07:10 - 19/09/2014

Συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου επιδίδεται η τουρκική πολεμική αεροπορία από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκε και ο πρώτος, έπειτα από πολλές εβδομάδες, πλους τουρκικού πολεμικού εντός των χωρικών μας υδάτων. Στο ΓΕΕΘΑ θεωρούν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες ή αποσπασματικές ενέργειες, αλλά για συγκροτημένη και προγραμματισμένη δραστηριότητα που έχει στόχο να αμφισβητήσει τόσο τον εναέριο χώρο των 10 μιλιών όσο και την υφαλοκρηπίδα των νησιών.

Οπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, η τακτική της διπλής αμφισβήτησης, δηλαδή του ελληνικού εναέριου χώρου μέσω των πτήσεων των CN-235 και της υφαλοκρηπίδας μέσω των πλόων, μπαίνει στον τρίτο χρόνο και φαίνεται ότι παγιώνεται. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ενώ στο παρελθόν η έξαρση τέτοιων φαινομένων συνέπιπτε με τις ασκήσεις, διαπιστώνεται ότι τώρα οι πλόες και οι παραβιάσεις λαμβάνουν χώρα ανεξαρτήτως ασκήσεων.

Χθες μόνο, καταγράφηκαν 22 παραβιάσεις από 2 αεροσκάφη τύπου CN-235 σε Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Την Τρίτη, άλλωστε, η κορβέτα «Bafra» εγκαινίασε τους πλόες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων κινούμενη από την Εύβοια προς την Τζιά. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της Π.Α., ενώ το Π.Ν. παρακολουθούσε την κορβέτα σε όλη τη διάρκεια του πλου.

kathimerini

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. 0
    0
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ….. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???? ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ????? ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, ΠΡΟΟΡΑΣΕΙΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ κ.λ.π???? ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ Η ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ????? ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ
  2. 0
    0
    Ένας υψηλόβαθμος Τούρκος απόστρατος δήλωσε πριν από κάτι μήνες ότι ούτε γλάρος δεν πετάει στο Αιγαίο αν δεν του έχει δώσει πρώτα εγκριση το ΝΑΤΟ. Πρώτα του κλείνουν με τρόπο το μάτι οι Αμερικάνοι και μετά πετάει. Αφοπλιστική ειλικρίνεια ο γείτονας.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί