15:53 - 13/09/2014

Σε έξαρση η δραστηριότητα του Bardarbunga. Προβλήματα υγείας στους κατοίκους. Με ειδικό εξοπλισμό οι εργαζόμενοι.

Οι άνθρωποι στις ακτές της Νορβηγίας έχουν αναφέρει μια ισχυρή μυρωδιά του θείου στον αέρα αυτή την εβδομάδα, και οι ειδικοί λένε ότι έρχεται από το ηφαίστειο Bardarbunga που βρίσκεται 800 χλμ μακριά. Το ηφαίστειο Bardarbunga βρίσκεται περίπου επτά μίλια κάτω από τον παγετώνα Dyngjujökull, και απέχει περίπου 800 χλμ δυτικά, και πέρα από τον Ατλαντικό.

Ο υπεύθυνος του Νορβηγικού Ιατρικού Ινστιτούτου Vibeke Thyness δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Νορβηγίας, ότι ο καιρός σε συνδυασμό με την ανελλιπή δραστηριότητα του ηφαιστείου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πολύ πιθανόν οδηγήσει το θείο μέσα στον εναέριο χώρο της Νορβηγίας.

Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή θα είναι μια αρκετά μεγάλη διαρροή και συνέχισε εξηγώντας ότι, η υψηλή πίεση πάνω από τη Σκωτία, μαζί με την αιολική ενέργεια και τις ελάχιστες βροχές που έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες κατέστησε δυνατό για τους καπνούς να ταξιδέψουν τόσο μακριά.

Κάτοικοι της ανατολικής Ισλανδίας έχουν παραπονεθεί για πονόλαιμο, τσούξιμο στα μάτια και πονοκεφάλους. Το πρακτορείο ειδήσεων της Ισλανδίας ανακοίνωσε σήμερα την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ή την παραμονή στην ύπαιθρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα στα παιδιά και τα άτομα με ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Οι Ισλανδοί ηφαιστειολόγοι παρατήρησαν μεγάλες εκλύσεις αερίων αυτή την εβδομάδα και υποχρέωσαν τους εργαζόμενοι να φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες, καθώς και ειδικές ατομικές οθόνες μετρήσεων αερίων.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Bardarbunga έχει κλιμακωθεί από τα μέσα Αυγούστου ενώ όλο και πιο ισχυροί σεισμοί ταρακουνούν την περιοχή. Σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνεται τουλάχιστον -1- σεισμός μεγέθους 5 ρίχτερ, ενώ καταμετρούνται περίπου 2.000 μικροδονήσεις (κάτω του 1 ρίχτερ) το λεπτό.

Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

polemiko-imerologio

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί