11:43 - 30/05/2011

Τελικά, τα πράγματα είναι σοβαρά με τις τοξίνες στα τρόφιμα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Κρίτων Αρσένης: Νέες αποδείξεις για τη μεταφορά τοξινών από τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς στον άνθρωπο

Κατάθεση γραπτής ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Νέες σημαντικές αποδείξεις για τη μεταφορά μέσω γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) σε μητέρες και έμβρυα τοξίνης, που δρα ως εντομοκτόνο, έθεσε υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης. Ο ευρωβουλευτής με..

 αφορμή πρόσφατη επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει τη μεταφορά ΓΤ υλικού στον άνθρωπο, κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ζητώντας την επιβολή μορατόριουμ στην καλλιέργεια και την εμπορία των ΓΤΟ αλλά και τη χρηματοδότηση περαιτέρω ανεξάρτητων ερευνών για τις επιπτώσεις των ΓΤΟ στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Κρίτων Αρσένης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νέα σημαντικά επιστημονικά στοιχεία αποδεικνύουν για πρώτη φορά τη μεταφορά στον ανθρώπινο οργανισμό μιας τοξίνης που παράγεται στις γενετικά τροποποιημένες Bt καλλιέργειες. Πρόκειται για φυτά, όπως το Bt καλαμπόκι και το Bt βαμβάκι, στα οποία έχει ενσωματωθεί μέσω της γενετικής μηχανικής, το γονίδιο του Βάκιλου της Θουριγγίας ή Bt, ενός εδαφικού βακτηρίου, το οποίο παράγει μία τοξίνη που δρα ως εντομοκτόνο. Η συγκεκριμένη τοξίνη έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των ζώων όπως στειρότητα, αποτυχημένες κυήσεις, τοξικότητα σε εσωτερικά όργανα αλλά και θνησιμότητα. Στους ανθρώπους, με τα μικρά παιδιά να είναι τα πιο ευάλωτα, έχουν αναφερθεί αλλεργίες, αναπνευστικά και άλλα επιδερμικά προβλήματα. Οι μακροχρόνιες συνέπειες των ΓΤΟ στην ανθρώπινη υγεία δεν είναι ακόμα γνωστές. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η προσθήκη ξένου γονιδίου σ’ έναν οργανισμό μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των γονιδίων του και να οδηγήσει στη σύνθεση τοξινών, αλλεργιογόνων, καρκινογόνων και γενικότερα ανεπιθύμητων προϊόντων με σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία του οργανισμού.

Στη συγκεκριμένη έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Sherbrooke στο Κεμπέκ του Καναδά, ελήφθησαν δείγματα από 30 εγκύους, 30 ομφάλιους λώρους και 39 μη εγκύους και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η τοξίνη Bt ήταν παρούσα και στις τρεις ομάδες δειγμάτων στα ανησυχητικά ποσοστά των 93%, 80% και 67% αντίστοιχα. Η τοξίνη Bt μεταφέρθηκε από τις μητέρες στα έμβρυα μέσω του πλακούντα. Η πλέον πιθανή πηγή της τοξίνης είναι τα ΓΤ προϊόντα και οι ΓΤ ζωοτροφές που διατίθενται ευρέως στον Καναδά. Τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με την έρευνα Ιταλών επιστημόνων που αποδεικνύει τη μεταφορά ΓΤ υλικού από ΓΤ σόγια που χρησιμοποιείται για ζωοτροφή, στο αίμα και το γάλα κατσίκας και μέσω του θηλασμού στο αίμα και τους ιστούς των κατσικιών καταρρίπτουν τη βασική παραδοχή της αρμόδιας αρχής της ΕΕ για την έγκριση των ΓΤΟ, ότι καμία ΓΤ πρωτεΐνη δεν περνάει στο αίμα καθώς δεν επιβιώνει από τη διαδικασία της πέψης του γαστρεντερικού συστήματος.

Τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία και η αρχή της προφύλαξης καθιστούν σήμερα την επιβολή μορατόριουμ στην καλλιέργεια και την εμπορία των ΓΤΟ πιο επιτακτική από ποτέ. Στην ΕΕ ήδη καλλιεργείται το Bt καλαμπόκι της Μονσάντο MON810 και έχουν εγκριθεί για εμπορία άλλα 24 Bt προϊόντα. Την ίδια στιγμή ο καταναλωτής στερείται το δικαίωμα επιλογής καθώς δε φέρουν σήμανση προϊόντα που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με ΓΤ ζωοτροφές.»http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_9986.html Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*