ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ CE

Πολλά κινεζικά προϊόντα χρησιμοποιούν παραπλανητικά ευρωπαϊκά σήματα ποιότητας σε μια ακόμη προσπάθεια των ανεκδιήγητων κινέζων κατασκευαστών να παραπλανήσουν απροκάλυπτα τους καταναλωτές.

Έτσι πολλά κινεζικά, ανασφαλή και χαμηλής ποιότητας προϊόντα όπως, ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, παιδικά παιχνίδια και άλλα, κυκλοφορούν με ψεύτικο ελαφρά παραλλαγμένο το Ευρωπαϊκό σήμα ασφαλείας CE που πιστοποιεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν κατασκευάστηκε με βάση τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρώπης (δείτε την εικόνα).

Η ομοιότητα των 2 σημάτων είναι τόσο μεγάλη ώστε ακόμη και προσεκτικοί καταναλωτές έχουν πέσει στην παγίδα και έχουν αγοράσει τα υποβαθμισμένα κινέζικα προϊόντα πιστεύοντας ότι είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Σχετική βιβλιογραφία και τεκμηρίωση υπάρχει στην ιστοσελίδα του διεθνούς κέντρου πιστοποίησης για όποιον ενδιαφέρεται (http://www.icqc.co.uk/en/china-export.php).

Το πραγματικό Ευρωπαϊκό σήμα ασφάλειας το οποίο πιστοποιεί τα ασφαλή προϊόντα (Compliance with EU standards).

Το παραπλανητικό σχεδόν πανομοιότυπο σήμα των κινεζικών προϊόντων από τα αρχικά του China Export.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Η ΕΝΚΗ Κρήτης συμβουλεύει του καταναλωτές όπως παρατηρήσουν προσεκτικά τις εικόνες που παραθέτουμε και να εξοικειωθούν με τις διαφορές τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν όσοι αγοράσουν παιδικά παιχνίδια τώρα τις γιορτές ώστε να αποφύγουν να αγοράσουν ευτελή και ανασφαλή κινέζικα προϊόντα με την εντύπωση ότι αυτά είναι πιστοποιημένα με ευρωπαϊκά πρότυπα. Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την εμπορική και καταναλωτική αναξιοπιστία μιας χώρας, της Κίνας, που αδίστακτα ως κοινός απατεώνας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι δεν δίνει καμιά σημασία στον άνθρωπο αλλά ενδιαφέρεται πρωτίστως για το κέρδος. Η ΕΝΚΗ θα καταφύγει σε όλους τους αρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς για να προωθήσει το ανακύψαν θέμα.

Πηγή:http://www.enkh.gr

One thought on “ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ CE

  1. Ανώνυμος says:

    Kαι στις ηλεκτρικές μικροσυσκεύες και σε ό,τι έχει σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα… Να αναγράφεται πάντα το GS!!!
    Τώρα το CE δεν σημαίνει ποιότητα αλλά έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διακίνηση του προϊόντος,χωρίς να έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος….απ'όσο γνωρίζω βέβαια.Και χωρίς να είμαι αντίθετη με το παραπάνω άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *