Τα πρώτα απτά αποτελέσματα της πολιτικής μηδενικών προβλημάτων: Η Συρία πάγωσε τις εισαγωγές από Τουρκία

Η φωτογραφία από τις -όχι και πολύ- παλιές καλές ημέρες των μηδενικών προβλημάτων, τότε που ο Νταβούτογλου έχτιζε το νεοοθωμανικό όνειρο!

Η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Συρίας, που ξεκίνησε από τη στιγμή που η Τουρκία συντονίστηκε απολύτως με την πολιτική των ΗΠΑ στο ζήτημα της εξέγερσης στη Συρία, έφθασε σε τέτοιο σημείο, που υποχρέωσε την κυβέρνηση της Δαμασκού να πάρει τέτοια μέτρα από τις 25 Σεπτεμβρίου, που στην ουσία οδηγούν στο πάγωμα τις εισαγωγές από την Τουρκία .

Το θέμα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Άγκυρα, αφού το πάγωμα θα σημάνει απώλεια 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την τουρκική εξαγωγική βιομηχανία (τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011 οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη Συρία ήταν 1,2 δις).
Από την άλλη πλευρά, σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του Άσαντ βρίσκεται σε διάλογο με σημαντικά στελέχη του ΡΚΚ, για επαναδραστηριοποίηση των ισχυρών δεσμών που διατηρούσε η Δαμασκός με το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα, δεσμοί που αδρανοποιήθηκαν με την απέλαση του Οτζαλάν από τη Συρία, το 1998.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *