ΣΟΒΑΡΟ!!!!ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!!ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!

ΣΟΒΑΡΟ!!!!ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!!ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!
Ένοπλη σύγκρουση με την Ελλάδα δημιουργεί η Τουρκία με την απόφασή της να εγκαταστήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοανατολικά του Καστελόριζου μόνιμης εξέδρας αντλήσεως πετρελαίου.

Όπως ανακοίνωσε ήμερα ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Taner Yıldız, η Τουρκία στήνει εξέδρα περίπου 170 μίλια νότια-νοτιοδυτικά της Αττάλειας σε περιοχή βέβαια που είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την οποία φυσικά δεν αναγνωρίζει η Τουρκία!

Είναι περίπου κοντά στην περιοχή όπου σημειώθηκε το επεισόδιο με το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Μάλεμε Όστερμπολντ» το Νοέμβριο του 1998 που έφερε στα πρόθυρα «θερμού» επεισοδίου τις δύο χώρες, προχωρώντας σε έρευνες νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Στην προκείμενη περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή: Δεν μιλάμε για απλές έρευνες αλλά για εγκατάσταση μόνιμης εξέδρας αντλήσεως πετρελαίου, θεωρητικά μπορούμε να πούμε για Casus Belli.

O εφημερίδες του τουρκικού τύπου, (Milliyet,Yeni Şafak) ασχολούνται σήμερα εκτενώς με την συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας Shell με την Τουρκία, που προχωρεί στην μόνιμη εγκατάσταση πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, την οποία μάλιστα έχει ονομάσει χαρακτηριστικά, «Εθνική Πλατφόρμα», (Milli platforme), ανοιχτά του λιμένα της Αττάλειας, στα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου, όπου ακόμα δεν έχει καθοριστεί (με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η ελληνική ΑΟΖ).
Η ανακοίνωση για την εγκατάσταση της τουρκικής πλατφόρμας στην περιοχή, έγινε από το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, και ταυτόχρονα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, Barbaros συνεχίζει ανενόχλητο τις βόλτες-έρευνες του για την ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων σε κυπριακές αλλά και σε αμφισβητούμενες περιοχές στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Taner Yıldız, η πλατφόρμα αναμένεται να εγκατασταθεί εντός του έτους καθώς οι έρευνες προχωρούν και εντοπίζονται τα ενεργειακά κοιτάσματα που θα καθορίσουν και το ακριβές στίγμα της εγκατάστασης της εν λόγω πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Αφού οι Αμερικανοί προωθούν την «λύση» Ανάν εκ νέου για να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, και να περάσουν αγωγό που θα διοχετεύει φυσικό αέριο από τα ισραηλινά και κυπριακά κοιτάσματα μέσα από την Τουρκία.

Την Κύπρο θα επισκεφθεί και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να ασκήσει και νέα πίεση προς την ελληνοκυπριακή πλευρά περί επίσπευσης αποδοχής της «λύσης». Ο Μπάιντεν στο μεταξύ έχει αποκτήσει και την φήμη ανθρώπου που ακολουθεί οικογενειακή ατζέντα.

Μόλις χθες πρώτο το defencenet σας γνωστοποίησε ότι ο δεύτερος γιος του Χάντερ Μπάιντεν ανέλαβε νομικός διευθυντής της μεγαλύτερης ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου (όλως τυχαίως δηλαδή).

Έτσι και επίσημα τα αμερικανικά συμφέροντα έβαλαν πόδι στην αγορά υδρογονανθράκων της Ουκρανίας, με τον Χάντερ Μπάϊντεν (γιό του αντιπροέδρου των ΗΠΑ) να αναλαμβάνει διευθυντής σε Ουκρανική πετρελαϊκή εταιρεία offshore με έδρα την Κύπρο.

Πρόκειται για την Burisma Holdings τη μεγαλύτερη ιδιωτική παραγωγός φυσικού αερίου της Ουκρανίας. Ο Ρ. Χάντερ Μπάϊντεν θα είναι υπεύθυνος της νομικής μονάδος υποστήριξης της εταιρείας και θα παρέχει συμβουλές και στήριξη για την Εταιρεία στους διεθνείς οργανισμούς.

«Προσωπικές» προεκτάσεις διακρίνει στην επίσκεψη Μπάϊντεν, αλλά και το αμερικανικό ενδιαφέρον ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στο Σίγμα.

Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν αγάπησαν την Κύπρο έτσι ξαφνικά αλλά είπε, έχουν συμφέροντα στην Κύπρο που ακούνε στο όνομα «ενεργειακός πλούτος».

Ό κ. Κυπριανού, αναφέρθηκε σε πληροφορίες ότι κατά την άφιξη του ο κ. Μπάιντεν θα συζητήσει το θέμα Ουκρανίας και προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τις ακραίες πολιτικές πρακτικές των ΗΠΑ σε σχέση με το ουκρανικό, καθώς όπως είπε θα προκαλούσε προβλήματα στις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία.
Ο κ. Κυπριανού αποκάλυψε, επικαλούμενος πληροφορίες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο, ότι ο γιος του κ. Μπάιντεν έχει συμφέροντα στην Κύπρο, καθώς όπως είπε είναι μέλος υπεράκτιας εταιρείας της Ουκρανίας που δραστηριοποιείται στην Λεμεσό με το όνομα Bourisma.

«Δεν είμαστε ενάντια στην ύπαρξη διεθνούς ενδιαφέροντος αλλά τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν τα ΗΕ και δεν πρέπει να υπάρχει μονομερές ενδιαφέρον».
Πρώτο το defencenet είχε αναφέρει και το τουρκικό ΦΕΚ τον Φεβρουάριο του 2012 που ανέφερε την έναρξη των ερευνών επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οι οποίες έρευνες ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2012.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση, δήλωση ή ενέργεια από την ελληνική κυβέρνηση.

defencenet.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

30 thoughts on “ΣΟΒΑΡΟ!!!!ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!!ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!

 1. Ανώνυμος says:

  ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ? ΝΟΜΙΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..

 2. Ανώνυμος says:

  ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕ….

  ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΡΕΕΕΕ….ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΑΣ….ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ…
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ…..

 3. Pandora says:

  "Ένοπλη σύγκρουση….;;;;; Για ποιον λόγο ;;; Νομίζετε ότι αυτό γίνεται εν αγνοία της Ελληνικής κυβέρνησης ;;; Δεν το νομίζω….

 4. Ανώνυμος says:

  ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ΅!!!!!!??????!!!!!!! ΡΕ ΣΕΙΣ,ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ!!!!!
  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ =ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ.
  ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…

  ΗΜΑΡΤΟΝ!

 5. Ανώνυμος says:

  ρε φουμο δεφενσ και τι ειναι η εξεδρα μπακλαβας , θελουνε τα μεμετια 20 χρονια και μετα βλεπουμε αας στηθουν τωρα στα τεσσερα που αυτο συγουρα το ξερουνε και καλα μαλιστα και τα υπολοιπα ασε το φουμο δεφενς νατα φανταζετε

 6. axinosp says:

  Με την καμία σύγκρουση με Τουρκία !!
  Και οι 2 χώρες σπαράσσονται από εσωτερικά προβλήματα.
  Με ανοιχτή την πληγή της Ουκρανίας, το ΝΑΤΟ, ζητάει πάρα-πόδα,
  ΤΕΛΟΣ !!

 7. Ανώνυμος says:

  Οι Ισραηλινοι θα ερεθισουν του Τουρκους και αυτοι θα επιτεθουν στην Ελλαδα…

  Θυμαται κανεις που θα γινει αυτη η προβοκατσια ?

  Και ποιος και γιατι το ειχε πει αυτο ?

 8. Ανώνυμος says:

  Η Ελλάδα έχει πουληθεί, χρόνια τώρα. Οι Τούρκοι δεν φταίνε σε κάτι. Επιτέλους όσοι κοιμούνται ας ξυπνήσουν και αν θέλουν να κόψουν κεφάλια ας ξεκινήσουν από τους προδότες (Έλληνες) πολιτικούς. Πολύ θα ήθελα μια γκιλοτίνα στην Ομόνοια!!!

   • Ανώνυμος says:

    Λίγες είναι…..
    Ταπαιρνωγράφοι
    Δικαστές – Εισαγγελείς

    Έχουμε κόσμο και κοσμάκη, που θα φτάσουν οι 300???

    Αν δε φας αυτούς που σου γράφω και φας μόνο τους 300 δεν έκανες τίποτα…… τα δεκανίκια σπας πρώτα για να μην έχει που να στηριχτεί το κεφάλι

    • Ανώνυμος says:

     Και μετά θα έρθουν αυτοί που θα φάνε εσάς και μετά άλλοι που θα φάνε τους προηγούμενους και στο τέλος τι θα μείνει ακριβώς;

     Καλύτερα να πάτε να κοιτάξετε τα χάπια που παίρνετε γιατί μάλλον έληξαν.

  • Ανώνυμος says:

   Η Ελλάδα "δώθηκε" μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στην δύση. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για εσωτερική κατανάλωση.

 9. Ανώνυμος says:

  ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ. ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΩΣΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ. ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΒΛΩΜΕΝΟ ΚΡΙΑΡΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΚΟΨΑΝ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΡΑΣΕ ΣΑΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΘΥΛΗΚΟ ΔΗΛΑΔΗ. ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΑΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

 10. Αυτολυκος says:

  ΟΛΑ ΑΡΓΑ…. ΟΛΑ ΜΕΘΟΔΙΚΑ… ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΕΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ!!! "ΜΕΧΡΙ Ο ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ,ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ" !!!! ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ!! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΞΕΡΟΤΣΙΓΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ….

 11. Ανώνυμος says:

  Θα στήσουν οι Τούρκοι εξέδρα-εξπρές πετρελαίου (από το ΙΚΕΑ), τρυπάνε τα χώματά μας, μας κλέβουν το πετρέλαιο. Θα γίνει πόλεμος! Πάρτε δενδρολίβανο, πάρτε οργώνη, φτιάξτε κεριά, φτιάξτε κάρβουνο, φτιάξτε μαγνητικές γεννήτριες ελεύθερης βοσκής, πάρτε χρυσό, γυρίστε στην δραχμή, πάρτε φσσστ-κόινς, πάρτε μετοχές σε ανύπαρκτα site, πάρτε κάτι επιτέλους.

  ΖΦΝΤ (Πράκτορας Πανικού)

 12. Ανώνυμος says:

  ΣΤΟ PLAYSTATION-4…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  ΥΓ-1 ΔΩΡΟ ΔΥΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΟΝΗΣΗΣ …ΚΡΑΝΟΣ …ΓΑΝΤΙΑ….ΚΑΙ ΤΙΜΟΝΙ [ ΜΕ ΚΟΡΝΑ ]…
  ΥΓ-2 ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ PC… ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ HARDWARE PENDIUM -3 [ 733 ΜΗΖ ] ΚΑΙ ΠΑΝΩ

 13. Ανώνυμος says:

  Τα ανδρείκελα που μας κυβερνάνε θα αφήσουν να συνεχίζεται η χαλαρότητα σε όλα . Για τα εθνικά θέματα όμως είναι σοβαρό . Για να δούμε πως θα αντιδράσουν , θα κάνουν κανένα ψευτοδιάβημα ή θα αφήσουν τους τούρκους να οργιάζουν από αέρα και θάλασσα.

 14. ΝΙΚ says:

  ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ? Ο ΓΚΑΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΤΣΟΧΟΙΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΡΑΙΧ Η ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ?
  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.
  ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!
  ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΥΣ.
  ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ?
  ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ?

 15. Ανώνυμος says:

  Η εθνικιστική προπαγάνδα καλά κρατεί. Μόνο όμως που βλάπτει σοβαρά την Ελληνική οικονομία. Συνεχίστε σε αυτούς τους ρυθμούς και με αυτές τις εθνθκιστηκές κορώνες και σύντομα θα μας καταντήσετε σαν την Ουκρανία.

 16. Ανώνυμος says:

  ΣΟΒΑΡΟ!!!!ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!!ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!! …ποια εκτακτη ειδηση…ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ…ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΝΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ-ΙΡΑΝ …ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ…ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ…ΞΑΦΝΙΚΑ…ΟΠΟΤΕ ΧΡΟΝΙΚΑ…ΜΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ…ΞΑΦΝΙΚΑ…ΣΥΝΤΟΜΑ._

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *