Πρόσω ολοταχώς για πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία μετά την ακύρωση του Ρωσικού αγωγού από τις αμερικανικές πιέσεις.

Σχόλιο ΛΦ: Πέρυσι, είχαν γίνει και πολλά επεισόδια το καλοκαίρι στην Βουλγαρία, τα οποία επισκιάστηκαν από αυτά της Τουρκίας. Η κυβέρνηση αυτή άντεξε ένα χρόνο. Η αστάθεια στην Βουλγαρία είναι πλέον δεδομένη, αφού 2 γίγαντες θέλουν να περάσουν τους αγωγούς τους. Διαβάστε και την «προφητική» ανάλυση που δημοσιεύσαμε το πρωί ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΥ SOUTH STREAM

Την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγήπρόωρων εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος του συγκυβερνώνοντος Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) Σεργκέι Στανίσεφ.

Στην ομιλία του στην πρώτη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΒΣΚ μετά την ήττα του κόμματος στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ο κ. Στανίσεφ επέρριψε ευθύνες στον μικρότερο εταίρο της συμπολίτευσης, κατηγορώντας τον πρόεδρο του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (ΚΔΕ) Λουτφί Μεστάν, ότι «καταδίκασε την κυβέρνηση Ορεσάρσκι» με το πρόσφατο αίτημα του για πρόωρες εκλογές.

«Αφού ο εταίρος μας ΚΔΕ ανήγγειλε την θέση του, εμείς δεν μπορούμε να αναλάβουμε μόνοι μας την ευθύνη για την ύπαρξη και για τις ενέργειες της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο κ. Στανίσεφ.

Στη συνέχεια, ο κ. Στανίσεφ ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης αμέσως μετά την αυριανή ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση και άμεσες εκλογές ως τα τέλη Ιουλίου.

Έθεσε θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του από την ηγεσία του ΒΣΚ, ενόψει των πολυάριθμων φωνών ότι ο πρόεδρος και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΒΣΚ πρέπει να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για το «ναυάγιο» στις ευρωπαϊκές εκλογές.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του ΚΔΕ Λουτφί Μεστάν απέρριψε αμέσως την κατηγορία του προέδρου των σοσιαλιστών, ότι ευθύνεται για την «καταδίκη της κυβέρνησης Ορεσάρσκι», τονίζοντας σε έκτακτες δηλώσεις στο βουλγαρικό Τύπο, ότι «η πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του ΚΔΕ δεν προδίκασε, αλλά μόνο επίσπευσε τη μόνη ορθή λύση: πρόωρες εκλογές», όπως είπε.

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τσέτσκα Τσάτσεβα, υπογράμμισε ότι θεωρεί ανούσια και περιττή τη συζήτηση της πρότασης μομφής «η οποία ήδη πέτυχε τον σκοπό της με την παραίτηση της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε, ότι «το GERB είναι έτοιμο για εκλογές ανά πάσα στιγμή, αλλά η απόφαση για την ημερομηνία της διεξαγωγής τους θα ληφθεί κατά τις διαβουλεύσεις των κύριων πολιτικών δυνάμεων στο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας το οποίο συγκάλεσε ο πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ την ερχόμενη Τρίτη, 17 Ιουνίου».
Η ξαφνική στροφή του κ. Σεργκέι Στανίσεφ προς άμεσες πρόωρες εκλογές συγκρίνεται με απόπειρα «πολιτικής αντεπίθεσης αυτοκτονίας» στις πρώτες εκτιμήσεις των Βούλγαρων αναλυτών.

Σύμφωνα με τα σχόλια, άμεση συνέπεια των εκλογών θα είναι νέα καταστροφική ήττα του ΒΣΚ, στην περίπτωση πως οι Βούλγαροι σοσιαλιστές δεν καταφέρουν να επιδείξουν ανανεωμένο προφίλ με ριζικές αλλαγές στην κομματική κορυφή τους.

ΠΗΓΗ

Loading...

3 thoughts on “Πρόσω ολοταχώς για πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία μετά την ακύρωση του Ρωσικού αγωγού από τις αμερικανικές πιέσεις.

  1. Ανώνυμος says:

    "ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ" …..

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!!!!

    που ειναι αυτος που ελεγε…. "ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ " ?????

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *