Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον: Η Μαγεία της Γλώσσας

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Ποτέ δεν έχουμε απευθείας εμπειρίες  από «σκέψεις», «αντιλήψεις», «διαισθήσεις», «αισθήσεις», «σωματικά συμπτώματα». Ανακαλύπτουμε τις κατηγορίες αυτές μετά το συμβάν. Αυτό που ζούμε, νανοσεκόντ μετά από νανοσεκόντ, είναι οι συνεχείς αντιδράσεις του οργανισμού-σαν-σύνολο απέναντι στο περιβάλλον-σαν-σύνολο, συμπεριλαμβανομένων των φωνητικών σημάτων που λαμβάνουμε από τους άλλους.
Αυτά τα εισερχόμενα φωνητικά σήματα παράγουν μέσα μας αντιδράσεις του οργανισμού-σαν-σύνολο, οι οποίες πολλές φορές μετουσιώνονται σε ένα αντίστοιχο σήμα ως απάντηση.
Τα παραπάνω είναι απλά νευροβιολογικά συμπεράσματα.
Αλλά ας υποθέσουμε ότι σας σημαδεύω με ένα σαμανιστικό κόκαλο-θανάτου και απαγγέλω μια κατάρα. Ή ότι μουρμουρίζω μια Μαγική Λέξη που σας αναστατώνει και σας απειλεί όσο η λέξη «γαμήσι» αναστατώνει και απειλεί τους Πιστούς Χριστιανούς. Δεν ξέρουμε ποτέ οργανικά όσα ξέρουμε θεωρητικά. Κάποια κομμάτια μας παραμένουν πιθηκίσια, παιδικά, ανενεργά, μηχανικά κτλ.
Παράδειγμα: Θυμίζετε συνεχώς και συνειδητά στον εαυτό σας ότι μπορείτε να κάνετε σαφή διαχωρισμό μεταξύ μιας «ταινίας» και της «πραγματικής ζωής». Στη συνέχεια πηγαίνετε στο πιο πρόσφατο σπλάτερ/θρίλερ που παίζει στο σινεμά και παρατηρήστε πόσες φορές ο σκηνοθέτης σας ξεγελά με μαγικά κόλπα και εκμαιεύει στιγμιαία ξεσπάσματα, εσωτερικά ή εξωτερικά αντανακλαστικά, ξηροστομία, συσπάσεις μυών, άλλα συμπτώματα δυσδιάκριτα μεν, αλλά πραγματικά και μετρήσιμα, αγωνία και πολλές φορές πρόσκαιρο πανικό που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ναυτία και τάση για εμετό.
Παράδειγμα #2: Θυμίζοντας πάλι συνεχώς και συνειδητά στον εαυτό σας τη διαφορά μεταξύ «ταινιών» και «πραγματικής ζωής» παρακολουθήστε μία ταινία σκληρού πορνό. Παρατηρήστε πόση ώρα θα σας πάρει προτού σωματικές αντιδράσεις καταδείξουν πως έχετε, ας πούμε, αφήσει πίσω σας αυτή τη διάκριση.
Σημειώστε επίσης πως τα παραπάνω είναι πολύ απλές και ασήμαντες περιπτώσεις. Ο ρόλος της Μαγείας στις γλωσσικές αλληλεπιδράσεις έχει πολύ συγκεκριμένες και τρομακτικές πολλές φορές επιπτώσεις. Για παράδειγμα: Καταγεγραμμένες περιπτώσεις ανθρώπων που κυριολεκτικά πέθαναν από κατάρες σαμάνων και «κόκαλα-θανάτου» — The Psychobiology of Mind-Body Healing, by Ernest Lawrence Rossi, Norton, 1988, page 9-12.
Εξίσου έγκυρες περιπτώσεις ανθρώπων που θεραπεύτηκαν από «θαύμα», μέσω «ευλογιών», περιπτώσεων placebo κλπ.
Κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος λέει μια πρόταση σε κάποιον άλλο μπορεί να του προκαλέσει, να του μεταφέρει μια ευλογία ή μια κατάρα χωρίς καν να το θέλει.
Θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα θυμώσετε.
http://www.rawilson.com/thoughts.html
http://discordiagr.blogspot.gr

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *