ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΡΙΖΙΚΩΣ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΡΙΖΙΚΩΣ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!

Γιατί οι Έλληνες δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά

Τη συστηματική διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας προτείνουν ξένου καθηγητές, σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά.

Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.

Στον συνεδριακό τόμο των τετρακοσίων σελίδων «Alphabet and the Brain, έκδοση Springer του 1988» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πλήθους κορυφαίων επιστημόνων φιλολόγων, γλωσσολόγων και άλλων ειδικοτήτων, πλην Ελλήνων αντιστοίχων ειδικοτήτων.

Επιμελητές της έκδοσης ήταν ο Καθηγητής της Ιατρικής Charles Lumsden του Πανεπιστημίου του Τορόντο και ο Διευθυντής του Κέντρου Θεωρίας της Επικοινωνίας “Marchal McLuhan” Derrick De Kerckhove.

Tα επιστημονικά αποτελέσματα τα οποία υποστηρίζουν την θεωρία του Havelock είναι τα εξής:

1. Η περιοχή Broca, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο, λόγω του Ελληνικού αλφαβήτου διότι χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς φωνήεντα σε γραφή για πρώτη φορά.

2. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επαναπρογραμματίστηκε ριζικώς.

3. Η πιο πάνω αναφερθείσα συγκλονιστική μεταβολή στην λειτουργία του εγκεφάλου προκάλεσε μία ουσιώδη αλλαγή στην ψυχολογία των χρηστών του αλφαβήτου από την οποία προέκυψε η ανάγκη επικοινωνίας των πολιτών δια της λειτουργίας του θεάτρου.

Οι δημοσιευμένες έρευνες της επιστημονικής ομάδας του Ιωάννη Τσέγκου παρουσιάζονται στο βιβλίο «Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΝΩΝ». Σε αυτές, αλλά και σε νεώτερες έρευνες 1999-2010, απέδειξαν ότι οι μετρήσιμοι δείκτες της Λεκτικής Νοημοσύνης και της Αφαιρετικής Σκέψης με αποδεκτές τεχνικές επιταχύνθηκαν σε ομάδα 25 μη-δυσλεξικών παιδιών. Η διδασκαλία στα παιδιά αυτά καθώς και οι μετρήσεις των δεικτών άρχισαν από την ηλικία των 8 ετών και συνεχίστηκαν μέχρι και τα 12 χρόνια τους.

Οι ίδιοι δείκτες επιβραδύνθηκαν στην ισάριθμη ομάδα μη-δυσλεξικών παιδιών τα οποία δεν διδάχθηκαν εβδομαδιαίως και εξωσχολικώς επί δίωρο την Αρχαία Γλώσσα. Ας σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες διδάχθηκαν τα ίδια προγραμματισμένα μαθήματα στο κανονικό ωράριο η δε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε με γενικώς αποδεκτό πρότυπο.

Ωστόσο, η Αυστραλή Πανεπιστημιακή ερευνήτρια Kate Chanock έκανε ένα βήμα παράλληλο ως προς τον Ιωάννη Τσέγκο διότι στο έργο της «Help for a dyslexic learner from an unlikely source: the study of Ancient Greek, Literacy 2006» περιγράφει πως κατέστησε ένα αγγλομαθή δυσλεξικό σε μη-δυσλεξικό με τα Αρχαία Ελληνικά!

Εν τούτοις, από φέτος, τα μεν παιδιά της Αγγλίας του Δημοτικού στην περιοχή της Οξφόρδης, με επιστημονική πρόταση, επιπροσθέτως των μαθημάτων τους θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά, τα δε αντίστοιχης ηλικίας Ελληνόπουλα, μόνον με πολιτική απόφαση, δεν θα διδάσκονται την Αρχαία Γλώσσα ενώ θα έπρεπε, αλλά Αγγλικά!!

(Σταύρος Π. Παπαμαρινόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας 2004-2010 ).

Loading...

22 thoughts on “ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΡΙΖΙΚΩΣ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!

 1. George Kaminis says:

  Μπορει ο καθενας να προμηθευτει απο την πλησιεστερη βιβλιοθηκη του σε καθε δημο που εδρευει και να μελετησει αβιαστα αρχαια Ελληνικα, μην περιμενετε το σχολειο να πιασει απο το χερακι τα παιδια σας και να τα μορφωσει, λιγο-πολυ γνωριζουμε που κατανταει η δημοσια Παιδεια και που θα καταληξει. Και στην τελικη αν διαθετετε και καποιο μεροκαματο για να αγορασετε οτιδηποτε, χαραμιστε το σε ενα βιβλιο με αρχαια Ελληνικα και δημιουργηστε την προσωπικη σας βιβλιοθηκη στο σπιτι σας σιγα-σιγα. Πλεον το σχολειο το μεγιστο που μπορει να κανει ειναι να σε διδαξει πως να εισαι ενα πειθηνιο μελλοντικο ρομποτακι και γραναζακι του συστηματος για να λειτουργεις μονο σ'αυτο που σου διδαξε το σχολειο, π.χ. οικονομολογος, ηλεκτρολογος, νοσοκομος και να μην γνωριζεις τιποτα αλλο περα απο αυτο που σπουδασες, με λιγα λογια τουβλο. Διαθεστε ακομη και τα 3-4 ευρω που σας εμειναν, σε ενα βιβλιο, μελετηστε το και στερηθειτε το φραπογαλο της Κυριακης. Τουλαχιστον ετσι κανω εγω. Το μυαλο εξασκειται οταν μελετας γενικως τις οποιες περιπτωσεις της προτιμησης του καθενος, ακομη και τον ιδιο σου τον εαυτο.

  Ο,τι ειπα πιο πανω, ειναι προσωπικη γνωμη και δεν θελω να επιβαλω τον πλησιον μου στο τι θα κανει στην προσωπικη του ζωη.

 2. Ανώνυμος says:

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ…ΣΤΗΡΙΞΕ ΡΗΤΟΡΙΚΗ…ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ…ΤΕΧΝΕΣ…ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ..ΠΟΛΙΤΙΚΗ…ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΓΕΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ…Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ…ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΟ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ…ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ …ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ…ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΜΝΗΜΕΙΩΔΟΥΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΗΧΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ…Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΝΔΟΜΥΧΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ …Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗΣ [ ΘΕΙΚΗΣ ] ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ…ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΟΥΤΟ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ…ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΕΞΕΙΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΕΞΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ … ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΝΟΗΜΑΤΩΝ …ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΛΥΣΣΑΛΕΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟ…Η ΜΗ ΟΡΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ [ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ] ΝΟΗΣΗ…Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ [ ΘΕΙΚΑ ] ΕΠΙΠΕΔΑ …ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ…ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ [ ΕΛΛΗΝΑ ]…ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ…ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ…Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 3. Ανώνυμος says:

  Σωστοι george kamlnis και γιαννης κοζανη. Στο εξωτερικό διδασκουν τα αρχαια στα πανεπιστημια και εδω εχουμε ανθελληνες (βλ.ρεπουση) που θελουν να τα καταργησουν…
  ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ

 4. Ανώνυμος says:

  Όπως έλεγε και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο κ.Τριανταφυλλίδης στους φοιτητές του για να μάθεις την Αρχαιοελληνική πρέπει πρώτα να περάσεις από την Αρ(λ)βανίτικη γλώσσα.

 5. Ανώνυμος says:

  Ειναι κι αυτό ένα, απο τα χιλιάδες παραδειγματα, που μπορει να δει ένας νοήμων ανθρωπος κατα τη διάρεια της ζωής του και να καταλάβει το αυτονοητο…………….. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ απο ολες τις πλευρές και με όλα τα μέσα. Δεν ξέρω ποτε θα έρθει η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ σαν έθνος, το μόνο που πιστέυω ειναι οτι δεν θα έρθει απο ανθρωπο!!

 6. Μπαμπης Σιμωνιδης says:

  Η Ελληνική γλώσσα δεν έχει φτιαχτεί αλλά έχει δοθεί….τώρα από ποιούς έχει δοθεί ρωτήστε την "-ε-ΛΛΗΝΙΚΗ βουλή"….είμαι σίγουρος ότι κάτι ξέρουν μιας και προσπαθούν από πλουσιότερους να μας κάνουν φτωχότερους(πνευματικά)!
  https://www.youtube.com/watch?v=7HNYIwipypM

 7. OutSideR says:

  Μας δουλευετε….ολοι οταν ηταν μαθητες παρακαλαγανε να βγουν τα αρχαια Ελληνικα απο τα σχολια….οσοι δηλαδη απαντησατε δε το ειχατε πει ποτε….εγω τι ειχα πει…δε το ξερανε τοτε το καλο που κανουν τα αρχαια….αλλα ολοι σα προβατα που ημαστε περιμενουμε να μας το πει ο ξενος καυηγητης JUBUSITSU …. οι καθηγητες μας προσπαθουσαν….τουλαχιστον ειχα καποιες καθηγητριες που προσπαθουσαν ….αλλα με τα μυαλα που κυβερναγαμε εμεις….αφηστε τη παιδεια και φερτε στο λογισμο σας τη καθηγητρια που διαβαζε αρχαιο κειμενο και δακριζε …αυτους τους καθηγητες που σας τραβαγαν στα μουσεια και φωναζαν για να σας τραβηξουν τη προσοχη…ενω εσεις γκομενιζατε….ενω αν εμενε τσιτσιδη θα τη προσεχατε ολοι….οταν σχολιαζετε για παιδεια καθηγητες κ.α παρακαλω να σκεφτεστε τι κανατε εσεις στην σχολικη σας περιοδο και ποσο σημασια δινατε….διαφορετικα φαινεστε εξωγηινο(ι….ναι καφτε το εκπαιδευτικο συστημα ….οι καθηγητες δε μας μαθαινουν τιποτα….) το οτι εσυ δεν ενδιαφερθηκες να μαθεις δε φτενε οι αλλοι….

 8. Ανώνυμος says:

  οχι μονο επρεπε να μιλαμε αρχαια Ελληνικα αλλα να τα μιλαμε με την μουσικη τους! ειναι ευχαριστα! στο δημοτικο μας ειπαν οτι τα ω και ο εχουν την ιδια διαρκεια ομως δεν ειναι ετσι π.χ. ΑΩΟΣ, ΜΥΡΤΩΟΝ, ΚΩΣ, ΜΩΛΟΣ Κ.Α.

 9. Ανώνυμος says:

  OUTSIDER, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑ ΟΤΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ… ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ, ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΝΟΗΤΙΚΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ… ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ASSIMIL ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.. ΟΙ ΔΕ ΑΓΓΛΟΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ… ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η "ΑΛΣ" ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΡΧΑΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ… ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΣΔΑ,ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ…ΚΩΣΤΑΣ

  • Ανώνυμος says:

   Ο Γεωργιάδης έλεγε και αυτό ότι οι Αλβανοί μας έκλεψαν την γλώσσα και την σημαία στις εκπομπές του,τώρα να πω την αλήθεια μάλλον εμείς ξεχάσαμε από που προερχόμαστε.Αυτά

 10. Ανώνυμος says:

  ΦΙΛΕ 1,16 ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ? ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ… ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ Κ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ… Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, ΕΝΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΙΤΡΙΝΗ.. ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ… ΑΝ,ΕΣΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ [ΟΧΙ ΟΙ ΚΟΣΣΟΒΑΡΟΙ} ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΦΥΛΗ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ…ΚΩΣΤΑΣ

  • Μπαμπης Σιμωνιδης says:

