Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:55 - 23/07/2014

Το κύπελο του νικητή Κυρίου;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το κύπελο του νικητή Κυρίου;

Γιατί ο Νικητής παίρνει Κύπελλο με τη Γη μέσα; Οι νικητές στον αθλητισμό παίρνουν, τους δίνουν, ή κύπελλο (cup) ή μετάλλιο – χρυσό, αργυρό, χάλκινο. Το μετάλλιο είναι ένα κομμάτι μετάλλου που δεν σκουριάζει, δεν φθείρεται, δεν μειώνεται, δεν χάνεται. Το κύπελλο είναι κι αυτό χρυσό, αργυρὀ, χάλκινο. Δεν είναι απλό κύπελλο, είναι διακοσμημένο με ανάγλυφες παραστάσεις. Ο νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου παίρνει χρυσό κύπελλο μέσα στο οποίο υπάρχει η αναπαράσταση της Γης.

Γιατί, φίλες και φίλοι, δίνεται στον νικητή χρυσό κύπελλο κι όχι κάτι άλλο; Ένα χρυσό πιάτο ή μια χρυσή κατσαρόλα ή ένα επίχρυσο πλυντήριο, ας πούμε, να πλένει η γυναίκα του ποδοσφαιριστή τις ζαρτιέρες της; Εάν το κύπελλο είναι σκεύος πόσης, γιατί τους δίνεται αυτό το σκεύος πόσης; Αν και οι παγκόσμιοι νικητές στούς αγώνες ταχύτητας συνηθίζουν να πίνουν σαμπάνια με το κύπελλο που παίρνουν, το κύπελλο ως βραβείο δεν είναι χρηστικό αντικείμενο. Είναι σύμβολο, τί συμβολίζει όμως; Γιατί όμως κύπελλο, σκεύος πόσης , και γιατί χρυσό; Πότε για πρώτη φορά δόθηκε χρυσό κύπελλο σε νικητή αγωνίσματος;

Το χρυσό κύπελλο δεν επινόηθηκε για να δίνεται στους νικητές. Υπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν την καθιέρωση της διεξαγωγής του Παγκόσμιο Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και άλλων αγωνισμάτων. Ήταν ένα σκεύος με το οποίο έπιναν κρασί οι νικητές ήρωες, ο νικητής Κύριος. Ως χρυσό αντικείμενο δεν φθείρεται, είναι σπάνιο και λάμπει. Η αφθαρσία, η σπανιότητα και η λάμψη είναι τρεις από τις πολλές λατρείες, επιθυμίες δηλαδή, του Κυρίου.

Η αφθαρσία συμβολίζει την αφθαρσία, τουτέστιν την αιωνιότητα, το ακατάλυτο της Κυριαρχίας. Η σπανιότητα, την σπανιότητα, την μοναδικότητα του Κυρίου. Η δε λάμψη, την ισχύ του Κυρίου – ο Ήλιος είναι ακατανίκητος λόγω της λάμψης του, που είναι εκτυφλωτική, που τυφλώνει δηλαδή τον αντίπαλο και τυφλός αντἰπαλος είναι ένας αντίπαλος ηττημένος.

Το χρυσό κύπελλο με το οποίο πίνει κρασί ο νικητής Κύριος είναι πανταχού παρόν σε όλα τα κείμενα της ποιμενικής γραμματείας. Συνηθέστατα ήταν προϊόν αρπαγής και θεωρούνταν ως ένα από τα πολυτιμότερα αντικείμενα της λείας. Στο τέλος της ραψωδίας Α, ο Ήφαιστος δίνει στην Ήρα κύπελλο για να πιει το νέκταρ της ( το ποτό το οποίο κυριαρχεί [-ταρ] επί του θανάτου [νεκ-]. Θα ήταν σίγουρα χρυσό, μιας και οι θεοί του Ολύμπου κολυμπάνε στο χρυσάφι. Η Εκάβη δίνει κύπελλο στον Πρίαμο για να κάνει σπονδή με κρασί (Ω 305). Στους Οδυσσέα, Αίαντα και Φοίνικα, που στάλθηκαν να μεταπείσουν τον Αχιλλέα να επιστρέψει στο πεδίο της μάχης, ο Αγαμέμνων τους δίνει χρυσά κύπελλα για να πιουν το κρασί τους (Ι 670).

Στην Ιλιάδα υπάρχει ένα κύπελλο το οποίο ονομάζεται δέπας αμφικύπελλον και είναι πολύ πιο πολύτιμο από το απλό κύπελλο. Ήταν ένα επίμηκες κύπελλο ή με δύο χώρους ή με δύο σημεία πόσης, με δύο στόμια. Ήταν μικρού μεγέθους και δίνεται στους δεύτερους νικητές σε αγωνίσματα που διεξάγονται στα άθλα επί Πατρόκλω. Να σημειώσουμε ότι όλα τα βραβεία που δίνονται στα αγωνίσματα στην πρώτη περιγραφή αγώνων του δυτικού πολιτισμού (άθλα επί Πατρόκλω) είναι αντικείμενα λείας από αρπακτικές και εξολοθρευτικές επιδρομές στα γύρω από την Τροία χωριά. Στην πυγμαχία, ο νικητής παίρνει ένα μουλάρι, ο νικημένος δέπας αμφικύπελλον ( Ψ 656, 663. 667, 699).

Τη νίκη της επιδρομής τη γιόρταζαν πάντα πίνοντας κρασί με κύπελλα που είχαν αρπάξει. Το χρυσό διακοσμημένο κύπελλο, σύμβολο της κυριαρχίας, έγινε και σύμβολο της νίκης, της αρπαγής, της λείας. Το Κύπελλο που παίρνει ο Νικητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου συμβολίζει την αρπαγή του κοινωνικού πλούτου από τον καπιταλιστή ήρωα και Κύριο μέσω ακριβώς της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου• η προσθήκη της Γης μέσα στο Κύπελλο στέλνει το επιπλέον μήνυμα ότι πρόκειται για την αρπαγή και την καταστροφή του Παγκόσμιου Κοινωνικού Πλούτου.

Ο οποίος πρέπει να καταστραφεί χρησιμοποιούμενος με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσει την καπιταλιστική παγκόσμια Κυριαρχία. Στάδια, αεροδρόμια, μετρό, δρόμοι, ξενοδοχεία, γήπεδα προπόνησης για ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους, πολιτικούς και θεατές – όχι τροφή, ρούχα, κατοικίες, φάρμακα, συγκοινωνία για τους Υποτελείς. Αυτοί πρέπει να λιμοκτονήσουν, να αρρωστήσουν, να εξοντωθούν.

Ζούμε ήδη την εποχή της πολιτισμένης εξόντωσης των άχρηστων και περιττών πληθυσμών των Υποτελών.

Αθανάσιος Δρατζίδης

Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. και το κεφαλι σου στρογγυλο ειναι σαν τη γη που απεικονιζει το παγκοσμιο κυπελλο αλλα δεν νομιζω να το εβαλες να δουλεψει και να μην παρακολουθησει κανεναν αγωνα!!!

    τα συμβολα τους το τι απεικονιζουν ο συμβολισμος τους η δυναμικη τους…………………………ολλα αυτα υπαρχουν ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

    χωρις εσενα να τα παρακολουθεις ολλα τα συμβολα τους ειναι αχρηστα!!

    γ αυτο προτυμοτερο ειναι την αλλη φορα να γραψεις ενα αρθρο που να αναλυει γιατι τους δεινεις την ενεργεια σου………

    ειναι προτυμοτερο απο το να εξηγεις τα σκευη και τα συμβολα που εχουν για να καταθετεις εκει την ενεργεια σου

  2. Ανώνυμος 07/23/2014 @ 9:15 ΠΜ

    Ναι …..μπορεί να σημαίνει και αυτό που γράφει ο Δρατζίδης ή…….

    πρόκειτε απλώς για "world cup", "world champions", κ.λ.π. οπότε
    ΦΥΣΙΚΑ και ΛΟΓΙΚΑ περιέχει και ομοίωμα της Γης το τρόπαιο…..

    άμα έχεις εξασφαλίσει την επιβίωση -όπως κάτι τύποι σαν τον αρθρογράφο- άμα δε σε κυνηγάνε για χρέη γιατί για κάποιο λόγο έχεις δεμένο το μουλαράκι σου…… άμα δεν πεινάς και δεν ανησυχείς για την επαύριον…..

    τότε έχεις το χρόνο να σκέφτεσε όλη μέρα διάφορες μαλακίες και να τις ερμηνεύεις όπως θες, χρόνο έχεις για ξόδεμα, γιατί να μην παπαρολογήσεις κιόλας;

  3. Ανώνυμος 07/23/2014 @ 12:00 ΜΜ

    Απο τζογο πως παμε τσολια

  4. ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ 07/23/2014 @ 5:31 ΜΜ

    ΠΕΣ οτι εισαι απο αλλο πλανητη και πλησιαζοντας την γη βλεπεις χιλιαδες οντα στοιβαγμένα και πσρσκολουθουν κατι αλλα οντα με αμφιεση να παιζουν με το κατω πεδιο -ακρα- κλωτσωντας μια σφαιρα η απομιμιση ενός πλανητη με αερα γεμισμενο οπως ειναι στο συμπαν και αυτη την απομιμιση να προσπαθουν με τα ενστικτα που αντιπροσωπευουν το κατω πεδιο να την εγγλωβισουν. σκλαβωσουν σε ενα διχτυ τα δε στοιβαγμενα οντα να επευφημούσουν την καθοδική ολη αυτη ενεργεια ,αντι αυτοι η τεραστια ενεργει που εκπεμπουν αυτα τα οντα απλωθει σε ενα ανοδικο πεδιο αυτοι το σπαταλαν στην υποδουλοση στην ουσια του πλανητη τους και αυτων των ιδιων στα ενστικτα ,,,,,, ΑΜΕΣΩΣ αντιλαμβανεσαι οτι αυτοι ειναι απο συγκεκριμενους σκλαβωμενοι και σιγουρα καπου αλλου θα αλληλοτρωγοντε οπως κανουν τα ερπετα για να δειξουν την κυριαρχια τους.
    το μπασκετ παιζεται απο τα πανω ακρα και εινα αλλο πεδιο 5+5 και οχι 11+11παικτες κλπ η δε μπαλα δεν εκλωβιζεται απλα περνα απο δινη
    το κυπελο στο ποδοσφαιρο που εχει εγκλωβισμένη την γη πιστευω να εγινε κατανοητο το ποιος και γιατι το κανει για να δείξει ποιο ειναι το αφεντικο και πως διδαξε τα ανθρωποειδη του,,,, τον επισκηρο -τα μηλα -τον παιζανε απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα τα παιδια αλλα ποτε δεν διανοηθηκαν να ξοδεψουν χρηματα σταδια φωτα κλπ και να εγλωβισουν την ενεργεια του ανθρωπου χαμηλα
    παντως πριν περιπου 50000 χρονια οι πελασγοι , κινουσαν με τοσους πολλους ανθρωπους συγκεντρωμενους σε ενα στοχο διαστημοπλοια σε αλλα συμπαντα
    οσο για το κυπελο τι συμβολιζει τα λεει ο πυθαγορας το δε χρυσο κυπελο ειναι η υπαρξει υλης απο την δωραια της ΑΡΧΗΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*