Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

05:42 - 08/02/2012

Το ΔΝΤ «έριξε» την κυβέρνηση της Ρουμανίας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Θύμα της πολιτικής άγριας λιτότητας που παρήγγειλαν για τη χώρα του το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπεσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ, ο οποίος χθες ανακοίνωσε την παραίτηση τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησής του.


«Ελαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησής μου» είπε….

χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου -η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση-, προβάλλοντας ως λόγο την πρόθεσή του να αποκλιμακώσει «την πολιτική και κοινωνική ένταση στη χώρα».


Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008 η κυβέρνηση του Εμίλ Μποκ επέβαλε τη σκληρότερη πολιτική λιτότητας σε ολόκληρη την Ε.Ε. Μια πολιτική που μεταξύ άλλων προέβλεπε μείωση μισθών στον δημόσιο τομέα κατά 25%, πάγωμα των συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ στο 19% και 24%, σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός φτάνει τα 350 ευρώ! Ακόμη μέσα σε μία διετία η κυβέρνηση Μποκ θυσίασε στον βωμό των δανειστών περισσότερους από 200.000 δημοσίους υπαλλήλους – κι όλα αυτά για να μπορέσει να λάβει δάνειο ύψους 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ε.Ε.


Τα ακραία αυτά μέτρα, όπως ήταν φυσικό, από τη μια μπορεί να προκάλεσαν τους επαίνους των δανειστών, από την άλλη όμως πυροδότησαν την έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια.


Ηδη πάντως ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Μιχάι Ρασβάν Ουνγκουρεάνου ο οποίος θα έχει δέκα μερες στη διάθεση του για να σχηματίσει κυβέρνηση και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.


Παρά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις όμως, το κλιμάκιο του ΔΝΤ άναψε το «πράσινο φως» για να πάρει η χώρα την επόμενη δόση του δανείου της. Ωστόσο ο Αμερικανός επικεφαλής του Ταμείου Τζέφρι Φρανκς έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, γιατί εθεάθη να διασκεδάζει με κυβερνητικά στελέχη σε χειμερινό θέρετρο!


Από την πλευρά του πάντως ο συνάδελφος του «δικού μας» Πολ Τόμσεν απάντησε ότι «δεν συνέβη κάτι υπερβολικό». «Είμαι μορμόνος, δεν πίνω, δεν καπνίζω και ούτε επιδίδομαι σε άλλες ανήθικες συμπεριφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σταυροφόρος της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.


Γιώργος Τραπεζιώτης-Δημοκρατία.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Photobucket



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*