in

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

“Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις, είναι σχεδιασμένες ψυχολογικές δραστηριότητες στην ειρήνη και στον πόλεμο, που απευθύνονται προς εχθρικό, φιλικό και ουδέτερο ακροατήριο, με σκοπό να επηρεάσουν τη στάση και τη συμπεριφορά τούτου, ευνοϊκά σε πολιτικά και στρατιωτικά θέματα.

Περιλαμβάνουν ψυχολογικές ενέργειες, ψυχολογικόν πόλεμο και ψυχολογικές επιχειρήσεις σταθεροποιήσεως, διεξάγονται δε σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, θρησκευτικό κ.λ.π. και αναλαμβάνονται κατόπιν σχεδιάσεως για την επίτευξη του επιθυμητού ψυχολογικού αποτελέσματος.”

Το σύγγραμα που ακολουθεί, διδάσκεται (η διδάσκονταν) στη σχολή μονίμων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, αλλά δυστυχώς ακόμα και εκεί δε φαίνεται να αποδίδεται στις ψυχολογικές επιχειρήσεις η σπουδαιότητα που θα έπρεπε και μάλλον αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σήμερα ο λαός μας δέχεται επίθεση με ψυχολογικά μέσα χωρίς να μπορεί να αμυνθεί και χωρίς κάποιος να τον προστατεύει. (Αποστολή μάλλον του Ελληνικού Στρατού). Σήμερα ο ψυχολογικός πόλεμος που δεχόμαστε, δε θεωρείται πόλεμος, αλλά δημοσιογραφία και ενημέρωση, πράγμα που φυσικά είναι ψέμα.

Οπως γράφει και το εγχειρίδιο, ο μόνος τρόπος για να αντισταθεί το θύμα στον ψυχολογικό πόλεμο, είναι να αντιληφθεί ότι είναι στόχος ψυχολογικών επιχειρήσεων. Ενημέρωση και πληροφόρηση.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΗΓΗ

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. Ο ψυχολογικός πόλεμος εναντίων του κάτοικου της χώρας των Ελλήνων, άρχισε επισήμως, αμέσως μετά την "μεταπολίτευση".

  Ο διακομματικός ψυχολογικός πόλεμος ξεκίνησε επισήμος, με την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος και της γλωσσικής "μεταρρύθμισης", που ήταν κάτω από διακομματική συμφωνία.

  Τέτοια ήταν η ψυχολογική επιχείρηση, που η προπαγάνδα της εποχής… μια πρώτου μεγέθους μειοδοσία και οπισθοδρόμιση, την παρουσίασε ως κάτι το προοδευτικό, με αίσθημα ελευθερίας, που θα καλυτέρευε τις ζωές όλων μας!!! Το αποτέλεσμα ήταν να υποσθούμε τουλάχιστον γλωσσική αρυθμία… συν τις εγκεφαλικές βλάβες, με άγνωστου χρόνου αφασιακά διαλύματα, για τον κάθε ένα από εμάς.

  Από τότε και μετά, για οτιδήποτε οπισθοδρομικό, προδοτικό, μειοδοτικό, ακόμα και ανώμαλο… η ψυχολογική επιχείρηση, μαζί με την πολιτική προπαγάνδα, αντιστρέφουν την αλήθεια, και με πλαστά ιδεολογήματα, όπως της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της προόδου, της καλυτέρευσης της ζωής κ.λ.π. προωθούν ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέγουν. Ομοφυλοφυλία… στις ψυχολογικές επιχειρήσεις, το ανώμαλο το παρουσιάζουν ως κάτι το φυσιολογικό.

  Εμπροσθοφυλακή των ψυχολογικών επιχειρήσεων στην νεότερη Ελλάδα, ήταν και είναι οι δημοσιογράφοι δια της τηλεοράσεως, μετά έρχονται η σεναριογράφοι και σκηνοθέτες δια του κινηματογράφου, οι τραγουδοποιοί, οι πολιτικοί κ.λ.π. και γενικά οι άνθρωποι των θεαμάτων και των show… δες και στο λήμμα: "Άδωνις Γεωργιάδης".

  Ας πάρουμε παράδειγμα τα "μεγάλα" ιδιωτικά κανάλια… όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ελεγχόμενα! Ναι! Αλλά αυτό το γνωρίζουμε τώρα… πριν από 24 χρόνια, περίπου όταν πρωτοξεκινούσαν την αναμετάδοση του σήματος… παρουσιάζονταν μέσα από την προπαγάνδα, ως την "ελεύθερη τηλεόραση", έναντι της κρατικής τηλεόρασης… που ήταν ελεγχόμενη! Τελικά μετά το περασμα του χρόνου, η "ελεγχόμενη" κρατική τηλεόραση έκλεισε… και μας έμειναν ένα σωρό από ελεγχόμενα ιδιωτικά κανάλια, με πολλά εκατομμύρια ευρώ χρέως στο κάθε ένα από αυτά!

  Βεβαίως οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων έχουν δεχθεί πολλαπλές ψυχολογικές επιχειρήσεις, την μια μετά την άλλη σε πολλά επίπεδα (και αυτή είναι ίσως η μόνη δικαιολογία για την συμπεριφορά τους)… το δυστηχές όμως γεγονός, είναι ότι συνάμα με τις ψυχολογικές επιχείρησεις… υπήρξε από την πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία μας, το έμπρακτο μέρος αποδείξεως των θεωρητικών ψυχολογικών επιχειρήσεων! Εκεί χάθηκε η εμπιστοσύνη… και η εμπιστοσύνη είναι πολύ βασικό αίσθημα για την πίστη, προς μεγάλα ιδανικά και αξίες… ώστε να υπάρξουν Ήρωες.

  Κάθε λαός, κάθε πολιτισμός έχει ανάγκη από Ήρωες, από Ηγήτωρες… εν ζωή. Αλλά και για αυτό έχουν φροντίσει οι ξένοι και οι "δικοί" μας "άρχοντες".

  Εν κατακλείδι, δεν χρειάζεται κάποιος να διαβάσει βαθυστόχαστα το άνωθεν κείμενο… διότι το έχει περάσει ως βίωμα στην ζωή του… έχει ζυμωθεί μαζί του, βρίσκεται υπό συνεχεί ψυχολογική επιχείρηση… αν το έχει καταλάβει καλώς, μιας και τότε παρουσιάζει στοιχεία συνήδεισης… αν δεν το έχει καταλάβει πάλι καλώς.

  Αυτά.

 2. Είναι τόσο κολλημένος ο εγκέφαλος της πλειοψηφίας που με τίποτα δεν μπορεί να κόψει την TV https://lh6.googleusercontent.com/-ZVixtSGmiZg/T30v8XSnItI/AAAAAAAAB-I/gejMS-Vj30k/s69/hypnotized.gif
  Σε προηγούμενο post στα Κατοχικά σχετικά με Ήρωες που μας πήγαν 100 χρόνια μπροστά τα σχόλια της πληοψηφίας ήταν ακρειβώς ίδια με αυτά των δημοσιγράφων και των εκπομπών της TV τους
  δεν έμαθαν τίποτα από Αριστοτέλη έστω από το ίντερνετ
  οπότε έχουμε πάάάάάάάρα πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ στα πρότυπα του ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ και στη ΣΥΡΙΑ – Ραγδαίες εξελίξεις!

Έντρομοι χρήστες iPhone είδαν την οθόνη τους να αντιστρέφεται και να παρουσιάζει το Ελληνικό “Ε” δείτε γιατί !