   Παιδιά το θέμα είναι ευαίσθητο-θα παρακαλούσα να μην φάω βρισίδι καθώς είναι λογία του Παπαρηγόπουλου τον οποίου τον ενστερνίζομαι!Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν την χερσόνησο μας Ιλλυρική!Αποδεδειγμένα οι λαοί της χερσονήσου Δάκες,Γέτες,Θράκες,Ιλλύριοι και προ-Ομηρικοί Έλληνες είχαν τον ίδιο πολιτισμό-αρχιτεκτονική-αριστοκρατία-κοινή ρίζα γλώσσας-ταφικά έθιμα κ.α..Τώρα τι συνέβη στην πορεία.Κάντε έναν παραλληλισμό στο μυαλό σας τον Όμηρο και Ησίοδο με τον Παύλο και τον Ελληνισμό με τον χριστιανισμό.Ο Όμηρος πήγαινε από πόλη σε χωρίο και από χωριό σε πόλη και διηγείται τις ιστορίες του κάπου το 1000-800 π.χ. το οποίο έφερε αλλαγή στις δομές τις κοινωνίας-τους μετάλλαξε έκαναν upgrade θα λέγαμε(αυτή η μετάλλαξη έβαζε τέλος στην αριστοκρατία και δημιουργούσε μια νέα γενιά-τάξη ανθρώπων οι οποίοι όλοι όπως οι Ομηρικοί ήρωες,θέλανε να γίνουν ήρωες,αυτό οδήγησε στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και στην δημοκρατία-ΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ =ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ,και τέλος στον Οπλίτη Πολίτη-πόλη κράτος!Αυτό συνέβη στα νησιά-πελοπον-στερεά-μικρά ασία εώς την Θεσσαλία κάτω από τον Όλυμπο.Μέχρι τον 6-5 αι είχε φτάσει στην Μακεδονία(χωρίς όμως να αλλάξει την πολιτική ταυτότητα από Αρχαική σε κλασική,από βασιλεία σε δημοκρατία(εδώ γίνετε και η παρανόηση ότι οι κάτω Έλληνες θεωρούσαν τα βόρεια αδέρφια τους βαρβάρους- και οι ξένοι μας το χτυπάνε(σαν να λέμε διαφορά επαρχιώτη με πρωτευουσιάνο!).μέχρι τον 3-2 αι είχε φτάσει ο αναβαθμισμένος "Ελληνισμός" στην Ήπειρο και λίγο ποίο βόρεια(-οι θράκες είδη είχαν εξελληνιστή απο τον 3 αι και οι ΄Δάκες-Γέτες(ρουμανό-βλάχοι),μόλις άρχιζαν τον 2-1αι.).Ομως αυτήν την στιγμή στην Ιστορία παρουσιάζονται οι Ρωμαίοι οι οποίοι κατακτούν τις Ιλλυρικές φυλές μετά τους Ηπειρώτες και μετά ολόκληρη η Ελλάδα.Οι Αλβανοί ποτέ δεν πρόλαβαν να κάνουν upgrade,με τους Ρωμαίους εκλατινίστηκαν!μετά ήρθαν στα μέρη τους κάποιοι Σλάβοι,Νορμανδοί,με τους Τούρκους αλλαξοπίστησαν,και σήμερα τους θεωρούμε Ξένο σώμα!Για πολλούς που δεν το ξέρουν οι Πόντιοι έχουμε μισό Περσικό αίμα και μισό Ελληνικό(Μιθριδάτης).Αυτά είναι τα περίεργα της ιστορίας.Οι Αλβανοί-Αρβανίτες να τρώνε κράξημο-Ελληνικότητας και εμείς οι Πόντιοι να θεωρούμαστε original Ελληνές(Φυσικά είμαστε στην ψυχή 100% αλλά κατά το ήμιση έχουμε και περσικό και χετταίους στο σώμα-για να μην μιλήσω ότι όλοι οι Τούρκοι κατά το 80% κατάγονται από τους Ελληνοχριστιανικούς πληθυσμούς).Ποιό πολύ Ελληνικό αίμα έχουν οι Αλβανοί παρά οι Πόντιοι.Στη Μασσαλία με dna που πήρανε ο πληθυσμός ήταν 55-60% από την Ελλάδα,στην κάτω Ιταλία Σικελία είναι 80% στην Ρώμη είναι 50%.Στην ουσία αυτή την στιγμή μπορεί στην Ιταλία να υπάρχουν εως και 20.000.000 Έλληνες,στα παράλια της Τουρκίας τουλάχιστον 10.000.000 καθαροί Έλληνες(οι οποίοι το γνωρίζουν πιστεύω από που κατάγονται αλλά νιώθουν Τούρκοι).Αυτή είναι η πουτάνα ιστορία που τα πάντα αλλάζει και τίποτα δεν αφήνει ίδιο!

 11. Ανώνυμος says:

  ΜΠΑΜΠΗ, ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΟΣΑ ΛΕΣ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.. Α] ΕΣ , ΓΕΤΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΡΟ ΠΟΤΑΜΟ{ΔΟΥΝΑΒΙΣ|}, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ… Β] ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΓΡΙΟΙ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΟΛΙΤΗΣΕ? Η ΜΗΠΩΣ ΠΑΤΗΣΕ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΙΝΩΙΚΟ-ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ? ΟΛΙΓΟΝ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΛΕΣ… ΗΡΩΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ… ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ…Γ] ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κ ΟΧΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ…Δ] ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΝ 8ο ΑΙΩΝΑ, ΙΔΡΥΤΕ ΗΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ Κ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ.. Ε] ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ [ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΒΑΝΟΝ ΤΗΣ ΒΟΡ.ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΣΚΕΠΕΤΑΡΟΙ, ΟΧΙ… ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ… ΕΝΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ-ΠΕΛΑΣΓΟΣ…

  • Μπαμπης Σιμωνιδης says:

   δεν τους εκ-πολίτησε,απλά η αριστοκρατία κ βασιλεία έπαψε να υπάρχει με τον τρόπο που υπήρχε,από τον Όμηρο και μετά όλοι μπορούσαν όσοι ήταν ελεύθεροι να επιδήξουν τα Ηρωικά ιδεώδη,απο τον γαιοκτήμονα μέχρι τον ψαρά,όλοι μπορούσαν πλέον να κουβαλάνε (αν είχαν τα χρήματα) το "ΟΠΛΟΝ",είναι σαν να λέμε ότι δημιουργήθηκε μια καινούργια τάξη,όπως η αστοί στην βιομηχανική επαν.,έτσι και και τότε δημιουργήθηκε η τάξη των ΟΠΛΙΤΩΝ του ΠΟΛΙΤΗ-ΟΠΛΙΤΗ το οποίο οδήγησε στην δημοκρατία!αυτό εννοώ,οι άλλοι λαοί δεν ξέφυγαν από τον φυλετικό πολιτισμό…την εποχή που η Ρωμαίοι πατάνε πόδι στην χερσόνησό μας οι Ιλλύριοι μοιάζουν όπως είναι οι Γαλάτες στην Γαλλία,έχουν φυλετικό πολιτισμό βασισμένο στην αριστοκρατία και βασιλεία!Οι Γέτες και Σκύθες θεωρούσαν ότι κατάγονταν από τον Ηρακλή,αν θυμάμαι καλά υπάρχει και φυλή που μιλούσε μισά Ελληνικά και Σκύθικα,οι Ρωμαιοι΄τους έλεγαν locus Venedae- Venedi,αν θυμάμαι καλά και ήταν δίπλα στους Βαστάρνες κάπου ποιό βόρεια του κιμμέριου Βοσπόρου.Ναι το ξέρω για τους Ολυμπιακούς……αλλά εδώ παίρνουμε την γνώστη ιστορία που ξέρουμε(κατεγραμένη).

 12. ΚΩΣΤΑΣ says:

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΙΟΥ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΚΥΡ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ "ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ" ΑΝ,ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΚΡΗ, ΚΑΘ' ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΤΟΝΟ-ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ… ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ-ΠΕΛΑΣΓΟΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *