Το Ιράν έχει διακόψει την Χρηματοδότηση της Χαμάς;

Στο πρόβλημα έλλειψης κεφαλαίων της Χαμάς αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.Η Χαμάς κάνει λόγο για πρόβλημα ρευστότητας και αρνείται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν επέτυχε να καταβάλλει την μισθοδοσία των 40,000 εργαζομένων της, στον δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες ασφαλείας κατά τον μήνα Ιούλιο και παρά τις δεσμεύσεις της δεν το έχει επιτύχει μέχρι σήμερα.

Τα έσοδα του προϋπολογισμού της Χαμάς στην Γάζα απο τον φόρο στα εισοδήματα και από τους φόρους στα προϊόντα που διακινούνται μέσω Ισραήλ υπολογίζονται στα 540 εκατ. δολάρια και από τους φόρους σε προϊόντα που διέρχονται από τα αιγυπτιακά σύνορα μέσω σηράγγων σε 55 εκατ. ευρώ.


Το Ιράν φέρεται να έχει ελαττώσει ή ακόμα και να έχει διακόψει την χρηματοδότηση Χαμάς ως αντίμετρο στο γεγονός ότι η Οργάνωση δεν προσέφερε δημόσια υποστήριξη στο συριακό καθεστώς του Προέδρου Μπασάρ Αλ Ασσάντ (διαδηλώσεις Παλαιστινίων υπερ του καθεστώτος σε Παλαιστινιακούς καταυλισμούς) παρά το γεγονός ότι ο ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ είναι εγκατεστημένος στην Δαμασκό


Η Χαμάς όπως ευρέως αναφέρεται χρηματοδοτείται και από την Αδελφότητα των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου.Τα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης στην Αίγυπτο κατά διπλωμάτες είναι δυνατόν να εξανάγκασαν την αδελφότητα να εκτρέψει τα κεφάλαια αυτά για την στήριξη της εξέγερσης στην Αίγυπτο.


Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι το Ισραήλ σύμφωνα με τις οικονομικές παραμέτρους των συμφωνιών του ‘Οσλο (1993) καταβάλλει στην Παλαιστινιακή Αρχή τους φόρους που επιβάλλει για λογαριασμό της τελευταίας στα εμπορεύματα που διακινούνται μέσω των αεροδρομίων και λιμανιών του Ισραήλ και έχουν προορισμό τα Παλαιστινιακά Εδάφη.Το Ισραήλ ανακοίνωσε πρόσφατα την αναστολή της μεταφοράς των χρημάτων στην Παλαιστινιακή Αρχή μετά τη συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ του κινήματος Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και της ισλαμιστικής Χαμάς.


Οι κάτοικοι της Γάζας λαμβάνουν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια από την Ουάσιγκτον μέσω διαφόρων οργανώσεων αρωγής.Οι ΗΠΑ αποκατέστησαν την χρηματοδότηση σε οργανώσεις αρωγής στη Λωρίδα της Γάζας, όταν η μουσουλμανική οργάνωση Χαμάς απέσυρε τις απαιτήσεις της για τον έλεγχο εμπιστευτικών έγγραφων από τις οργανώσεις.


Από το 2007 όπου ο έλεγχος της Λωρίδας της Γάζας πέρασε στα χέρια της η Χαμάς έχει επιδείξει σημαντική επενδυτική δραστηριότητα και στον οικονομικό και στον κοινωνικό τομέα.

http://infognomonpolitics.blogspot.com Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *