ΣΟΚ – Η εφορία «εισέπραξε» το δώρο από τους λογαριασμούς τους

Την ίδια ημέρα που έγινε η κατάθεση του δώρου Χριστουγέννων σε χιλιάδες φορολογούμενους, το δημόσιο πρόλαβε και το εξαφάνισε!

Μποναμάς στις εφορίες το Δώρο. – Οι τράπεζες θεωρούν ότι το Δώρο Χριστουγέννων δεν περιλαμβάνεται στα ακατάσχετα ποσά

Ούτε το Δώρο των Χριστουγέννων δεν εξαίρεσε από τις κατασχέσεις το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι, όταν πήγαν να κάνουν ανάληψη από τον τραπεζικό τους λογαριασμό, είδαν ότι ως διά μαγείας το Δώρο είχε εξαφανιστεί, καθώς η Εφορία πρόλαβε να το «εισπράξει» πριν από αυτούς.

Τους έμειναν τα φραγκοδίφραγκα του μποναμά Τους έμειναν τα φραγκοδίφραγκα του μποναμά Σύμφωνα με καταγγελίες οφειλετών του Δημοσίου, το κόλπο των τραπεζών, που είχε αποκαλύψει η «Κ.Ε.» στις 20 Οκτωβρίου, να προχωρούν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, μέχρι και του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, 24 ώρες μετά την κατάθεση, αυτή τη φορά εφαρμόστηκε και στο χριστουγεννιάτικο Δώρο -και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις την ίδια μέρα που έγινε η κατάθεση στο λογαριασμό του εργαζομένου.

Αν και ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προβλέπει ρητώς ότι «δεν επιτρέπεται η κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφ’ όσον το ποσό αυτών μηνιαίως είναι μικρότερο των χιλίων (1.000) ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση επί του ενός τετάρτου (25%) αυτών, το εναπομένον όμως ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο των χιλίων (1.000) ευρώ», δεν αναφέρει πουθενά τι γίνεται με τα Δώρα.

Το κενό που αφήνει ο νόμος το εκμεταλλεύονται στο έπακρον οι εφορίες και οι τράπεζες, προχωρώντας πλέον στην κατάσχεση και του Δώρου, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη διάταξη του υπουργείου Οικονομικών.


Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

PROFIT MAXIMISER

Μάθε πώς να να κερδιζεις σε ονλινε σελιδες στοιχηματισμου παντα !!

Ενα καταπληκτικο προγραμμα και μια απιστευτη ιδεα οπου με βαση της δικες τους προσφορες να βγαινεις 100% κερδισμενος παντα !

Διαβαστε το αρθρο μου να δειτε πως ξεπερασα τον περιορισμο στην χωρα μας για τις στοιχηματικες εταιριες

Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

Η προωθηση αυτη ειναι πρωθηση ενημερωσης και πληροφοριας και κατα κανεναν λογω δεν ειναι προτροπη προς στοιχηματισμο η επενδυση η οποιαδηποτε αλλη παρανομη πραξη ..!

ΤΙΜΗ: 1,5 € euro για τις πρωτες 14 μερες να δοκιμασεις το προγραμμα,Ηλεκτρονικο προιον για συνδρομη
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θεωρούν ότι το Δώρο δεν περιλαμβάνεται στα ακατάσχετα ποσά και ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ξεκίνησαν διάφορες επιχειρήσεις να καταβάλλουν το Δώρο, οι τράπεζες έβαλαν χέρι στους λογαριασμούς των οφειλετών του Δημοσίου.

Οπως έχει αποκαλύψει η «Κ.Ε.», οι τράπεζες ερμηνεύουν κατά το δοκούν τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, καθώς θεωρούν ότι με την παρέλευση 24 ωρών από την κατάθεση του μισθού της σύνταξης ή του επιδόματος εάν αυτά δεν εκταμιευθούν, το συγκεκριμένο ποσό θεωρείται απλή τραπεζική κατάθεση και ως εκ τούτου παύει να προστατεύεται από το ακατάσχετο.

Εφοριακοί αναφέρουν ότι σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, οι υπηρεσίες στέλνουν αίτημα στις τράπεζες για κατασχέσεις από λογαριασμούς φορολογουμένων, οι οποίοι έχουν οφειλές προς το Δημόσιο. Ωστόσο, όπως προσθέτουν, οι ΔΟΥ δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τι είδους καταθέσεις έχει ο φορολογούμενος στην τράπεζα. Οπως λένε, οι τράπεζες είναι επιφορτισμένες με την υποχρέωση να ελέγξουν το είδος του λογαριασμού και την πηγή του ποσού που έχει κατατεθεί.

Ωστόσο, όπως είναι προφανές, το υπουργείο Οικονομικών, αν και γνωρίζει την κομπίνα των τραπεζών, δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να σταματήσει αυτή την αυθαίρετη πρακτική των τραπεζών, καθώς έτσι καταφέρνει να γεμίσει τα ταμεία του Δημοσίου, μέσω των «τυφλών» τραπεζικών κατασχέσεων.

Η διαιώνιση όμως αυτής της «παρεξήγησης» έχει αφήσει ανεξέλεγκτες τις τράπεζες να ορίζουν από μόνες τους ποια ποσά θεωρούνται καταθέσεις και ποια όχι. Συγκεκριμένα, αν και οι τράπεζες οφείλουν να ελέγχουν από πού προέρχονται τα ποσά που υπάρχουν στον τραπεζικό λογαριασμό, πριν προχωρήσουν σε κατασχέσεις που τους έχει ζητήσει η Εφορία, ακολουθούν διαφορετική πρακτική.

Και στις συντάξεις

Απροστάτευτοι νιώθουν τον τελευταίο καιρό και χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν βάλει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου κατατίθεται η σύνταξη, συνδικαιούχους τα παιδιά τους. Ηδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κατασχέσεων από τέτοιους λογαριασμούς, για οφειλές προς το Δημόσιο, που έχει το παιδί και όχι ο γονέας.

Ηδη η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αυξάνει το ακατάσχετο αλλά και την περίοδο προστασίας του λογαριασμού με μισθούς και συντάξεις. Οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να κατασχεθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα πάσης φύσης βοηθήματα, όποιο και αν είναι το ύψος τους. Σε αντίθετη περίπτωση, οι καταθέτες πρέπει αρχικά να απευθυνθούν στις τράπεζες με το εκκαθαριστικό του μισθού, της σύνταξης ή του επιδόματος, ώστε να αποδείξουν ότι τα χρήματα κατασχέθηκαν παράνομα και να απαιτήσουν επιστροφή των χρημάτων τους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ – για την Ελευθεροτυπία

Loading...

3 thoughts on “ΣΟΚ – Η εφορία «εισέπραξε» το δώρο από τους λογαριασμούς τους

 1. Ανώνυμος says:

  στην υγεια των κλεφτων να ποιητε ολοι που περιμενατε δωρο ακου δωρο
  εδω σας εχουν κλεψει και τα σοβρακα με τα ζαπεια μνημονεοα 1 2 3 4 …. και κλη συνεχεια
  μην εκλπηστει να μην βρητε καποια μερα και τον μησθο σας ψ ω φ οφ ο ρο ι….τουελληνικου εθνους
  χα χα χα
  και εις ανωτερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *