Σύγκριση εποχών. Τι θα ήταν οι πολιτικοί μας αν ζούσαν σε άλλες εποχές.

Σύμφωνα με τα όσα βλέπουμε και τα όσα ακούμε από τους σύγχρονους πολιτικούς μπορούμε (ο καθένας μας ξεχωριστά) να βγάλουμε διάφορα συμπεράσματα για τον χαρακτήρα τους, την ψυχοσύνθεση τους και την ιδιοσυγκρασία τους. Με βάση λοιπόν αυτό που δείχνουν προς τα έξω και πάντα εκ των πραγμάτων θα επιχειρήσουμε να τοποθετήσουμε τους πολιτικούς της σύγχρονης Ελλάδας σε άλλες εποχές της χώρας μας και να υποθέσουμε ποια θέση θα κατείχαν εκεί. Με αυτόν τον τρόπο ίσως φανεί και η διαφορά ανάμεσα στις πολλές δύσκολες αλλά και δοξασμένες περιόδους που πέρασε αυτός ο τόπος…

1. Αρχαία Ελλάδα (συγκεκριμένα Σπάρτη):

Αν οι σημερινοί πολιτικοί ζούσαν στην αρχαία Σπάρτη με μαθηματική ακρίβεια θα ήταν Είλωτες. Ίσως να ακούγεται περίεργο αλλά από το χαρακτήρα τους, τον οποίο προσπαθούν να κρύψουν αλλά δεν το καταφέρνουν, εξάγεται το συμπέρασμα πως έχουν τάσεις δουλείας και υποταγής. Είναι ξεκάθαρο πως είναι άμεσα προσκείμενοι στην δύση και φυσικά εντεταλμένοι στις υπηρεσίες της.  Ο δουλικός χαρακτήρας τους δεν αφήνει περιθώρια διαφωνίας για το αν θα ήταν δούλοι, καθώς όλοι μας (σχεδόν) είμαστε βέβαιοι πως αυτό είναι γεγονός. Βέβαια στην αρχαία Σπάρτη θα καταλάβαιναν άμεσα περι τίνος πρόκειται και θα τους έστελναν άμεσα μαζί με την τάξη των ειλώτων.
2. Βυζάντιο (συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη):

Εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές για το ποια θέση θα κατείχαν οι τωρινοί πολιτικοί μας. Θα μπορούσαν να είναι αυλικοί, ξέρετε αυτοί οι γλοιώδεις κόλακες και »γλύφτες», θα μπορούσαν να είναι οι κάτοικοι της συνοικίας του Περάν (όπου η παράδοση λέει πως ο Κωνσταντίνος κατά την πολιορκία της Πόλης είπε ότι τον πρόδωσαν οι άνθρωποι του Περάν διότι ήταν αυτοί που άνοιξαν την κερκόπορτα, όμως αυτό είναι μόνο παράδοση και όχι κάτι που έχει τεκμηριωθεί ιστορικά, ακόμα τουλάχιστον). Όμως το πιο εύστοχο θα ήταν να λέγαμε πως οι υπάρχοντες πολιτικοί θα ήταν γενίτσαροι, κι αυτό όχι γιατί είναι πολύ καλοί πολεμιστές αλλά γιατί είναι μεγαλωμένοι στα χέρια »εχθρών», δουλεύουν γι’ αυτούς και φυσικά λόγω της μεγάλης τους άγνοιας.
3. Τουρκοκρατία:

Όλοι μας θυμόμαστε εκείνην την ιστορία που μάθαμε στο σχολείο, με τα δάνεια για την επανάσταση εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό εξανεμίστηκε πριν καλά καλά φτάσει στην Ελλάδα. Τι άλλο θα μπορούσαν να είναι οι σημερινοί πολιτικοί μας εκτός από αυτούς που »έφαγαν» τα λεφτά που θα πήγαιναν στον αγώνα.;;;
4. Β’ παγκόσμιος πόλεμος (συγκεκριμένα Γερμανική κατοχή):

Σε αυτή την περίοδο υπάρχουν 2 βασικές επιλογές για τους πολιτικούς, κι αυτές είναι: α) Ταγματασφαλίτες  και φυσικά β) Μαυραγορίτες. Τα σχόλια περισσεύουν.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5. Χούντα των συνταγματαρχών:

Φυσικά δεν είμαστε από αυτούς που πιστεύουμε πως σήμερα ζούμε σε δημοκρατία, βλέπουμε τις ομοιότητες με την χούντα του ’73 και τη χούντα του σήμερα και αντιλαμβανόμαστε πως η μόνη διαφορά είναι στο όνομα και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείτε η σημερινή δικτατορία .  

Οι σύγχρονοι πολιτικοί μας θα ήταν τότε οι βασανιστές, κάπου εκεί στις υπόγειες φυλακές, των Ελλήνων πατριωτών που μάχονταν για την ελευθερία τους. Τους βλέπουμε και σήμερα με πόση ευκολία διατάζουν τα ΜΑΤ να δέρνουν τον κοσμάκη, και με πόση ευκολία βασανίζουν τον λαό.Συμπερασματικά βλέπουμε από τις παραπάνω υποθέσεις πως στην εκάστοτε εποχή οι τωρινοί πολιτικοί της χώρας έχουν τις θέσεις που τους αναλογούν. Στην τρέχουσα όμως εποχή δεν ισχύει το ίδιο. Στην εποχή μας αυτοί οι άνθρωποι έγιναν πολιτικοί και κυβερνάνε την χώρα μας αλλά κι εμάς τους ίδιους.
Το ερώτημα είναι:
Είναι στραβός ο γιαλός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε;
 

υ.γ Τα παραπάνω είναι υποθέσεις, ίσως να ακούγονται σε μερικούς γραφικές και σε άλλους αστείες. Για μας πάντως είναι άκρως λογικές καθώς τα συμπεράσματα βγαίνουν σύμφωνα με τα όσα δείχνουν οι ίδιοι οι πολιτικοί. 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΤΙΑ  

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *