Στρατιωτική εκπαίδευση μέσω εικονικής πραγματικότητας

Στρατιωτική εκπαίδευση μέσω εικονικής πραγματικότητας

Το νέο σύστημα εκπαίδευσης εικονικής πραγματικότητας του Αμερικανικού Στρατού ενσωματώνει παραμέτρους ακριβούς απεικόνισης του εκπαιδευόμενου.

Είναι γνωστό ότι ο Αμερικανικός Στρατός ήταν από τους πρώτους που υιοθέτησαν τεχνολογία video games σαν μέρος της αληθοφανούς εκπαίδευσης του προσωπικού, σε συνθήκες μάχης.

Πρόσφατα, ενεργοποιήθηκε το νέο σύστημα εκπαίδευσης, το Virtual Battlespace 3 της Bohemia Interactive, το οποίο έχει σχεδιαστεί τόσο για εκπαίδευση μάχης όσο και για εκπαίδευση σε συγκεκριμένες αποστολές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προγενέστερο Virtual Battlespace 2 παραμένει το βασικό σύστημα προσομοίωσης εκπαίδευσης των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τα τελευταία πέντε χρόνια.


Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

PROFIT MAXIMISER

Μάθε πώς να να κερδιζεις σε ονλινε σελιδες στοιχηματισμου παντα !!

Ενα καταπληκτικο προγραμμα και μια απιστευτη ιδεα οπου με βαση της δικες τους προσφορες να βγαινεις 100% κερδισμενος παντα !

Διαβαστε το αρθρο μου να δειτε πως ξεπερασα τον περιορισμο στην χωρα μας για τις στοιχηματικες εταιριες

Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

Η προωθηση αυτη ειναι πρωθηση ενημερωσης και πληροφοριας και κατα κανεναν λογω δεν ειναι προτροπη προς στοιχηματισμο η επενδυση η οποιαδηποτε αλλη παρανομη πραξη ..!

ΤΙΜΗ: 1,5 € euro για τις πρωτες 14 μερες να δοκιμασεις το προγραμμα,Ηλεκτρονικο προιον για συνδρομη
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το αναβαθμισμένο Battlespace 3 επιτρέπει τη συνεργασία με άλλες πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας, όπως το DSTS (Dismounted Soldier Training System) και το CCTT (Close Combat Tactical Trainer). Η συνολική χρήση αυτών των συστημάτων επιτρέπει στον εκπαιδευόμενο να «μπει» μέσα στο παιχνίδι, χρησιμοποιώντας αισθητήρες σώματος και διόπτρες εικονικής πραγματικότητας.

Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα απεικόνισης του εκπαιδευόμενου ακριβώς όπως είναι στην πραγματικότητα. Πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, το σύστημα λαμβάνει υπόψη του τις επιδόσεις στα τεστ φυσικής κατάστασης του Αμερικανικού Στρατού και ανάλογα διαμορφώνει το avatar του εκπαιδευόμενου στρατιωτικού.

Ενδεικτική είναι η «μπάρα αντοχής» η οποία εμφανίζεται στην οθόνη του παιχνιδιού η οποία απεικονίζει την αντοχή του ατόμου σε συνδυασμό με την ικανότητα να κινείται γρήγορα ή να εκτελεί διάφορες αποστολές. Το πόσο γρήγορα «αδειάζει» αυτή η μπάρα εξαρτάται από την πραγματική φυσική κατάσταση του εκπαιδευόμενου.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια αύξησης του ρεαλισμού οι εκπαιδευόμενοι, μέσω των avatar τους, δεν μπορούν να επιλέγουν όπλα της αρεσκείας τους αλλά αυτά στα οποία είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι.

Σύμφωνα με το Ars Technica, το Virtual Battlespace 3 επιτρέπει σε ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες να εκπαιδεύονται, από οπουδήποτε μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυο. Συνολικά, παρέχονται πάνω από 100 εξειδικευμένα σενάρια στρατιωτικών αποστολών, ενώ μπορεί να υποστηριχθεί εικονική έκταση εκπαίδευσης άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, με ρεαλιστική απεικόνιση κτιρίων.

naftemporiki

Loading...

One thought on “Στρατιωτική εκπαίδευση μέσω εικονικής πραγματικότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *