Τουρκία: Καταρρέουν λίρα και χρηματιστήριο λόγω πολιτικής αστάθειας

Οι αναταράξεις στην κυβέρνηση Ερντογάν επηρεάζουν και την οικονομία – Σπεύδουν να “ξεφορτωθούν” τουρκικά ομόλογα οι ξένοι επενδυτές

Σημαντικές συνέπειες στο Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης και στην τιμή του συναλλάγματος επιφέρει και σήμερα η υπόθεση διαφθοράς στην Τουρκία.

Από τις 17 Δεκεμβρίου που έγιναν οι προσαγωγές στην υπόθεση μέχρι και την Πέμπτη, η πτώση στο Χρηματιστήριο ήταν της τάξης του 13,74%, ενώ και σήμερα το πρωί ο γενικός δείκτης παρουσίαζε πτώση 2,75%.

Παράλληλα, αυξάνονται συνεχώς και οι τιμές του συναλλάγματος. Η ισοτιμία του ευρώ είχε διαμορφωθεί στις 10.30 το πρωί στις 2,94 λίρες και αυτή του δολαρίου στις 2,13 λίρες. Και οι δύο ισοτιμίες βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό.

Η κατάσταση αυτή, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει και τους διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι σύμφωνα με το Bloomberg σπεύδουν να “ξεφορτωθούν” τα τουρκικά ομόλογα που διακρατούν με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και δύο χρόνια.

Συνολικά, το τουρκικό χρέος που διακρατούν ξένοι επενδυτές μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 532 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας στα 53,8 δισ. δολάρια, που αποτελεί χαμηλό τριμήνου, κι ενώ τον περασμενο Μάιο το ποσό αυτό ανερχόταν στα 72 δισ. δολάρια. Η τάση αυτή συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα, λόγω των παραιτήσεων υπουργών και βουλευτών που έχουν πλήξει σοβαρά το προφίλ της κυβέρνησης Ερντογάν.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *