Ρώσοι επιστήμονες έφτασαν στην επιφάνεια της λίμνης κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής

Ρώσοι επιστήμονες, μετά από 30 χρόνια διάτρησης έφτασαν στην λίμνη Βοστόκ κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, πληροφόρησε πηγή στους επιστημονικούς κύκλους.
«Χθες στον σταθμό Βοστόκ στην Ανταρκτική, οι επιστήμονές μας στο βάθος των 3,768 χιλιάδων μέτρων ολοκλήρωσαν την διάτρηση  και έφτασαν την επιφάνεια της λίμνης κάτω από τους πάγους», – πληροφόρησε η πηγή.

Η λίμνη Βοστόκ στην Ανταρκτική, η οποία είναι κριμένη κάτω από τεσσάρων χιλιομέτρων στρώμα πάγου, αποτελεί μοναδικό υδάτινο οικοσύστημα, απομονωμένο από την γήινη ατμόσφαιρα και από την επιφανειακή βιόσφαιρα κατά την διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Η εξερεύνησή του παίζει μεγάλο ρόλο στην δημιουργία σεναρίου των φυσικών κλιματικών αλλαγών την επόμενη χιλιετία.

Σ.Σ. ΑΟΡΑΤΩΝ : Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΝΑΙ «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΚΑΘΩΣ ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΟΣΤΟΚ. ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ Η.Π.Α ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΟΣΤΟΚ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ…

aorata-gegonota
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Photobucket

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *