ΤΟΞΙΚΑ ΣΕ ΡΟΥΧΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η GREENPEACE

Η  Greenpeace κατηγορεί, από το Πεκίνο, δεκατέσσερις μεγάλες εταιρίες κατασκευής ρούχων, ότι σε προϊόντα τους βρέθηκαν ίχνη τοξικών χημικών ουσιών που είναι πιθανό να πλήξουν τα όργανα αναπαραγωγής ζώντων οργανισμών. 
Η Greenpeace αγόρασε σε 18 χώρες δείγματα ρούχων, τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα, το Βιετνάμ, την Μαλαισία και τις Φιλιππίνες και άρχισε τη διαδικασία ελέγχου τους.

«Αιθοξυλεστέρες της νονυφαινόλης (ΝΡΕ) εντοπίστηκαν στα δύο τρίτα των δειγμάτων», ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Λι Γιφάνγκ, παρουσιάζοντας την έκθεση «Dirty Laundry 2».


Οι αιθοξυλεστέρες της νονυφαινόλης είναι χημικά προϊόντα που συχνά χρησιμοποιούνται ως απορρυπαντικά στη βιομηχανία και στην παραγωγή υφασμάτων, συνθετικών και μη.
Όταν αποσυντίθενται, παράγεται νονυφαινόλη, ένα ιδιαίτερα τοξικό υποπροϊόν.


«Η νονυφαινόλη προκαλεί ορμονικές διαταραχές» υπογράμμισε η Λι και διευκρίνισε ότι μπορεί να μολύνει την τροφική αλυσίδα και όταν βρεθεί εντός του οργανισμού να αποτελέσει απειλή για την γονιμότητα, το αναπαραγωγικό σύστημα, ακόμα και την ανάπτυξή.
«Δεν είναι απειλή μόνο για τις αναπτυσσόμενες χώρες στις οποίες κατασκευάζονται τα υφάσματα, αλλά και στις χώρες που πωλούνται τα ρούχα αυτά λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ΝΡΕ που διαρρέουν όταν πλένονται τα συγκεκριμένα ρούχα» πρόσθεσε.
Τον περασμένο μήνα η Greenpeace δημοσιοποίησε έκθεση με τίτλο «Dirty Laundry» στην οποία αποκαλύπτει πως ορισμένες μεγάλες φίρμες μολύνουν τα νερά ποταμών στην Κίνα με τα χημικά τους απόβλητα.


Μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης αυτής, οι εταιρίες Puma και Nike δεσμεύτηκαν να αποκλείσουν κάθε χημική τοξική ουσία από την παραγωγική τους διαδικασία από σήμερα ως το 2020.


Η Adidas δεν δέχτηκε να δεσμευτεί σε μια ανάλογη κίνηση, τόνισε η Λι.

http://prezatv.blogspot.com
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *