Τουρκία: Καταρρέουν λίρα και χρηματιστήριο λόγω πολιτικής αστάθειας

Οι αναταράξεις στην κυβέρνηση Ερντογάν επηρεάζουν και την οικονομία – Σπεύδουν να «ξεφορτωθούν» τουρκικά ομόλογα οι ξένοι επενδυτές

Σημαντικές συνέπειες στο Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης και στην τιμή του συναλλάγματος επιφέρει και σήμερα η υπόθεση διαφθοράς στην Τουρκία.

Από τις 17 Δεκεμβρίου που έγιναν οι προσαγωγές στην υπόθεση μέχρι και την Πέμπτη, η πτώση στο Χρηματιστήριο ήταν της τάξης του 13,74%, ενώ και σήμερα το πρωί ο γενικός δείκτης παρουσίαζε πτώση 2,75%.

Παράλληλα, αυξάνονται συνεχώς και οι τιμές του συναλλάγματος. Η ισοτιμία του ευρώ είχε διαμορφωθεί στις 10.30 το πρωί στις 2,94 λίρες και αυτή του δολαρίου στις 2,13 λίρες. Και οι δύο ισοτιμίες βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό.

Η κατάσταση αυτή, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει και τους διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι σύμφωνα με το Bloomberg σπεύδουν να «ξεφορτωθούν» τα τουρκικά ομόλογα που διακρατούν με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και δύο χρόνια.

Συνολικά, το τουρκικό χρέος που διακρατούν ξένοι επενδυτές μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 532 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας στα 53,8 δισ. δολάρια, που αποτελεί χαμηλό τριμήνου, κι ενώ τον περασμενο Μάιο το ποσό αυτό ανερχόταν στα 72 δισ. δολάρια. Η τάση αυτή συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα, λόγω των παραιτήσεων υπουργών και βουλευτών που έχουν πλήξει σοβαρά το προφίλ της κυβέρνησης Ερντογάν.


Προτασεις Προιοντων χρησιμων για το Αμεσο Μελλον σου :

Business Card Survival 100% ΔΩΡΕΑΝ!

Είναι το πιο ωραίο εργαλείο επιβίωσης που έχετε δει ποτέ ...Αυτό το έξυπνο εργαλείο είναι ένα ανεκτίμητο μικρό gadget που μπαινει στο πορτοφόλι σας που εξυπηρετεί 11 λειτουργίες. Είναι ένα:1. Ανοιχτήρι2. Άκρη μαχαιριού3. Κατσαβίδι με σχισμές / επίπεδη κεφαλή4. Χάρακας5. Ανοιχτήρι καπακιού6. 4 Θέσεις κλειδί7. Κλειδί Wingnut8. Λεπίδα πριονι9. Οδηγός βοηθητικού δείκτη10. 2 Θέσεις Wrench11. Τρύπα μπρελόκ / κορδόνιΠάρτε ένα σήμερα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε για να είστε πάντα προετοιμασμένοι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να αγοράσετε αυτό το στοιχείο. Ο φορέας αυτού του εργαλείου αποδέχεται κάθε ευθύνη για τη χρήση ή την κακή χρήση του.

ΤΙΜΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *