in

Το απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιούδα. Προδότης ή εξιλαστήριο θύμα;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ανακαλύπτεται στην Αίγυπτο στην έρημο Ελ Μίνια ένα χειρόγραφο, ένας πάπυρος κομμένος σε πάνω από χίλια κομμάτια κρυμμένος για 1700 χρόνια έρχεται στο φως για να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της Εκκλησίας.

Μετά από προσπάθειες του Ελβετού καθηγητή Ρόντολφ Κάσερ,ειδικού της κοπτικής διαλέκτου, συναρμολογείται, μεταφράζεται και δίνεται στην δημοσιότητα το 2006 το Ευαγγέλιο του Ιούδα! Ένα Ευαγγέλιο που όπως και το Ευαγγέλιο της Μαγδαληνής μας δίνει μία διαφορετική οπτική γωνία των μέχρι τώρα γνωστών ιστοριών του Χριστού από αυτές που η Εκκλησία μας περιγράφει μέσα από τα 4 μόνο Ευαγγέλια που παραδέχεται αλλά και την Καινή Διαθήκη.
Τι λέει όμως ο Ιούδας και ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα; Στο κείμενο διηγείται ότι ο Ιούδας αναγνωρίζει και ομολογεί ενώπιον όλων των μαθητών την πίστη του στον Ιησού ως απεσταλμένου του Θεού και ο Ιησούς σε αντάλλαγμα του χαρίζει γνώσεις απόκρυφες(;) αλλά και τον θεωρεί ανώτερο από όλους τους άλλους μαθητές λέγοντας του..Αλλά εσύ θα τους υπερβείς όλους αυτούς γιατί εσύ θα θυσιάσεις τον άνθρωπο που με ενδύει.

Του ζητάει δηλαδή να τον προδώσει και έτσι να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από το ανθρώπινο του σώμα μέσω της σταύρωσης, όπερ και εγένετο. Επίσης του λέει ότι θα ανέλθει στην Αγία Γενεά, στην οποία κανείς άνθρωπος που γεννήθηκε φυσιολογικά δεν μπορεί να ανέλθει και μάλιστα τις Έσχατες ημέρες οι άνθρωποι θα αναθεματίσουν την ανέλιξη του αυτή, αφού τον είχαν για προδότη, αλλά ο ίδιος ο Ιησούς δεν θα πάψει ποτέ να τον αναγνωρίζει σαν ανώτερο όλων των μαθητών του.

Θα γίνεις ο δέκατος τρίτος και θα αναθεματιστείς από τις άλλες γενιές και θα έρθεις και θα κυβερνήσεις πάνω σε αυτές.Στις έσχατες ημέρες θα αναθεματίσουν την ύψωση σου στην Αγία Γενεά.

Επίσης γράφει για τους Επισκόπους ότι ο Ιησούς δεν τους είχε σε υπόληψη λέγοντας ότι είναι πόρνοι ομοφυλόφιλοι και ότι διαστρεβλώνουν την διδασκαλία του αλλά και ότι η Εκκλησία που θα στηθεί για χάρη του και η οποία υποτίθεται ότι θα τον δοξάζει, θα έχει ημερομηνία λήξης.
Το κείμενο γράφτηκε τον 3ο με 4ο αιώνα στην κοπτική διάλεκτο η οποία χρησιμοποιούσε ελληνικούς χαρακτήρες και είναι αντίγραφο του πρωτότυπου Ευαγγελίου το οποίο είχε γραφτεί στα Ελληνικά πολύ πριν το 180 μ.Χ. Οι ερευνητές ήταν σίγουροι για την ύπαρξη του πριν ακόμα ανακαλυφθεί καθώς αναφορές για το Ευαγγέλιο του Ιούδα υπήρχαν σε πολλά κείμενα,τα οποία η Εκκλησία επιλέγει να μην τα παραδέχεται για τους δικούς της προφανής λόγους.

Στο Ευαγγέλιο του Ιούδα βλέπουμε τον Ιησού να ξεχωρίζει τον Ιούδα από τους υπόλοιπους και μάλιστα να τον επιλέγει σαν εκείνο που θα τον βοηθήσει να απαλλαγεί από την ανθρώπινη σάρκα. Πως όμως ο Σωτήρας υποτίθεται της ανθρωπότητας ενδιαφέρεται μόνο να απαλλαγεί από την ανθρώπινη του υπόσταση; Αλλά και γιατί όπως φαίνεται μέσα από ολόκληρο το Ευαγγέλιο του Ιούδα ο Ιησούς δεν παραθέτει κανένα ηθικό δίδαγμα;

Σε πλήρη αντίθεση με τα 4 γνωστά Ευαγγέλια τα οποία η Εκκλησία παραδέχεται….Ήταν τελικά ο Ιούδας ο Ισκαριώτης προδότης ή μήπως η Εκκλησία έψαχνε εξιλαστήριο θύμα για να ολοκληρώσει τον μύθο γύρω από τον Ιησού;

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Μα τι λέμε τώρα; Και τι ανάγκη είχε ο Χριστός από έναν φτιαχτό προδότη, αφού μπορούσε και μόνος του να παρουσιαστεί στους διώκτες του, για να τον σκοτώσουν; Δεν νομίζω ότι θα τον μεταχειριζόντουσαν καλύτερα λόγω καλής διαγωγής!

    Αλλά από την άλλη ποιος ξέρει; Μπορεί και από τους φαρισαίους να ζήτησε να τον καταδιώξουν, για να δοξασθεί! Φαντασία νάχουμε και όλα γίνονται.

  2. Από φαντασία άλλο τίποτα αγαπητέ. Εδώ τόσος κόσμος πιστεύει ότι ο Χριστός αναστήθηκε. Δε μας λείπει η φαντασία ευτυχώς.

  3. Χαζομάρες και ιδεοληψίες θρησκευτικών ομάδων τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες. Ο Ιησούς Χριστός είναι πρόσωπο φανταστικό το οποίο ουδέποτε υπήρξε στην πραγματικότητα, άρα και η οπιαδήποτε αναφορά σε αυτόν είναι κύημα της φαντασίας κάποιων θρησκόληπτων. Η μόνη αξία των κειμένων αυτών, όπως και όλων των ευαγγελίων είναι ιστορική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Δεν ζούμε… καλή λευτεριά !

Βρέθηκε καρκινογόνος τοξίνη σε γάλα