Στο Υπουργειο Υγείας γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εικόνες

Στο Υπουργειο Υγείας γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εικόνες

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη για την αξιολόγηση του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και απολύσεις στον κλάδο της υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει στη χθεσινή της ανακοίνωση την καθολική άρνηση των υγειονομικών υπαλλήλων να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης και εκτιμά ότι δημιουργείται δεξαμενή για νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρεται σε «αυθαίρετα κριτήρια αξιολόγησης που οδηγούν σε απολύσεις» και χαρακτηρίζει ως επείγουσα την κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό- παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα.

Εν τω μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης.

Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση κάλεσε η ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας μάλιστα παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση μπροστά στο ΑΧΕΠΑ, πραγματοποίησαν επίσης εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

iefimerida.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *