Σοκ στην Τουρκία:Ο «σκοτεινός» αρχηγός της ΜΙΤ Xακάν Φιντάν αναλαμβάνει ΥΠΕΞ!

Μετά το σοκ της επικείμενης πρωθυπουργοποίησης του Α.Νταβούτογλου, έρχεται άλλο ένα χτύπημα από την Τουρκία, καθώς κάποιος θα πρέπει να πάρει την θέση του Νταβούτογλου στο τουρκικό ΥΠΕΞ και αυτός θα είναι ο αρχηγός της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Όπως είναι γνωστό ο Τ.Ερντογάν, θα είναι ο κύριος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Αυγούστου, εκλογές που θα κρίνουν την πορεία της Τουρκίας.
Οι πιο πιθανές εξελίξεις που αναμένονται μετά την επικείμενη νίκη του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Αυγούστου, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος ικανός αντίπαλος να του ανακόψει τον δρόμο, είναι να μεταπηδήσει στην πρωθυπουργία της χώρας ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, γνωστός νεοοθωμανιστής, Αχμέτ Νταβούτολγου.

Με την μεταπήδηση όμως του Νταβούτογλου στην πρωθυπουργία, που θα σημάνει την περαιτέρω προώθηση της νεοοθωμανικής πολιτικής, καθώς και οι δύο πιστεύουν στην ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μας βλέπουν ΟΛΟΥΣ στα Βαλκανια σαν αποσχισθείσες επαρχίες και όχι σαν ελεύθερα κράτη, κάποιος πρέπει να αναλάβει το τουρκικό ΥΠΕΞ. Κάποιος της απολύτου εμπιστοσύνης και που να μοιράζεται ακριβώς το ίδιο όραμα με τον «Σουλτάνο» και τον «Βεζύρη» του.
Αυτός θα είναι, όπως αποκαλύπτει ο Abdulkadir Selvi, βασικός αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, εφημερίδας φιλοκυβερνητικής, ο μέχρι σήμερα αρχηγός της ΜΙΤ, ο Hakan Fıdan, ο οποίος, είναι από τα ποιο έμπιστα πρόσωπα του Ταΐπ Ερντογάν.

Ο Hakan Fıdan, που το όνομα το έχει συνδεθεί με τις πιο «σκοτεινές» υποθέσεις της Τουρκίας, όπως το γνωστό σκάνδαλο των μυστικών διασυνδέσεων με το Ιράν στο οποίο ενεπλάκη ο ίδιος ο γιος του Ερντογάν, ο Bılal Erdoğan,αλλά και την ετοιμαζομενη από αυτόν και τον Α.Νταβούτογλου προβοκάτσια στην Συρία ,στον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, με την οποία θα επετύγχαναν επέμβαση του τουρκικού Στρατού προς βοήθεια των ισλαμιστών ανταρτών, όπως αποκαλύφθηκε από υποκλαπείσα συνομιλία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Με τέτοιον άνθρωπο σε μια τόσο σημαντική θέση μπορούμε να περιμένουμε δεκάδες προβοκάτσιες στο μελλον και ειδικά σε μέρη «ευαίσθητα» όπως στη Θράκη, στη Ρόδο, αλλά και στην ίδια την Αθήνα αφού η Τουρκία επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό της σαν προστάτιδα όλους τους ισλαμιστές που βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι χιλιάδες.

Φανταστείτε μια προβοκτόρικη ενέργεια που να θέσει σε αναταραχή χιλιάδες ισλαμιστές μετανάστες που διαβιούν σε όλη τη χώρα, χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιοι είναι και πόσοι ειναι.

Η ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από ένα από τα πιο «σκοτεινά» πρόσωπα του τουρκικού δημόσιου βίου, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ελληνοτουρκικές επαφές με την συσσώρευση των διμερών προβλημάτων και την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ερώτημα παραμένει εάν η σημερινή αδύναμη και υποχωρητική κυβέρνηση θα μπορέσει να αντιτάξει ουσιαστική αντίσταση τους σχεδιασμούς του «ισλαμικού τρίου» (Ερντογάν, Νταβούτογλου, Φιντάν), πολύ φοβόμαστε ότι δεν έχει αυτό το σθένος.

defencenet

Loading...

One thought on “Σοκ στην Τουρκία:Ο «σκοτεινός» αρχηγός της ΜΙΤ Xακάν Φιντάν αναλαμβάνει ΥΠΕΞ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *