ΤΟ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!

Σε de facto διαμοιρασμό του επιχειρησιακού ελέγχου του Αιγαίου, τουλάχιστον για αποστολές έρευνας και διάσωσης δείχνει ότι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου με την Τουρκία. Από 3 έως 5 Μαΐου 2011 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν… τη διακλαδική άσκηση έρευνας και διάσωσης Anadolu Yıldızı-2011 (Αστέρι της Ανατολής). και από ελληνικής πλεράς δεν υπήρξε καμία αντίδραση δεδομένου ότι οι Τούρκοι είχαν ενημερώσει για την άσκηση! Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ με την υπ. αριθ. BD-20/11 ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι, η εν λόγω άσκηση θα διεξαχθεί αρχικά στην τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης που ευρίσκεται στα διεθνή χωρικά ύδατα και το διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, κοντά σε Λήμνο, Χίο και Σάμο και στη συνέχεια στο όρος Dumanli στη Μενεμένη της Σμύρνης.
Πέραν της παραπάνω ανακοίνωσης, όπου η ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης αποκαλείται ως τουρκική, προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδος Sabah/5-5-2011 το οποίο αναφέρει τα εξής: «Ομαλοποίηση των ελληνοτουρικών σχέσεων στο Αιγαίο! Αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο χωρών. Και οι δύο χώρες από την αρχή του έτους αποφάσισαν να αλληλοενημερώνονται για τις ασκήσεις που θα πραγματοποιούνται στο Αιγαίο. 

Έγινε γνωστό ότι, στις αρχές του 2010 πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση στη γείτονά μας για τη διεξαγωγή της ασκήσεως Anadolu Yıldızı στο Αιγαίο…»
΅Είναι το μοναδικό στοιχείο που διαφοροποιεί την άσκηση αυτή από όλες τις προηγούμενες ασκήσεις SAR που έχει διεξάγει η Τουρκία χωρίς καμία ενόχληση από ελληνικής πλευράς εδώ και ενάμιση χρόνο.
Είναι έτσι; Πρέπει να απαντηθεί άμεσα το ερώτημα από το υπουργείο Εξωτερικών και την κυβέρνηση.

defencenet

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *