in ,

Τι γίνεται με την ΑΟΖ;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Στο Αμβούργο της Γερμανίας θα κριθεί σε εύθετο χρόνο η τύχη του Καστελόριζου και θα διευθετηθεί το σύνολο των ελληνοτουρκικών διαφορών, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού «Crash» στο τεύχος που κυκλοφορεί.

Ο σχετικός οδικός χάρτης, ο οποίος έχει καταρτιστεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε
συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον στενό συνεργάτη του Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, έχει ως στόχο να αξιοποιήσει η Ελλάδα την ευνοϊκή για αυτή γεωστρατηγική συγκυρία στη Μεσόγειο, να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό πλούτο της και να λύσει οριστικά τις διαφορές της με την Τουρκία.

Τα ενδιάμεσα στάδια

Αυτή η διαδρομή θα έχει ως τελική κατάληξη την παραπομπή της διαφοράς μας για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ με την Τουρκία σε ad hoc διαιτητικό δικαστήριο που θα συσταθεί στην έδρα του Δικαστηρίου της Θάλασσας, στο γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου. Τα ενδιάμεσα στάδια, κατά το ρεπορτάζ είναι:

Πρώτον, η διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας) για τα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα και την ΑΟΖ στη Μεσόγειο, γεγονός που θα προκαλέσει επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένες εταιρίες εξόρυξης υδρογονανθράκων, οι οποίες θέλουν την πολιτική εγγύηση της Ε.Ε. για να μετάσχουν στους διαγωνισμούς.

Δεύτερον, η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της θαλάσσιας ζώνης στη Μεσόγειο με τρόπο που να αναγνωρίζεται η υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου και η επήρεια της νήσου στη διαμόρφωση της ελληνικής ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Πρόκειται για εξέλιξη που, αν συμβεί (και υπάρχουν οι προϋποθέσεις μετά την απέλαση του Τούρκου πρέσβη στο Κάιρο και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας – Αιγύπτου), θα δημιουργήσει ισχυρό τετελεσμένο. Τέτοιο που η Ελλάδα θα μπορεί να επικαλεστεί σε ένα διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο θα κρίνει μελλοντικά τη διαφορά.

Τρίτον, η αναγνώριση αυτής της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου -και συνακόλουθα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ- από τα παράκτια κράτη Ισραήλ και Κύπρο. Και αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει τετελεσμένο για τις εξελίξεις.

Τέταρτον, η αξιοποίηση αυτών των συμφωνιών -για την επίτευξη των οποίων ο πρωθυπουργός εργάζεται πυρετωδώς στο παρασκήνιο- θα αποτελέσει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό new deal με αντικείμενο τον τομέα της ενέργειας. Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων από τα χρυσοφόρα κοιτάσματα που υπάρχουν σε όλη την περιοχή της Μεσογείου εκτιμάται ότι θα βάλει τη χώρα στο κέντρο του παγκόσμιου ενεργειακού χάρτη, καθώς θα ικανοποιήσει και τους Αμερικανούς αλλά και τους Γερμανούς: Το υγροποιημένο αέριο θα μεταφέρεται μέσω της εμπορικής ναυτιλίας σε λιμάνια της Μεσογείου (Γαλλία, Μάλτα, Ιταλία, Ισπανία) και θα αξιοποιηθεί ακόμη και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πέμπτον, η οριστικοποίηση της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, προκειμένου να μη χρησιμοποιηθεί από τους δανειστές ο ενεργειακός πλούτος στις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμισή του.

Τελικός σταθμός αυτής της διαδρομής είναι, σύμφωνα με τη στρατηγική Σαμαρά, η υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, βάση της οποίας θα είναι το περιεχόμενο της απόφασης ενός ad hoc διαιτητικού δικαστηρίου που θα λύσει φαινομενικά το θέμα της υφαλοκρηπίδας αλλά κατ’ ουσίαν θα επηρεάσει όλα τα εκκρεμή θέματα: την έκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης (χωρικά ύδατα), τα εναέρια σύνορα που «καταπονούν» την Πολεμική Αεροπορία μας, ώστε να τα προστατεύει, και τέλος τον ενεργειακό πλούτο πάνω στον οποίο «κάθεται» το Καστελόριζο. Τα οικόπεδα είναι τέσσερα και το φυσικό αέριο πλούσιο, ακόμη και στερεοποιημένο.

Το δικαστήριο μπορεί να βρει τον τρόπο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα εξυπηρετεί το 70% των επιδιώξεων της ελληνικής πλευράς, που θα σέβεται κάποιες από τις ευαισθησίες της γείτονος για συμμετοχή στην εξόρυξη και θα ανοίξει τον δρόμο για την εκμετάλλευση των πλούσιων πλουτοπαραγωγικών πόρων στην περιοχή επ’ ωφελεία της ελληνικής οικονομίας. Θεματοφύλακας της εφαρμογής της συμφωνίας θα μπορούσε να είναι ο ΟΗΕ, του οποίου όργανο είναι το Δικαστήριο του Αμβούργου.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

olympia.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΙΤΟΝΑ!
  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;
  ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;
  ΒΛΕΠΕ ΚΥΠΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ (ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟ ΠΙΣΩ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ)
  ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΑΛΙ !
  ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ;
  ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ (ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ…) ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 30%!
  ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ, ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΟΣΙ ΑΛΛΟΣ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ!
  ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ".

  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ…..
  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 2. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ… ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

  ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

  ΑΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΜΟΙΡΑΣΙΑ… ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ!! ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΟ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ!

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ… ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΣΤΡΑΤΟ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΤΙ… ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ!…

  ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ… ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!! ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΥΣΤΕΡΗ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ.

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ… Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ… ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ!

  ΑΥΤΟ… ΟΥΤΕ Ο ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΗ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΩΣ ΒΕΖΙΡΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΔΑΦΗ… ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ ΩΣ ΣΕΡΑΣΚΕΡΗ… ΚΑΙ ΤΟΝ (ΔΙΚΟ ΜΑΣ) ΑΔΩΝΙΔΑ, ΩΣ ΒΑΛΗ ΜΠΕΪ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ!!!

  ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ… ΝΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΑΠΟ ΜΙΝΊΣΤΡΟΣ ΤΩΝ ΒΑΥΑΡΩΝ, ΒΑΛΗ ΜΠΕΪΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

  ΛΟΓΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ… ΘΑ ΤΣΟΥΞΕΙ ΛΙΓΟ Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΣΤΗΝ… ΑΡΧΗ. ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ;

  ΤΙΠΟΤΑ!

  ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ…

  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ "ΠΙΤΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΛΟΓΟ ΧΡΕΟΥΣ… ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ… ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ Η.Π.Α.

  ΟΙ Η.Π.Α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: 60% NOBLE ENERGY… 20% Η ΤΟΥΡΚΙΑ… ΚΑΙ 20% Η ΕΛΛΑΔΑ! (Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 4ου ΡΑΙΧ, ΕΚΤΟΣ)… ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ! ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ… ΚΑΙ ΕΝΑ 8+R ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ… ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.

  ΛΑΡΙΣΑ… ΛΑΡΙΣΑ ΣΕ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΑ.

  ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ… ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ 4ου ΡΑΙΧ.

  ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013 ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝ – ΚΑΖΑΝ ΜΕ ΤΟΝ Τ. ΕΡΤΟΓΚΑΝ:
  https://www.youtube.com/watch?v=vLApP3oefmk

  BUNLAR.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το σύμπαν συνομοτεί όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ;

Πετρέλαιο 60 δις στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