Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:56 - 03/09/2011

ΡΩΣΙΑ: Χιλιάδες μουσουλμάνοι κατακλύζουν τους δρόμους της Μόσχας για την γιορτή του ‘Ειντ αλ Φιτρ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Εκατομμύρια Μουσουλμάνοι στη Ρωσία γιόρτασαν το Eid ul-Fitr την Τρίτη, σηματοδοτώντας το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Στη Μόσχα τα τζαμιά δεν ήταν σε θέση να φιλοξενήσουν όλους τους προσκυνητές, έτσι οι μουσουλμάνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Η λύση που δόθηκε ήταν να επιτραπεί στους πιστούς του Ισλάμ να προσευχηθούν έξω στο δρόμο, παρά την αποδοκιμασία κάποιων κατοίκων.


Φέτος, οι αρχές της Μόσχας άνοιξαν ένα μεγάλο εκθεσιακό κέντρο για τους Μουσουλμάνους προκειμένου να το επισκεφτούν και να προσευχηθούν εκεί, αλλά η καινοτομία δεν φάνηκε να είναι τόσο δημοφιλής.

Παρόλα αυτά, χιλιάδες προσκυνητές που δεν βρήκαν χώρο στο εσωτερικό προσευχήθηκαν γύρω από τα τζαμιά, απλώνοντας τα χαλιά τους.

Τα τζαμιά της Μόσχας μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 10.000 άτομα, ενώ υπάρχουν πάνω από 100.000 πιστοί που θέλουν να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.

Αυτό σημαίνει ότι 90.000 πιστοί πρέπει να προσεύχονται στους δρόμους, στο τσιμέντο ακόμη και στις γραμμές του τραμ.

Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο για τους πιστούς και τους κατοίκους της περιοχής.

Η κατασκευή νέων τεμενών θα μπορούσε να έχει λύσει το φλέγον ζήτημα, αλλά πολλοί κάτοικοι είναι εναντίον σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Το τέμενος ‘Prospekt Mira’ (που σημαίνει ‘προοπτική της ειρήνης’) στο κέντρο της Μόσχας ήταν γεμάτο με προσκυνητές.

Παιδιά και ενήλικες ήρθαν να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.

Όσοι ήθελαν να προσευχηθούν στα τζαμιά έπρεπε να φθάσουν νωρίς το πρωί.

Οι αστυνομικοί έκαναν ότι μπορούσαν για να διατηρήσουν την τάξη και την ασφάλεια. Παρά κάποια κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκλήθηκε από τα πλήθη των προσευχομένων, καμία σοβαρή αναστάτωση δεν αναφέρθηκε.

Μερικά από τα τελετουργικά, όπως το πλύσιμο, έπρεπε να πραγματοποιηθεί στους δρόμους.

Οι περισσότεροι έφεραν χαλάκια προσευχής μαζί τους, άλλοι τοποθέτησαν ταπετσαρία στο έδαφος ή απλά χρησιμοποίησαν εφημερίδες.

Το σύνθημα που δόθηκε από τον μουεζίνη, μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα.

Το τζαμί στο κέντρο της Μόσχας είναι ακόμα υπό κατασκευή – το έργο πάγωσε πριν από χρόνια, όταν η χρηματοδότηση στέρεψε.

Όταν ο Δήμαρχος της Μόσχας Sergey Sobyanin υποσχέθηκε να βρει τους πόρους, οι συγκεντρωμένοι μουσουλμάνοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Οι περισσότεροι από τους μη-μουσουλμάνους στους δρόμους δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι οι συμπολίτες τους και οι ξένοι επισκέπτες έχουν το δικαίωμα να γιορτάσουν κανονικά ανάλογα με τη θρησκεία τους και ότι η δυσφορία που προκλήθηκε είναι ήσσονος σημασίας και περαστική.

Το Eid ul-Fitr είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές για τους μουσουλμάνους. Η γιορτή τερματίζει τη νηστεία που όλοι οι πιστοί μουσουλμάνοι οφείλουν να τηρούν.

Οι πιστοί ανταλλάσσουν τις λέξεις, “Eid Mubarak» («Ευλογημένο Eid»).

Η γιορτή διαρκεί για τρεις ημέρες και περιλαμβάνει επίσκεψη σε συγγενείς και φίλους και απόδοση σεβασμού στους τάφους των προγόνων.

Σχόλια ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ:
* Όσοι νομίζουν ότι το μεγάλο τζαμί που θα κτιστεί ή τα μικρά τζαμιά, θα σταματήσουν τις δημόσιες προσευχές θα διαψευσθούν. Τα ίδια έγιναν και στην Γαλλία. Και τζαμιά και κατάληψη δρόμων.
* Και που είναι το πρόβλημα δηλαδή, θα ρώταγε κάποιος; Είναι τόσο αποκρουστικό το θέαμα; Όχι. Είναι ωραίο να βλέπεις θρησκευόμενους ανθρώπους να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους στην θρησκευτική ελευθερία. Η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία. Κατά το ελληνικό Σύνταγμα η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης – που προστατεύεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος – περιλαμβάνει τα εξής επιμέρους δικαιώματα: 1) Το δικαίωμα να πρεσβεύει κανείς οποιαδήποτε θρησκεία ή δόγμα ή αίρεση ορισμένης θρησκείας επιθυμεί, ή να είναι άθρησκος ή άθεος ή αγνωστικιστής. 2) Το δικαίωμα να διακηρύσσει κανείς ή να αποκρύπτει τις θρησκευτικές ή άθρησκες πεποιθήσεις του. 3) Το δικαίωμα να διαμορφώνει, να μεταβάλλει ή να εγκαταλείπει τα θρησκευτικά του πιστεύω. 4) Το δικαίωμα να μην υπόκειται σε άνιση ή δυσμενή μεταχείριση λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων. 5) Το δικαίωμα να μεταδίδει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις με τη δυνατότητα χρήσης όλων των προσφερόμενων από το Σύνταγμα μέσων (ελευθερία γνώμης, προφορικής, έγγραφης, δια του τύπου, το δικαίωμα συναθροίσεων κλπ).
Να υποθέσουμε ότι τα παραπάνω ισχύουν στα περισσότερα μουσουλμανικά κράτη; Και ότι χιλιάδες χριστιανοί – εκτός ότι μπορούν ελεύθερα να διαδώσουν τις ιδέες τους και να αλλάξουν την πίστη τους εγκαταλείποντας το Ισλάμ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι θα έχουν την οικονομική – πολιτκή στήριξη του εκάστοτε μουσουλμανικού κράτους στην κατασκευή εκκλησιών – μπορούν να κατακλύσουν τους δρόμους πόλεων του Πακιστάν, του Αφγανιστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ουζμπεκιστάν, του Μπαγκλαντές, του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Αιγύπτου, της Αλγερίας, της Τουρκίας, του Σουδάν, της Σομαλίας, της Ινδονησίας…της Σαουδικής Αραβίας (lol); Ω, τι ωραίος κόσμος μπαμπά!

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*