Τέθηκε σε ισχύ οδηγία της ΕΕ για απαγόρευση εκατοντάδων φάρμακων φυτικής προέλευσης.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των βοτάνων με φαρμακευτικές ιδιότητες,και ειδικότερα με το θέμα του Codex Alimentarius.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της dailymail, από 30-04 2011 και στο εξής βρίσκεται σε ισχύ η σχετική οδηγία της απαγόρευσης των βοτάνων. Πιο συγκεκριμένα:

«Οι ασθενείς χάνουν την πρόσβασή τους σε εκατοντάδες φάρμακα φυτικής προέλευσης σήμερα, μετά από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ. 

Οι πωλήσεις όλων των βοτανικών φαρμάκων ,εκτός από ένα μικρό αριθμό δημοφιλών προϊόντων για «ήπιες» ασθένειες, όπως είναι η Echinacea για το κρυολόγημα και το Βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum) St John’s wort για την κατάθλιψη έχουν απαγορευθεί.

Για πρώτη φορά τα παραδοσιακά προϊόντα πρέπει να αδειοδοτούνται ή να συνταγογραφούνται από ειδικό (ο έχων την άδεια στο εξής να φτιάξει το φάρμακο).

Τόσο οι ειδικοί, όσο και οι παραγωγοί των βοτανικών φαρμάκων, φοβούνται ότι θα αναγκαστούν ως αποτέλεσμα τωνκανονισμών αυτών να αποκλειστούν από την εργασία τους.

Ορισμένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά «διασώθηκαν» μετά την έγκριση ενός σχεδίου για το Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας (Health Professions Council) από τον Γραμματέα Υγείας Andrew Lansley (Secretary of State for Health), για τη δημιουργία μητρώου επαγγελματιών που θα παρέχουν τα φυτικά φάρμακα χωρίς άδεια.
Ωστόσο, πολλά φάρμακα χάθηκαν καθώς δεν μπόρεσαν όλοι να αντέξουν τα οικονομικά μεγέθη της διαδικασίας αδειοδότησης που κοστίζει μεταξύ £80.000 και £120.000.


Τουλάχιστον 50 βότανα, συμπεριλαμβανομένων HORNY GOAT WEED(το λεγόμενο φυσικό Viagra), οι Κάψουλες Κράταιγου(Hawthorn Berry) που χρησιμοποιείται για τον πόνο της στηθάγχης και η Διοσκορέα ή Γιαμ (wild yam ) δεν θα διατίθενται (αποθηκεύονται) πλέον στα καταστήματα υγιεινής διατροφής, αναφέρει ο Βρετανικός σύνδεσμος βοτανικών φαρμάκων (British Herbal Medicine Association).» 

Πηγή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *