10:07 - 19/10/2014

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΙΣΤΕΩΝ

Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Γνώση είναι το αποτέλεσμα της συσπείρωσης πληροφοριών και η ιδιότητα της είναι να απομονώνει τα θέματα μεταξύ τους.

Σοφία είναι το πόρισμα των χρήσιμων νόμων, που προκύπτει από την συσπείρωση των πληροφορίων και την σύγκριση αυτών των πληροφοριών. Δίνοντας τελικά μια συνολική όψη του συστήματος.

Όταν ένας άνθρωπος γίνει ερευνητής, το πρωτο που διαπιστώνει είναι ότι χρειάζονται αποδείξεις μεταξύ των φυσικών νόμων της ζωής και των γεγονότων που συννδέονται με τις βασικές αυτές αλήθειες.

Ο άνθρωπος συνειδητοποιεί όλο περισσότερο ότι η επιστήμη δεν μπορεί να του αποκαλύψει τις αλήθειες και τα αίτια του αόρατου κόσμου. Ούτε αισθάνεται πια ικανοποιημένος να βρίσκει την ευτυχία του ερχόμενος σε επαφή με τα αποτελέσματα των ενεργειων και όχι με τις αιτίες. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ γνώσεως και σοφίας.

Τα μάτια της ψυχής κάνουν την ορθή παρατήρηση και μπορούν να διακρίνουν το αληθινό από το ψεύτικο. Η γενική απάθεια και άγνοια υποβιβάσει τον άνθρωπο με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο έλεος πολλών πίστεων και -ισμών….

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί