Σχέδιο ανάκαμψης Ελληνικού έθνους

Σχέδιο ανάκαμψης Ελληνικού έθνους- 
μια ιδέα που γράφτηκε πριν ένα χρόνο και παραμένει επίκαιρη… από το savetheday:

Ελλάδα, Απρίλης 2010, η χώρα ένα βήμα πριν την κατάρρευση και ένα τόσο εγωιστικό καπιταλιστικό σύστημα που δεν την αφήνει να χρεοκοπήσει, παρά μόνο έντεχνα της δίνει το φιλί της ζωής με αντάλλαγμα την ελευθερία της.
Δεν χρεοκοπούμε, αλλά θα την πληρώσουμε ακριβά. Στο επόμενο διάστημα, όλα, θα τους ανήκουν. Υγεία, παιδεία, ασφαλιστικό, αεροδρόμια, λιμάνια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, τράπεζες, super market, καταστήματα, ξενοδοχεία, όλα θα είναι δικά τους. Θα δουλεύουμε για αυτούς, θα ζούμε για αυτούς, θα τρώμε και θα κοιμόμαστε για αυτούς.
Έχουμε υπογράψει την υποδούλωσή μας στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα. Η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα του σύγχρονου κόσμου, που καταφέρνει να υποδουλωθεί λόγω της στενομυαλιάς και της ηλιθιότητας των κυβερνόντων της.

Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρουμε ποτέ να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση για να ζήσουν έστω τα παιδιά μας μια καλύτερη ζωή. Άλλοι λένε σε πέντε , άλλοι σε δέκα, άλλοι σε είκοσι χρόνια και άλλοι ποτέ. Η απάντηση είναι πως μπορούμε να ξεφύγουμε από την ομηρία αυτή, αν η κυβέρνηση πάρει ορισμένα μέτρα για την απελευθέρωση του λαού από το χρέος.
Ορίστε μερικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Βήμα 1ο
Στο όνομα της επιστήμης, της ανθρώπινης εξέλιξης και της ανθρωπότητας, πρέπει η Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια να είναι όχι μόνο ενεργειακά αυτόνομη, αλλά και να τροφοδοτεί όλα τα Βαλκάνια με ενέργεια. Αυτό φυσικά δεν θα γίνει με τα ηλίθια πετρέλαια. Αυτά θα τα αφήσουμε στις μελλοντικές γενεές. Ούτε φυσικά με αιολική, κυματική ή ηλιακή ενέργεια. Μιλάω για την μητέρα των ενεργειών, τη γεωθερμική, η οποία είναι τόσο απλή και φτηνή στην εκμετάλλευσή της, αλλά και τόσο αποδοτική, που με τρία γεωθερμικά εργοστάσια θα μπορούσαμε να τροφοδοτούμε όλα τα Βαλκάνια με ενέργεια. Η Ελλάδα διαθέτει τρία ηφαίστεια, στα οποία μπορούν να λειτουργήσουν τα εργοστάσια αυτά.
Έτσι, σε δέκα χρόνια, όλα τα αυτοκίνητά μας θα είναι ηλεκτρικά, αλλά και η ενέργεια για τους Έλληνες δωρεάν, αφού θα κερδίζουμε από την πώληση σε άλλες χώρες.
Στο όνομα της ανθρώπινης εξέλιξης, οι Έλληνες θα έχουν δωρεάν ενέργεια, ενώ παράλληλα ένας νέος δρόμος θα ανοίξει για όλη την ανθρωπότητα.
Σήμερα πλέον, 31 Μαίου 2011, νέες τεχνολογίες έχουν αναπτυχθεί, (Ψυχρή σύντηξη, θαλασσινό νερό για καύσιμο) οι οποίες είναι ικανές να καλύψουν τις ενεργειαακές ανάγκες του πλανήτη.

Βήμα 2ο
Αναρωτιέμαι πόσους υπαλλήλους θέλει ο ΟΤΕ για να λειτουργήσει. Ας πούμε 10,000 ; Έστω 10,000 επί 3,000 € ο καθένας τον μήνα, 30,000,000€, δηλαδή, 3€ τον μήνα από κάθε Έλληνα. Το έτος 36€ άντε 50€. Με 100€ από τον καθένα μας τον χρόνο, θα μπορούσαμε να έχουμε δωρεάν κινητά, σταθερά, ίντερνετ, τηλεόραση, καινούριο κινητό κάθε χρόνο, και όλα δωρεάν.
Αν σκεφτείς πως τα ποσά που ξοδεύουμε είναι πολύ περισσότερα, τότε προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα, στο όνομα πάντα της επιστήμης και της ανθρώπινης εξέλιξης, θα μπορούσαμε να ιδρύσουμε νέο κρατικό φορέα παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας, ο οποίος θα απαλλάξει τον Έλληνα από ένα μεγάλο έξοδο. Άλλωστε αυτό είναι το μέλλον και αυτό είναι η τεχνολογία. Από τον άνθρωπο για κάθε άνθρωπο.

Βήμα 3ο
Τόσες δημόσιες εκτάσεις έχει η χώρα και ήρθε η ώρα αντί να τις ξεπουλάμε να τις εκμεταλλευτούμε. Σε κάθε 10 στρέμματα δημόσιας γης, θα χτίσουμε τέσσερις κατοικίες για τέσσερις οικογένειες, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για την καλλιέργεια και την αξιοποίηση των εκτάσεων αυτών. Θα ενισχύσουμε πάλι την αγροτική ανάπτυξη της χώρας, δίνοντας της αυτονομία σε είδη πρώτης ανάγκης.
Στις κατοικίες αυτές θα μπορούν να μένουν άστεγοι, άνεργοι, λαθρομετανάστες και κάθε άπορος άνθρωπος ο οποίος θα βρεθεί με μια στέγη, δωρεάν φαγητό, περίθαλψη, παιδεία, και καθετί που θα του επιτρέπει να ζει αξιοπρεπέστατα αλλά και μια μεγάλη υποχρέωση. Να παράγει φαγητό για εκατό ανθρώπους. Φρούτα, λαχανικά, ζώα και ότι χρειαζόμαστε για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών.

Έτσι, μετά την ενεργειακή αυτονομία και την αναβάθμιση των επικοινωνιών, θα έχουμε και αυτονομία σε ήδη πρώτης ανάγκης. Δηλαδή μετά τη δωρεάν ενέργεια και τα δωρεάν τηλέφωνα, θα έχουμε και δωρεάν φαγητό, ή τουλάχιστον σε πολύ πιο ανταγωνίσιμες τιμές από τα εισαγόμενα, αν τα ενώσουμε με την εγχώρια παραγωγή των αγροτών, και σαφώς καλύτερης ποιότητας.
Να λοιπόν με τρία βήματα πως γίνεσαι αυτόνομος. Στο όνομα πάντα της ανθρώπινης εξέλιξης (γιατί αλλιώς θα μας καθαρίσουν), διώχνεις BP, SHELL, MOBIL, EKKO, CARREFOUR, WIND, PANAFON και κάθε βδέλλα που καθημερινά υποβαθμίζουν τη δυναμικότητά μας σαν λαό.

Βήμα 4ο
Που θα βρούμε τους πόρους για όλα αυτά; Υπεύθυνοι της κατάστασης, οι πολιτικοί. Θα γίνει συμβιβασμός. Κανείς δεν πάει φυλακή και όλοι συνεισφέρουν ότι έχουν πλέον αυτών που χρειάζονται για να ζήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.
Οι επόμενοι πόροι έρχονται από την εκκλησία. Ξέρετε πόσο χρυσάφι έχουν οι εκκλησίες; Είμαι σίγουρος πως ο καλός Θεούλης θα θυσίαζε λίγο από το χρυσάφι που του έχουν αφιερώσει προκειμένου να ζήσουν λίγο καλύτερα οι υπηρέτες του.
Επόμενοι πόροι ο στρατός. Στο 2010 δεν χρειαζόμαστε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά τεχνολογία. Μειώνοντας στρατεύσιμους αλλά και μόνιμους, εξοπλίζεις και οργανώνεις σύγχρονη στρατιωτική δύναμη, η οποία κοστίζει και λιγότερο.

Παράλληλα, εξοπλίζουμε βιομηχανίες και βιοτεχνίες, οι οποίες θα λειτουργούν υπέρ της αυτοδυναμίας της χώρας. Ένα τομέα που πρέπει να αναπτύξουμε, είναι οι συσσωρευτές ενέργειας στα αυτοκίνητά μας. Η υπάρχουσα τεχνολογία, δίνει 160 χλμ. αυτονομία με 14 ώρες φόρτιση. Τα νούμερα αυτά πρέπει να γίνουν 560 χλμ. σε 14 λεπτά φόρτιση. Αυτό καλούνται οι επιστήμονες μας να το λύσουν. (έχει πλέον λυθεί.)
Αμεσότερη πηγή πόρων, ο τουρισμός. Πολλά έχουν να γίνουν και εκεί.

Βήμα 5ο
Θύμα της όλης κατάστασης, εγώ και εσύ. Έχουμε φθάσει στο σημείο, να τρέχουμε όλη μέρα και να μην φτάνουμε. Το αποτέλεσμα, να κλονιστεί η υγεία και η ψυχική μας ισορροπία. Τόσο μεγάλη ζημιά μας έχει κάνει το σύστημα, που τα έχουμε χάσει, έχουμε γίνει απίστευτα εγωιστές και με το παραμικρό ξεσπαθώνουμε. Έτοιμοι να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο.

Καιρός για αλλαγή ψυχολογίας. Αλλαγή νοοτροπίας. Για 1 εβδομάδα κάθε έξι μήνες, κάθε Έλληνας θα σταματά την δουλεία του και θα ασχολείται με ότι υπάρχει ανάγκη να διορθωθεί στο σπίτι του, έξω από το σπίτι του, στη γειτονιά του. Όλοι πρέπει να προσφέρουμε λίγο χρόνο στο χώρο που ζούμε, και μόνο τότε θα αρχίσουμε να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, τον γείτονά μας.
Σκούπισμα, κλάδεμα, επισκευή δρόμων και πεζοδρομίων, βοήθεια στον ανήμπορο γείτονα και κάθε άλλη δραστηριότητα που θα ωφελεί το σύνολο αλλά και εσένα τον ίδιο.
Αλλαγή νοοτροπίας. Πρέπει να γίνουμε αυτό που τα παιδιά μας θα θαυμάζουν και αξιοθαύμαστοι είναι αυτοί που προσφέρουν.

Βήμα 6ο
Καταργούμε τον καταναλωτισμό, δίνοντας έμφαση στην παρασκευή και εισαγωγή μόνο ποιοτικών προϊόντων, εξοικονομώντας έτσι χρήματα. Αν επιλέγουμε μόνο συγκεκριμένες εισαγωγές π.χ. 20 διαφορετικές τηλεοράσεις, 20 διαφορετικά laptop, 20 διαφορετικά κινητά, 4 ή 5 από κάθε κατασκευαστή και για όλες τις απαιτήσεις, τότε θα αγοράζαμε ποιοτικότερα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές.
Ο ίδιος ο κόσμος μέσω του διαδικτύου θα επιλέγει τι κινητά θα εισάγουμε, τι κιθάρες, τι αυτοκίνητα και κάθε άλλο είδος εισαγόμενου αγαθού. Φανταστείτε την οικονομία, αλλά και το πόσο λιγότερο βομβαρδισμό διαφημίσεων θα υποστούμε.
Αυτόματα, ο κόσμος θα ζει με ποιοτικότερα πράγματα, ανυψώνοντας έτσι το επίπεδο ζωής σε μια πιο ποιοτική και όχι καταναλωτική κοινωνία.

Βήμα 7ο
Πλήρη αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Έχουμε απαξιώσει την παιδεία και ρόλος της πλέον είναι η παραγωγή ανταλλακτικών και όχι ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων.
Πρέπει σε κάθε νέο να δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψει τον εαυτό του και να του παρέχεται αληθινή μόρφωση, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που καλείται η ανθρωπότητα να ακολουθήσει.
Κάθε παιδί, αν θελήσει να ακολουθήσει τη μουσική, πρέπει το κράτος να του παρέχει δωρεάν το όργανο που θα επιλέξει, τις μουσικές του σπουδές και ανάλογα με την πρόοδό του να του παρέχει νέα κίνητρα. Και όλα αυτά, γιατί η ενασχόληση του αυτή ανυψώνει το αληθινό ανθρώπινο πνεύμα. Όμοια με τον αθλητισμό, τη ζωγραφική, τις τέχνες, τις επιστήμες και ότι επιλέξει ο νέος, το οποίο θα προσφέρει στον εαυτό του και κατόπιν στο σύνολο.
Ήρθε η ώρα να παιδέψουμε ανθρώπους και όχι μηχανές.

Βήμα 8ο
Η νέα τάξη πολιτών, πρέπει μακροπρόθεσμα, αφού υλοποιηθούν τα προηγούμενα, αλλά και πολλά άλλα, να είναι ικανή να δημιουργήσει μια νέα κοινωνία απελευθερωμένη από το άγχος της επαγγελματικής αποτυχίας, αφού θα υπάρχουν οι αγροτικές κατοικίες στις οποίες μπορεί να ενταχθεί και να συνεισφέρει, είτε σαν αγρότης, είτε σαν επαγγελματίας. Στόχος μας είναι η αυτονομία του συστήματος αυτού, να φθάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα, που να τους παρέχονται δωρεάν όλα τα αγαθά για μια άνετη ζωή. Καινούριες συσκευές κάθε τέσσερα χρόνια, διακοπές δύο φορές το χρόνο, πενθήμερη εργασία με αρκετό ελεύθερο χρόνο για χόμπι, φίλους, οικογένεια και όλα αυτά που μας κάνουν ανθρώπους.
Τελικός στόχος, όλο το κοινωνικό σύνολο να ζει σε αναβαθμισμένο σύστημα, προσφέροντας ουσιαστικά στην επιβίωση και την εξέλιξη του συνόλου.

Βήμα 9ο
Φροντίζουμε για το μέλλον της Ελλάδας. Τη φύση της. Οργανώνουμε κάθε φθινόπωρο μηνιαία ροκ φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό τη δενδροφύτευση των γύρω εκτάσεων. Πρέπει να φυτέψουμε όλη τη χώρα, γιατί μόνο αυτό θα μας γλιτώσει από την επερχόμενη άνοδο της θερμοκρασίας.
Παράλληλα, επιτρέπουμε την οικοδόμηση μιας κατοικίας ανά 10 στρέμματα δάσους, με σκοπό τη δημιουργία ζωνών μέσω των δρόμων, την εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης για πυρόσβεση και την έγκαιρη ειδοποίηση και επαγρύπνηση από τους κατοίκους.
Παράλληλα, οργανώνουμε ιχθυοκαλλιέργειες για να αφήσουμε λίγο ήσυχη την κακομοίρα της θάλασσα. Μόνο το ερασιτεχνικό ψάρεμα θα επιτρέπεται και οι επαγγελματίες ψαράδες θα απορροφηθούν στις καλλιέργειες.
Πλήρη αναμόρφωση της χώρας, σε περιβάλλον, αυτονομία, συνείδηση, μόρφωση, περίθαλψη και ανθρώπινων σχέσεων.

Βήμα 10ο
Απαιτούμε εκλογές εδώ και τώρα. Δεν θα υπάρχουν ούτε διαφημιστικά, ούτε κόμματα, ούτε πολιτικοί, ούτε υποψήφιοι, ούτε τίποτα. Μόνο κάλπες και λευκά ψηφοδέλτια, όπου κάθε Έλληνας θα γράψει τα ονόματα πέντε Ελλήνων τους οποίους θαυμάζει για το ήθος τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.(…)


Στο 10ο προσωπικά θα προσέθετα την ανασυγκρότηση του Συντάγματος με βάση την Άμεση Δημοκρατία και μάλιστα με παράλληλη εκπαίδευση των πολιτών, του να είναι και πάλι υπεύθυνοι πολίτες… που σημαίνει κατάλληλη παιδεία! βασισμένη στους προγόνους μας και γενήτορες της αληθινής Δημοκρατίας!

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *