Το «μανιφέστο» ενός νέου

Η ύφεση σκοτώνει τα υπολείμματα της πραγματικής ελληνικής οικονομίας. Το κράτος άτολμο και αναποφάσιστο παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η μπίζνα του χρέους πρέπει να συνεχιστεί στην Ελλάδα, μέχρι να γονατίσουν οι Έλληνες. Δεν θέλουν τα εξωτερικά συμφέροντα να παραχθεί πραγματικό χρήμα στην χώρα. Θέλουν να ριζώσει ο πληθωρισμός, να αυξηθεί η ανεργία, να δοθεί το τελικό χτύπημα στον Έλληνα πολίτη.

Θέλουν την Ελλάδα «ψωροκώσταινα», έρμαιο ξένων σχεδιασμών. Στην προσπάθεια τους αυτή, έβρισκαν και βρίσκουν, δυστυχώς, ντόπιους συμπαραστάτες, δήθεν σπουδαγμένους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τον ρόλο αυλικών, αγναντεύοντας αφ’ υψηλού αυτή την χώρα με την μακραίωνη και πολυτάραχη ιστορία.

Η κοινωνία απογοητευμένη. Οι όποιοι περήφανοι Έλληνες και ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι βαρεθήκαμε την απραγία, την μιζέρια, την εσωστρέφεια, το «καρακιτσαριό» της τηλεόρασης, την βία που προωθείται.

Η αλήθεια, τα δεδομένα, δηλαδή, εκείνα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το εφαλτήριο μιας νέας εποχής για τον Ελληνισμό, είναι χωρισμένα σε ιδεολογίες, οι οποίες με την σειρά τους είναι χωρισμένες σε κόμματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Όποιος πραγματικά νοιάζεται για την χώρα, θα υποχωρήσει στις όποιες ενστάσεις ιδεολογικού περιεχομένου, όταν πρόκειται για την πατρίδα, τα λαϊκά δίκαια, τον ελληνικό πολιτισμό, την αυτοδιάθεση, την ισότητα και την πραγματική ελευθερία, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία.

Είναι επιτακτική η ανάγκη εθνικής συσπείρωσης των απανταχού Ελλήνων. Η νέα γενιά, απογοητευμένη και ψυλλιασμένη για την έλλειψη αποφασιστικότητας εκ μέρος του κράτους, περιμένει κάποιον να της δώσει μικρόφωνο και κίνητρο δημιουργίας.

Σαν νέος άνθρωπος και επιστήμονας πιστεύω στο φιλότιμο και την εφευρετικότητα του Έλληνα.

Πιστεύω στις δυνατότητες της χώρας.

Πιστεύω στην πανανθρώπινη εμβέλεια του Ελληνισμού, που αποτελεί πρόταση ζωής και όχι απλά φολκλορικό καύχημα.

Είμαι ο μόνος;

Εθνική συσπείρωση, κόντρα στην παρασιτική οικονομία και τον ωχαδερφισμό.

Ικανά μυαλά στην Ελλάδα παραμερίζονται συνειδητά. Η ιδιωτική πρωτοβουλία εκμηδενίζεται. Στο Δημόσιο υπάρχει κακή διάρθρωση, με αποτέλεσμα να παροπλίζονται αξιόλογα και αποτελεσματικά στελέχη.

Η παιδεία παραπαίει. Η ιστορία διαστρεβλώνεται, προκειμένου να ταιριάξει στα νέα μέτρα μιας «πολυκουλτούρας», που υπονομεύει την υγιή συμβίωση διαφορετικών πολιτισμών και τα κάνει όλα «αχταρμά».

Η ελληνική ιστορία δίδαξε ελευθερία, φιλότιμο, φιλοξενία, αντίσταση σε τυράννους, Έλληνες και ξένους. Γιατί προσπαθείτε να την αλλοιώσετε; Που στοχεύετε;

Αν ο σκοπός σας ήταν ο αποπροσανατολισμός, αποτύχατε. Το μόνο που πετύχατε, ήταν να μας οδηγήσετε στην αναζήτηση και την έρευνα. Τώρα κάποιοι νέοι γνωρίζουμε και θα γίνουμε κοινωνοί της αλήθειας με τελικό στόχο την συνεργασία και την συνεννόηση, προκειμένου να είμαστε παρόντες στην νέα εκκίνηση της χώρας.

Οι νέοι μπορούμε και θα σας το αποδείξουμε.

Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

ΠΥΓΜΗ.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *