in ,

Το νέο φουτουριστικό κράνος του αμερικανικού στρατού

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Το νέο φουτουριστικό κράνος του αμερικανικού στρατού

Με το βλέμμα στο μέλλον αμερικανοί ερευνητές σχεδίασαν το επόμενο στρατιωτικό κράνος το οποίο θα ενσωματώνει και προστατευτική μάσκα με σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα.

Το κράνος με την ενσωματωμένη μάσκα αναπτύχθηκε στα εργαστήρια του Χημικού και Βιολογικού Κέντρου Edgewood, των Ηνωμένων Πολιτειών, και πέρα από τη βαλλιστική προστασία προσφέρει και προστασία έναντι χημικών και βιολογικών επιθέσεων.

Παράλληλα, το σετ είναι πιο συμπαγές και πιο εύχρηστο από το συνδυασμό κράνους και μάσκας χημικού-βιολογικού πολέμου του παρελθόντος. Επίσης, είναι ελαφρύτερο και ενσωματώνει σύστημα που διατηρεί τον αέρα που αναπνέει ο στρατιώτης καθαρό και δροσερό.

Έτσι, αντί ο στρατιώτης του μέλλοντος να κουβαλάει την μάσκα στο πλευρό ή στην πλάτη του, θα την διατηρεί στο πρόσωπό του σε συνδυασμό με το κράνος του. Η νέα μάσκα θα διαθέτει νέα τεχνολογία που θα εισάγει αέρα μέσω ενός συστήματος φιλτραρίσματος, το οποίο θα αναλαμβάνει να «καθαρίζει» τον αέρα από πιθανές απειλές και επιπλέον θα τον διατηρεί δροσερό ώστε να μην προκαλείται δυσφορία στον στρατιώτη.

Όταν ο χρήστης εκπνέει η βαλβίδα αέρα κλείνει και εκτρέπει τον καθαρό, φιλτραρισμένο αέρα στο διαμέρισμα των ματιών της μάσκας, ώστε να δημιουργήσει διαφορά πίεσης στα διάφορα διαμερίσματα της μάσκας. Με τον τρόπο αυτό αποτρέπεται η πιθανότητα μολυσματικά στοιχεία να εισαχθούν, σε περίπτωση που η μάσκα διαρραγεί.

Από την πλευρά του ο Αμερικανικός Στρατός έχει πραγματοποιήσει δοκιμές της νέας μάσκας, κατά τις οποίες αποδείχθηκε ότι είναι περισσότερο άνετη και εύχρηστη από τη μάσκα τύπου M50 που εισήχθη σε υπηρεσία το 2009.

Ο κλάδος Προστασίας του Αναπνευστικού Συστήματος του Χημικού και Βιολογικού Κέντρου Edgewood, εξέφρασε την πρόθεση να αναπτύξει πρόσθετες τεχνολογίες που μελλοντικά θα μπορούν να ενσωματωθούν στο κράνος νέας γενιάς και τα συναφή συστήματα επικοινωνιών.

naftemporiki.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. πληκτρολογήστε στο Google
    "star wars clones"
    και θα δείτε το πιο εξελιγμένο μοντέλο του κράνους αυτού !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. ADROID H IOS ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ..ΜΗΝ ΥΠΟΦΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΖΕΙ Η ΘΥΡΑ USB ΣΤΙΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΧΕΙΑ TS [ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ DVD REGORDER ]…ΘΑ ΠΑΘΩ…ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΗΝ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΛΙΟ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ [ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΙΓΙΚΟ ΛΕΜΕ ] ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ο καιρός τρελάθηκε -Χιόνισε και το έστρωσε στα Καλάβρυτα εικόνες

Ὑπῆρχε Πλάνο γιὰ Πτώση στὸν Κυκεώνα…Συναγερμός,Χτυπάω τόν Συναγερμό!,Γιατί εἴμαστε ἕνα Βῆμα πρίν ἀπό τήν Πτώση στό Κενό!