Το Ισραήλ δημιούργησε νέα βόμβα καταστροφής καταφυγίων

Το Ισραήλ έχει αναπτύξει μια νέα βόμβα καταστροφής καταφυγίων, την MPR-500, βάρους 500 λιβρών (227 κιλά), όπως αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα «Στρατηγική» του κράτους αυτού.


Η βόμβα αυτή έχει τη δυνατότητα να διαπεράσει τσιμέντο πάχους ενός μέτρου και να διατρυπήσει τέσσερις πλάκες σκυροδέματος πάχους 20 εκατοστών η κάθε μία.

Η έκρηξη της MPR-500 επιφέρει εκτόξευση κομματιών μετάλλου και μπορεί να εξουδετερώσει ζωτικές δυνάμεις του εχθρού σε απόσταση πάνω από 100 μέτρα.

Η MPR-500, η οποία είναι μια βόμβα ελεύθερης πτώσης, μπορεί να μετατραπεί σε ένα υλικό διαχείρισης μέσω μια κατάλληλα ετοιμασμένης μηχανής.

Παρόμοια πακέτα παράγονται στις ΗΠΑ με βόμβες ελεύθερης πτώσης βάρους 500, 1.000 και 2.000 λιβρών.

Η επιλογή της συγκεκριμένης βόμβας, τόσο για το μέγεθος όσο και για το βάρος, έγινε ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς από τα αεροσκάφη περισσότερων τεμαχίων.

Οι βόμβες αυτές θα περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του μαχητικού F-35 Lightning II, 20 τεμάχια από τα οποία αγοράστηκαν από το Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2010.

Η ιστοσελίδα της ‘ισραηλινής στρατηγικής’ αναφέρει ότι η ανάπτυξη των βομβών MPR-500 έγινε αρχικά για την καταστροφή αποθηκών της ‘Χεζμπολάχ’ στο νότιο Λίβανο, οι οποίες βρίσκονται σε υπόγεια οικιστικών κτιρίων και σχολείων.

Το Ισραήλ για την καταστροφή αυτών των οχυρωμένων αποθηκών είχε αγοράσει από τις ΗΠΑ βόμβες SBS, οι οποίες μπορούν να διαπεράσουν μπετόν πάχους 1,5 μέτρου.

Ορισμένοι δυτικοί εμπειρογνώμονες, είχαν δηλώσει, ότι η ανάπτυξη των MPR-500 από το Ισραήλ έγινε για να καταστρέψει το ιρανικό πυρηνικό εξοπλισμό σε ενδεχόμενη επίθεση του κατά του Ιράν.

hellenicrevenge

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *