Στα θρανία την Τετάρτη του Πάσχα

Στα θρανία την Τετάρτη του Πάσχα

Τρίτη του Πάσχα θα πρέπει να ξανανοίξουν τα σχολικά τους βιβλία οι μαθητές πολλών σχολείων της χώρας, καθώς την Τετάρτη θα αρχίσουν τα μαθήματα. Συνολικά περίπου 500 σχολεία θα κάνουν φέτος λιγότερες διακοπές, διότι θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Οι μαθητές των σχολείων που θα χρειάζεται να αναπληρώσουν έως και τρεις ημέρες θα «χάσουν» αντίστοιχο αριθμό ημερών από τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα. Για τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες καταλήψεων, οι επιπλέον ημέρες θα αναπληρωθούν τον Μάιο, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους. Πάντως, δεν αποκλείεται οι μαθητές να πάνε στα σχολεία αλλά να μη βρουν τους καθηγητές τους.

Και αυτό, διότι η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για τον τρόπο αναπλήρωσης και κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ.-11 π.μ.) για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα, στα σχολεία όπου ορίζεται να γίνει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές, και κάλεσε τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες.

Ειδικότερα, άρχισαν να φθάνουν στα σχολεία, τα οποία πρέπει να αναπληρώσουν χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω καταλήψεων, οι σχετικές αποφάσεις των περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης. Μεταξύ των σχολείων αυτών πλειοψηφούν τα Επαγγελματικά Λύκεια και έπονται τα Γενικά Λύκεια, ενώ πολύ λιγότερα είναι τα Γυμνάσια.

104 στην Αττική


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενδεικτικά, στην Αττική 104 Γυμνάσια και Λύκεια θα πρέπει να αναπληρώσουν χαμένες ώρες, στη Θεσσαλία 112 σχολεία, στην Πελοπόννησο 33 σχολεία, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 10 σχολεία. Βέβαια, ορισμένες περιφερειακές διευθύνσεις ανακοίνωσαν και τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες, με παράταση του διδακτικού έτους τον Μάιο, ενώ άλλες περιοχές (π.χ. Αττικής) μόνο τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν μέσα στο Πάσχα.

Η ΟΛΜΕ, βέβαια, διαφωνεί με την απόφαση. «Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία», απάντησε η ομοσπονδία, ο πρόεδρος της οποίας Θέμης Κοτσιφάκης τόνισε χθες στην Καθημερινή ότι είναι ανεφάρμοστη η απόφαση του υπουργείου και στο σκέλος που προβλέπει παράταση διδακτικού έτους, αφού σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα λήγουν με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

kathimerini

Loading...

2 thoughts on “Στα θρανία την Τετάρτη του Πάσχα

 1. Ανώνυμος says:

  «Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία»

  Αυτήν ακριβώς την αντίδραση υποβάλλει και υποκινεί η κυβέρνηση!! Η προηγούμενη ανακοίνωση είναι κόκκινο πανί.
  Είναι μια καλή ευκαιρία να στρέψει όλους τους εργαζόμενους εναντίον των εκπαιδευτικών.

  Ποιος έχει την ψυχραιμία να σκεφτεί πως μια τέτοια απόφαση δεν ωφελεί πουθενά παρά μόνο στην καταπάτηση θεσμοθετημένων εργασιακών δικαιωμάτων κάποιου κλάδου;
  Ποιος μπορεί να σκεφτεί ότι κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του συσχετίζοντας τις αντοχές του με τα πλεονεκτήματα κάθε εργασίας.(ποιος ο λόγος να κάτσεις χρόνια στον Αι-Στράτη όταν σου αφαιρούν τα προνόμια στα οποία προσέβλεπες;)

  Τι πραγματικά θα κερδίσουν οι μαθητές;
  Όσοι πράγματι ενδιαφέρονται έχουν ήδη σταματήσει το σχολείο και κάθονται σπίτι τους για διάβασμα.(απλά μια τέτοια απόφαση τους κόβει ώρες διαβάσματος…)Θα αναγκαστούν να πάνε αυτοί που από αδιαφορία έχουν εξαντλήσει τις επιτρεπτές απουσίες.

  Πόσα οκτάχρονα ανέχεστε γύρω σας;;;;

  κι άλλα πολλά……
  …….

 2. Ανώνυμος says:

  ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ.. [ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ]….ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ [ ΔΥΝΑΤΟ ] ΣΟΚ…ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ …ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *