Πόσο θα κοστίσουν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να κοστίσουν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζονται οι αμοιβές των ένστολων, οι οποίες αφορούν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στην αντίστοιχη διαδικασία του 2012 το σχετικό κονδύλι ήταν περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

«Περιορίστε τα έξοδα», διεμήνυσε το υπουργείο Οικονομίας στο υπουργείο Εσωτερικών, μετά από το αίτημα για 50 εκατομμύρια ευρώ για τη διενέργεια των εκλογών και έπειτα από διαπραγματεύσεις εγκρίθηκε κονδύλι 45 εκατ., σύμφωνα με την «Καθημερινή». Αν και δεν έχει καταρτισθεί ακριβής προϋπολογισμός εκλογών, στελέχη του υπουργείου Εσωτερικλών εκτιμούν ότι τα έξοδα θα προσεγγίσουν εκείνα των εκλογών του Μαΐου του 2012 (42,7 εκατ. ευρώ), μειωμένα κατά 10%, καθώς θα είναι λιγότερα τα εκλογικά τμήματα και κατά συνέπεια οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, ενώ δεν θα χρειαστεί να προμηθευτεί το υπουργείο κάλπες (είχαν κοστίσει 3,2 εκατ.) και παραβάν (1,5 εκατ). Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην γίνει καμπάνια γνωστοποίησης των εκλογών, η οποία είχε κοστίσει 1,3 εκατομμύρια.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα δαπανηθεί αφορά τις εκλογικές αποζημιώσεις των υπαλλήλων που θα εργαστούν για την προετοιμασία και διενέργεια των εκλογών (το 2012 ήταν 24 εκατ.) και των δικαστικών αντιπροσώπων (38 εκατ.), σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακόμη, έχει προβλεφθεί η πρόσληψη 50 ατόμων περιορισμένου χρόνου που θα βοηθήσουν την εκλογική διαδικασία (αμοιβή 18.000 ευρώ) και έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την προμήθεια χαρτιού για ψηφοδέλτια (1.452.356,33 ευρώ), 13 εκατ. φακέλων (254.118 ευρώ), 35.000 σάκων (16.254,45 ευρώ) και μίσθωση ιδιωτικών φορτηγών για τη μεταφορά υλικού (54.120 ευρώ).

iefimerida.gr

Loading...

4 thoughts on “Πόσο θα κοστίσουν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

 1. Ανώνυμος says:

  Από τίτλο: τα χρήματα δεν είναι ούτε θα είναι πρόβλημα… Κείμενο: να έχουμε να λέμε και κάτι… Ηθικό δίδαγμα: ο σκλάβος που το διαβάσει αυτό γίνεται. Πιο σκλάβος…

 2. Ανώνυμος says:

  Σας παρακαλώ μην αναπαράγετε αψήφιστα την προπαγάνδα των καθεστωτικών blogs. Αναρωτήθηκε κανείς σας αν αυτά τα 45, άντε 50 σου λέω εγώ εκατομμύρια, είναι το 10% της μίζας που τσεπώνει ένας υπουργός σε μια "δουλειά" ρουτίνας;;;;!!!!
  Οι εκλογές, ΟΣΟ και να κοστίζουν, δεν παύουν ποτέ να είναι η ΑΜΕΣΗ έκφραση της βούλησης των πολιτών.
  Με αυτήν την λογική, να μην κάνουμε ούτε εκλογές ούτε δημοψηφίσματα. Και ν' αφήνουμε το κάθε λαμόγιο, που υποκλέπτει την ψήφο μας με ψέμματα, να αλωνίζει ανενόχλητο και να καπηλεύται τις ζωές μας για 4 χρόνια γιατί οι εκλογές κοστίζουν!
  Σας παρακαλώ, εσείς τουλάχιστον που υπεραπίζεστε τη συνειδητότητα και την κριτική σκέψη, μην υποπέφτετε σε τετοια σφάλματα.
  DP

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *