον χωρίς ζωηρό φωτισμό. Ακούστε βυζαντινούς ψαλμούς (ιδιαίτερα τιρερέμ). Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να ηρεμίσετε. Φέρτε στο μυαλό σας όποια αγνή εικόνα σας κάνει να γαληνέψετε. Ένα παιδικό χαμόγελο…. Ένα τοπίο…. Έναν ιδανικό κόσμο…. Τη μορφή ενός Αγίου. Αν θέλετε διαβάστε αποσπάσματα από την Καινή Διαθήκη.
    Θα νοιώσετε τη στιγμή που είστε έτοιμοι. Προσευχηθείτε. Ανοίξτε τη καρδιά και τη σκέψη σας στο Θεό. Παρακαλέστε τον πνευματικό σας οδηγό για καθοδήγηση και προστασία. Παρακαλέστε το Θεό να σας δίνει δύναμη πνευματική και φώτιση. Παράλληλα προσευχηθείτε για τους συνανθρώπους μας.
    Θωρακιστείτε με τη Θεία Κοινωνία, είναι το υπέρτατο δώρο του Χριστού προς εμάς. Και το υπέρτατο όπλο κατά των μιαρών. Επισκεφτείτε την εκκλησία. Είναι χώρος φορτισμένος θετικά. Με μεγάλη ενέργεια.
    Ο πόλεμος είναι αόρατος. Και αφορά τη ψυχή και το πνεύμα σας. Τα όπλα θα σας δοθούν αφού τα ζητήσετε, με ταπεινότητα.
    Τόσο απλά!

  10. Ανώνυμος 05/01/2015 @ 10:43 ΜΜ

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''' ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ '''—- —–ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ–ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ–ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ-
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ —ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΘΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΜΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΜΕ ΚΛΠ—–

  11. Ανώνυμος 05/02/2015 @ 5:51 ΠΜ

    Αγαπητέ 1.43
    Για να ξεμπερδευτούμε όπως και εσύ ανάφερες από την πληθώρα πληροφοριών που εσκεμμένα μας διοχετεύουν….. το ερώτημα είναι τι από αυτά που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο κείμενο περί προσευχής και συγκέντρωσης θα οδηγούσαν σε αρνητικά για εμάς αποτελέσματα. Τα πάντα είναι συνυφασμένα. Στην εκκλησία ανάβεις κερί. Παίρνεις αγιασμό. Ο χώρος λιβανίζεται. Για να παρακολουθήσεις τη θεία λειτουργία και να προσευχηθείς πρέπει απαραίτητα να έχεις αφήσει την καθημερινότητα στο κατώφλι της. Γι’αυτό το λόγο αν έχεις παρατηρήσει ο ψάλτης πριν τη λειτουργία ξεκινά με προσευχές για να συγκεντρωθεί ο νους. Για να αδειάσουμε από τυχόν αρνητικές σκέψεις. Υπάρχουν αγιογραφίες για να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στο θείο και να αφήσουμε το υλικό. Κοινωνούμε για να δεχτούμε τη χάρη του Κυρίου μας.
    Το σωστό είναι να πηγαίνουμε στην εκκλησία. Παρ’όλα αυτά πρέπει να φροντίζουμε και τον οίκο μας. Να μπορούμε να προσευχηθούμε ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν δεν ήμαστε σε ιερό χώρο. Με τις παραπάνω διαδικασίες οι οποίες ΕΙΝΑΙ απλές βοηθούμαστε οι ίδιοι. Τις έχουμε διδαχθεί από τους Άγιους Πατέρες. Τις βιώνουμε στο χώρο της εκκλησίας και όχι μέσα από τα ΜΜΕ…. Όπως αναφέρεις. Αντί λοιπόν να αναφερόμαστε σε άγνοια …προθέσεις και καταβολές…. Ας μελετήσουμε τις γραφές αλλά και τις Χριστιανικές παραδόσεις του λαού μας και της Εκκλησίας μας.
    Και τα πάντα είναι ενέργεια. Εμείς ήμαστε ενέργεια. Και την ενέργεια την φορτίζεις αρνητικά ή θετικά. Δεν είναι αιρετικό, δεν είναι δυτικό, δεν ανήκει στους οραματιστές. Είναι μία γενική ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Και τελικά μήπως ο σκοπός της διοχέτευσης αυτής της πληθώρας πληροφοριών είναι να μας κάνει να αποκλίνουμε από την ΑΠΛΗ ΑΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και να την κάνουμε ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ και ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ;

  12. Ανώνυμος 05/02/2015 @ 7:28 ΜΜ

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ/Η Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Σ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΑ ΜΠΩΛ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΚΟΝΩΝ—-ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ–ΤΟ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΚΟ Η' ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΤΟ ΠΩ- ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ—–ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ
    ΑΠΛΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΕΔΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΙ Ο ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ—ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ—ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ '''ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ—ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ–ΑΥΤΑ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΜΕ—

  13. Ανώνυμος 05/03/2015 @ 5:33 ΠΜ

    Η προσευχή, όχι μόνον ως πανανθρώπινος ιστορικός θρίαμβος κατά του δεϊσμού και του υλιστικού θετικισμού, αλλά και ως απαύγασμα του πνευματικού είναι του ανθρώπου, ιδιαίτερα για το χριστιανό, αποτελεί την ευγενεστέρα έκφραση των επιδόσεών του και είναι συνάμα το σωσίβιο των αμαρτανόντων, το πύρινο άρμα των αγίων, το Προδρομικό δώμα της Πεντηκοστής, η δόξα των Αγγέλων, η μυστική προσπέλαση των αρρήτων μυστηρίων της Θείας Οικονομίας, ο μυστικός θάλαμος όπου συναντάται ο πεσμένος άνθρωπος με τον Λυτρωτή του.
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
    Κλήμης Αλεξανδρείας (Δεύτερος/ τρίτος αιώνας μ Χ)
    Στρωματεύς έβδομος κεφ. ΙΒ’
    «Επειδή λοιπόν βιάζεται να φτάσει στην κορυφή της γνώσης, με ήθος στολισμένο από κοσμιότητα και συμπεριφορά σεμνή, έχοντας όλα εκείνα που είναι πλεονεκτήματα του αληθινού γνωστικού, αποβλέποντας στις ωραίες εικόνες, σκεπτόμενους τους πολλούς πριν από αυτόν πατριάρχες που έζησαν τέλεια, τους πάμπολους προφήτες, και τους μύριους όσους στον αριθμό αγγέλους, και πάνω από όλους τον Κύριο που δίδαξε και παρουσίασε πως είναι δυνατόν ν’ αποκτηθεί ο κορυφαίος εκείνος βίος, γι’ αυτό δεν αγαπά κανένα από τα καλά του κόσμου που έχει μέσα στα χέρια του, για να μη μείνει οριστικά εδώ κάτω, αλλά αγαπά τα αγαθά που ελπίζουμε η καλύτερα αυτά που γνωρίζομε ήδη και που ελπίζομε ν’ αποχτήσομε».
    (Ε.Π.Ε., Κλήμεντος Αλεξανδρέως, τόμος 4, σελ. 416-417).
    . Το θυμίαμα εν πρώτοις συμβολίζει την προσευχή, που ανεβαίνει προς τον θρόνον του Θεού. «Κατενθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιόν Σου…». Είναι η ορμή της ψυχής προς τα άνω. Και ταυτόχρονα συμβολίζει και την ζέουσαν επιθυμία μας να γίνει η προσευχή μας δεκτή «εις οσμήν ευωδίας πνευματικής». Γράφει ο ιερός Χρυσόστομος «ώσπερ το θυμίαμα και καθ' εαυτό καλόν και ευώδες, τότε δε μάλιστα επιδείκνυται την ευωδίαν, όταν ομιλήση τω πυρί. Ούτω δε και η ευχή καλή μεν καθ' εαυτήν, καλλίων δε και ευωδεστέρα γίνεται, όταν μετά και ζεούσης ψυχής αναφέρηται, όταν θυμιατήριον η ψυχή γένηται και πυρ ανάπτη σφοδρόν». Γι' αυτό και πρέπει να διδάσκουμε το λαό ότι, όταν προσεύχεται, καλόν είναι να καίει θυμίαμα στο σπίτι.
    Ερευνάτε τας γραφάς. Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές ως το θέμα. Και προς Θεού!! Σε λίγο θα μας κάνουν να φοβόμαστε την προσευχή! Ο πονηρός τη φοβάται και την τρέμει. Ασπίδα σου είναι η πίστη σου. Ασπίδα σου είναι ο σταυρός. Οι παραπάνω αναφορές είναι μερικά από τα ελάχιστα παραδείγματα. Τώρα εάν ενοχλεί η λέξη κρυστάλλινο μπολ, ή ενέργεια, μπορείτε και αυτό να το ψάξετε μέσα από τις διδαχές των Άγιων Πατέρων.

  14. Ανώνυμος 05/03/2015 @ 1:46 ΜΜ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ —ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΟΡΑΜΑΤΑ—ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ-ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ

    ΣΥΖΗΤΑΜΕ—- ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ–ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ –ΚΛΠ—–
    ΟΙ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ–ΠΧ ΑΓΙΑΣΜΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΠΩΛ ΜΕ ΝΕΡΟ —-ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ -ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ Η' ΟΧΙ- ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ-

  15. Ανώνυμος 05/04/2015 @ 8:19 ΜΜ

    Αγαπητέ φίλε/φίλη 4.46μ.μ. ανταπαντάμε ετεροχρονισμένα.
    Χαίρομαι ιδιαίτερα για την υγιή ανταλλαγή απόψεων. Τουλάχιστον νοιώθω ότι κάτι κινείται. Με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που σχολιάζουν με τέτοιο απεχθές τρόπο όπως στην κάτωθι ανάρτηση του ΚΑΤΟΧΙΚΑ.
    http://www.katohika.gr/2015/04/pote-tha-gini-o-megalos-seismos-stin-ellada.html
    Θλίβομαι ιδιαίτερα. Πάντα με σεβασμό στις απόψεις και τις ιδέες του άλλου πρέπει να κινούμαστε. Στο τέλος ή συμμεριζόμαστε ή αποκλείουμε ή και διαφωνούμε με πολιτισμένο και ευγενικό πάντα τρόπο. Όλοι έχουμε κάτι να πάρουμε και κάτι να δώσουμε. Τροφή για σκέψη και έρευνα.
    Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι συνοδοιπόροι ήμαστε στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ. Φιλοξενούμαστε εδώ. Και δεν είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ τρόπος συμπεριφοράς, οι σχολιασμοί που διάβασα σε εκείνη την ανάρτηση.
    Είναι άσχετη με την παρούσα ανάρτηση; Πιστεύω πως όχι. Δείχνει ακριβώς πως ο ΔΙΑΒΑΛΩΝ σε κάνει και βλέπεις με ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ…..
    http://www.agioritikovima.gr/diethni/item/42642

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*