Στο διαδίκτυο οι αρχαιότεροι πάπυροι (vid).

Οι αρχαίοι πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας οι οποίοι γράφτηκαν μεταξύ τρίτου και πρώτου αιώνα π.Χ. και έχουν πληροφορίες για το πώς ήταν η ζωή στην Αρχαία Ιερουσαλήμ, είναι διαθέσιμοι στο διαδίκτυο.

Το Ισραηλινό μουσείο σε συνεργασία με την google, μετάφρασαν τα εβραϊκά έγγραφα τα οποία ανακαλύφθηκαν το 1947.
Οι δυνατότητες απεριόριστες, αφού με τον κέρσορα πάνω από το σημείο του παπύρου, αμέσως εμφανίζεται η μετάφραση (στα αγγλικά).
Η δυνατότητα να διαβάσει κανείς περιστατικά και γεγονότα της –ενδεχομένως- πιο ενδιαφέρουσας περιόδου από άποψης ιστορίας, «τηλεμεταφέρει» τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στα… παλιά. Η κίνηση αυτή είναι πολύ σημαντική και συνάμα πρωτοποριακή επειδή τέτοιου τύπου δυνατότητα, δεν έχει ξαναυπάρξει.
Οι φωτογραφίες των ιστορικών αυτών εγγράφων πάρθηκαν από τους κυλίνδρους με ανάλυση ως και 1.200 megapixels, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν μεγέθυνση του κείμενου, ώστε να είναι δυνατόν να εξεταστεί ακόμη και το δέρμα του ζώου πάνω στο οποίο είναι γραμμένο.
Η google και στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε παρόμοιες, όπως μια συλλογή φωτογραφιών του Ολοκαυτώματος και μία συγκεντρωτική συλλογή από Μουσείο Prado της Ισπανίας.
Δείτε ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει.


πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *