15:50 - 10/02/2015

Τουρκική Πρόκληση Μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο… «Ήρθε ο καιρός να γίνει τζαμί στην Αθήνα»

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΖΕΪΜΠΕΚ… ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ…

Βουλευτής Ζεϊμπέκ του κυβερνώντος στην Ελλάδα κόμματος ΣΥΡΙΖΑ : Κατά την γνώμη μου ήρθε και πέρασε μάλιστα ο καιρός για να γίνει τζαμί στην Αθήνα. Μάλιστα πρέπει να γίνουν περισσότερα του ενός. Πιστεύω πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει αυτό το θέμα¨.

Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τις εκλογές της 25/1 απάντησε στις ερωτήσεις του ανταποκριτή του Α.Α.

Ο Ζεϊμπέκ-μέλος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, υπενθυμίζει πως εξελέγη για τρίτη φορά βουλευτής και ότι ο ελληνικός λαός έχει μεγάλες προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ζεϊμπέκ περιγράφει πως στην δυτική Θράκης υπάρχουν πολλά θέματα, ενώ εστιάζει στο εκπαιδευτικό θέμα.

Ο Ζεϊμπέκ αναφέρει πως η μειονοτική εκπαίδευση γίνεται σε δύο γλώσσες και λέει ¨Με αυτή την εκπαιδευτική μέθοδο δεν διδάσκονται σωστά ούτε τα ελληνικά ούτε τα τουρκικά. Αυτός ήταν και ο σκοπός της προηγούμενης κυβέρνησης.

Να υποβαθμίσουν την ποιότητα των μειονοτικών σχολείων, να στείλουν τα παιδιά της μειονότητας στα ελληνικά σχολεία και εντέλει να κλείσουν και τα μειονοτικά σχολεία. Άλλωστε έκλεισαν ένα μεγάλο μέρος των σχολείων. Εμείς πιστεύουμε πως το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να αναδιαρθρωθεί ξανά. Φυσικά αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει μέσα από διάλογο με την μειονότητα¨.

¨Δεν αναγνωρίζουμε τους διορισμένους μουφτήδες του κράτους¨

Ο Ζεϊμπέκ υπογραμμίζει πως στην δυτική Θράκη υπάρχει θέμα μουφτειών και δηλώνει : ¨Στο θέμα αυτό το κράτος δεν συζήτησε με την μειονότητα. Δεν έδειξε καλή θέληση και πολλά χρόνια τώρα το θέμα των μουφτειών προσμένει λύση. Φυσικά ο κόσμος έδωσε την λύση. Υπάρχουν οι εκλεγμένοι από τον λαό μουφτήδες και οι διορισμένοι από το κράτος μουφτήδες.

Εάν το κράτος κάνει την δουλειά του με τους διορισμένους, ο κόσμος την κάνει με τους εκλεγμένους. Η κρατική αναγνώριση των εκλεγμένων θα μας ικανοποιούσε σε κάποιο βαθμό. Εμείς όμως θέλουμε εκλογές. Για παράδειγμα για πόσα χρόνια εκλέγονται οι μουφτήδες. Ο μουφτής διορίζεται και συνεχίζει άχρι θανάτου. Πρέπει να θέσουμε συγκεκριμένο καλούπι. Σε αυτό το σημείο μπορούν να βρεθούν διάφορες φόρμουλες.¨

Ο Ζεϊμπέκ αναφέρει πως δεν αναγνωρίζουν τους διορισμένους από το κράτος μουφτήδες και προσθέτει : ¨Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τον διορισμένο μουφτή. Αν και είναι χωρικός μου, δεν πάω να τον επισκεφτώ. Τα περισσότερα τζαμιά της Ξάνθης ανήκουν στην αιρετή μουφτεία.

Άλλωστε ο κόσμος έχει κάνει την επιλογή του. Αυτό που πρέπει να κάνει το κράτος είναι να σεβαστεί αυτή την προτίμηση του κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Και εμείς θα το παρακολουθήσουμε αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα αυτά δεν είναι πολύ μπερδεμένα θέματα. Πάντοτε αποφάσιζαν για εμάς χωρίς εμάς. ¨

Θέμα των βακουφίων

Ο Ζεϊμπέκ εστιάζοντας στο θέμα των βακουφίων στην δυτική Θράκη, είπε πως δεν μπορούν να κάνουν χρήση των βακουφικών περιουσιών που τους άφησαν οι πρόγονοι τους.

Ο Ζεϊμπέκ περιγράφει πως οι βακουφικές περιουσίες διοικούνται από άτομα διορισμένα από το κράτος και λέει : ¨ Εμείς εν προκειμένω ζητάμε σαφήνεια και δημοκρατία. Ζητάμε οι βακουφικές μας περιουσίες να διοικούνται από εκλεγμένους από εμάς ανθρώπους και να χρησιμοποιούνται προς όφελος του κόσμου μας. Ένα άλλο θέμα είναι αυτό της εθνικής ταυτότητας.

Ξέρετε πως σε δικαστήριο της Ε.Ε. υπάρχει η υπόθεση των τουρκικών συλλόγων. Παρά την θετική απόφαση του δικαστηρίου, η Ελλάδα δεν εφάρμοσε αυτή την απόφαση. Εμείς θα παρακολουθήσουμε αυτά τα θέματα. Μην νομίζετε πως οι βακουφικές μας περιουσίες είναι ισότιμες με αυτές της μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ασύγκριτα μικρότερες. Για την επίλυση χρειάζεται πολιτική βούληση και καλή θέληση. Αυτήν την καλή θέληση δεν την είχαμε δει μέχρι τώρα¨.

¨Ιδιαίτερα θλιβερή η έλλειψη τζαμιού στην Αθήνα¨

Ο Ζεϊμπέκ λέει πως είναι πολύ θλιβερό ότι δεν υπάρχει ακόμη τζαμί στην Αθήνα και συνεχίζει λέγοντας : ¨Είναι πολύ θλιβερό μια χώρα που φιλοξένησε τους ολυμπιακούς αγώνες το 2004 να μην έχει τζαμί. Στην Αθήνα ζούνε περίπου 700.000 μουσουλμάνοι και τα άτομα αυτά προσεύχονται σε ανθυγιεινούς χώρους και σε υπόγεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των θρησκειών έχει μια διαφορετική προσέγγιση. Προσεγγίζει τις θρησκείες με λογική σεβασμού. Κατά την γνώμη μου ήρθε και πέρασε μάλιστα ο καιρός για να γίνει τζαμί στην Αθήνα. Μάλιστα πρέπει να γίνουν περισσότερα του ενός. Πιστεύω πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει αυτό το θέμα.

Πρακτορείο Αναντολού 6/2/2015/tourkikanea.gr

Σχ : ΟΧΙ μην μπερδεύεστε, δεν τα δηλώνει αυτά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου είναι!

hellasforce.com

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 0
  0
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΡΟΝΙΑ . ΜΟΛΙΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ Ο " ΚΥΡΙΟΣ" ΑΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ , ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ . Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΗΞΕΡΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ Η ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ . ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ; ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΛ-ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ-ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΡΙΖΕΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ , ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΠΟΥ ΠΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ…ΒΡΙΣΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ , ΜΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΤΕ , ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ . ΟΛΑ ΟΜΩΣ . ΧΑ ΧΑ ΧΑ
 2. 0
  0
  ΡΕ…..ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ…ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ…ΧΑΧΑΧΑΧΑ


  ΑΝΗΛΙΟΣ

 3. 0
  0
  TI LEEI O KOPANOS; POY BRISKETAI STHN TOYRKIA; AYTOI POSO SEBASMO DEIXNOYN GIA TIS EKKLHSIES MAS; POSES EPETREPSAN NA KTISTOYN; GIA POIA MEIONOTHTA MILAEI;;STEKEI KALA;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 4. 0
  0
  Με τους αλβανους που εβαλε ο σαμαρας στην Ελλάδα δεν ειχατε πρόβλημα εεεεε?
  • 0
   0
   ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ . ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΑΙ . ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΟΣ ΜΕΝ , ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΝΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΔΕ . ΓΟΥΙΚ ΑΠ ΛΕΒΕΝΤΙΕΣ ΜΟΥ…ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ .
 5. 0
  0
  Μια φορά εχθρός παντα εχθρός.!
 6. 0
  0
  Αν τολμησεις να αναφερεις απλως " Χριστιανικο ναο"..θα φυλακιστεις !!!!
  Φαντασου να απαιτησεις κιολας μεσα στην "Τουρκικη βουλη" (αστειο οτι υπαρχει βουλη στην τουρκια).., την κατασκευη του !!!!!

  Και οχι μονο θα συμβουν αυτα που γραφει ο 6:13….αλλα αυτα θα ειναι μονο η αρχη !!!!!
 7. 0
  0
  Είχαμε ρε φίλε και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα οπότε τα ξηλώσαμε με συνοπτικές διαδικασίες όπως κλείσατε τους Ορθόδοξους Ναούς λες κι ήταν μαγαζιά σας. Τράβα τώρα ένα Ζεϊμπέκικο κι άντε να δεις αν έρχομαι…
 8. 0
  0
  ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ Ε ΤΟΤΕ ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ.ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ …ΝΟΜΙΖΩ;
 9. 0
  0
  Επιτελους,,,Καιρος ητανε.Εφ οσον μαλακα Ελληνα τους εχεις φερει εδω περα…Κανε τουμπεκι. Τοσα χρονια τους ειχες εδω περα ,,,σου κανανε τις δουλειες σου,.νομιζες οτι ειχες και σκλαβους κιολας ..το παιζεις και Δημοκρατης…Βουλωσε και φτιαχτους τζαμί.Ετσι κι αλλιως εσυ εχεις πολλους χωρους θρησκευτικους που εκδηκωνεις την πιστη σου,,,Εκκλησιες,,γηπεδα,,καζινο…Α στο διαλο..ξεφτιλισμενοι γκιαουρηδες…εχετε και αποψη κιολας.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί