Τι κρύβεται πίσω απο τη δανειοδότηση των 100 δίς ευρώ και τη δήθεν σωτηρία της χώρας;

Γράφει ο Αδαμάντινος

Το αποτέλεσμα της Συνόδου της ΕΕ έφερε σαν κύριο αποτέλεσμα την ενίσχυση του τραπεζοπιστωτικού συστήματος, λές και αυτό είναι το στοιχείο που θα φέρει την ανάπτυξη στη χώρα και θα λύσει το πρόβλημα της ανταγωνιστηκότητας σε όλη την Ευρωζώνη. Πρόκειται για ημίμετρο που έξυπνα μεταθέτει την επίλυση του προβλήματος για αργότερα, πιθανόν μετά την αλλαγή των….

συνθηκών.
Δημιουργία επενδύσεων – όσες και να είναι – χωρίς νόμο επανεπένδυσης των κερδών στην Ελλάδα είναι πράξη μειοδοσίας, διότι πλην της προσφοράς εργασίας θα υπάρχει διαρκής εξαγωγή πλούτου και αυτό δεν πρέπει να γίνει, διότι θα αυξήσει τη διαφορά ανταγωνιστηκότητας της Ελλάδας με τη χώρα στην οποία ο επενδυτής επανεπενδύει τα κέρδη.


Ολοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με λογιστικά τεχνάσματα πραγματική ανάπτυξη δεν γίνεται. Κάθε άλλη διαπίστωση είναι εκ του πονηρού και υπάγεται στη συντήρηση του υπερβολικού κέρδους των αγορών.


Η κυβέρνηση ξεπουλάει τον κρατικό πλούτο και οδηγεί το λαό στη φτώχεια με το παραμύθι, ότι έτσι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Πρόκειται για παράφραση της πραγματικότητας. Τα νούμερα θα ευημερούν ενώ οι πολίτες όχι.


Αν επαληθευτεί η απόφαση της Ευρωζώνης, για 50% εθελοντικό haircut, δάνειο 100 δις ευρώ και 30 δις ευρώ για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όσον αφορά την Ελλάδα θα έχει τα εξής αποτελέσματα:


1. παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους ελεγκτές (αντισυνταγματική συμφωνία)
2. οικονομική ύφεση, διότι ανάπτυξη σημαίνει Ερευνα και Τεχνολογία, τα λογιστικά κόλπα και η διόρθωση των χρηματοοικονομικών είναι το απαραίτητο αλλά όχι το ενδεικνυόμενο.
3. μη βιωσιμότητα του χρέους, αφού το πρωτογενές πλεόνασμα που μπορει να υπάρξει το 2012 θα μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου, δεδομένου ότι αφενός θα υπάρχει ύφεση αφετέρου η χώρα θα συνεχίσει να μη παράγει ενώ οι επενδυτές θα εξάγουν τον πλούτο της στις χώρες τους, ελλείψει πολιτικού ελέγχου.
4. το πραγματικό χρέος της Ελλάδας δεν μειώνεται, αφού απο τη μια έγινε haircut 100 δις. ευρώ ενώ απο την άλλη δόθηκε δάνειο 100 δις ευρώ.
5. ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος σε βάρος της μεσαίας τάξης, που θα καταστραφεί από την ελάττωση μισθών και συντάξεων λόγω haircut.
μείωση εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πλήραη αλλαγή συμβάσεων εργασίας κλπ.


Eνα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι, ΠΩΣ θα εξασφαλιστούν τα νέα 100 δις ευρώ δάνειο που θα δοθούν στη χώρα.
Μήπως πίσω απο τη δανειακή συμφωνία κρύβεται η “εξασφάλιση” των επενδυτών μέσα απο την απεμπώληση της κρατικής περιουσίας μέσω μιάς εταιρείας που σχεδίαζαν να φτειάξουν στις Βρυξέλλες;Στο σχήμα (κάντε μεγέθυνση με διπλό κλίκ), εξηγώ με λετπομέρεια το πως εξελίχτηκαν τα πράγματα μέχρι σήμερα και πως απεφεύχθη η επιλεκτική χρεοκοπία με τη μείωση μισθών και συντάξεων, που έρχεται απο το πουθενά…


πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.


Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Teds Woodworking

Άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 16.000 σχέδια επεξεργασίας ξύλου Plus βήμα-βήμα βίντεο

Ενα φανταστικο προιον για ολους οσους θελουν να δημιουργουν καθημερινα , ειτε καποιος ειναι χομπιστας ειτε επαγγελματιας αυτο το προιον θα σας γλυτωσει χιλιαδες ευρω η θα σας δωσει κερδη αν θελησετε να το κανετε και σαν επαγγελμα !

ΤΙΜΗ 67$ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *