Προσοχή στη νέα παγίδα της τράπεζας στους δανειολήπτες που έκαναν αίτηση για το νόμο Κατσέλη πριν την τροποποίηση του!

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Το σχέδιο της να συγκεντρώσει όσο περισσότερο ρευστό γίνεται και να παγιδεύσει τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες έχει βάλει σε πλήρη εφαρμογή μια εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Με επιστολή που αποστέλλεται σε όλους τους δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση για υπαγωγή στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κι οι αιτήσεις τους εκκρεμούν, η τράπεζα καλεί τους οφειλέτες να καταβάλλουν το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης του δανείου τους.

Υπενθυμίζεται οτι η διάταξη αυτή προστέθηκε στο νόμο 4161/2013 με τον οποίο τροποποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο ο νόμος 3869/2010. Όμως, υπήρχε κι η πρόβλεψη για τους δανειολήπτες οι οποίοι είχαν υποβάλλει αιτήσεις πριν την τροποποίηση του νόμου, οτι μπορούν να καταβάλλουν ελευθέρως όσο χρήματα δύνανται στην τράπεζα και η διαφορά του ποσού αυτού θα υπολογιστεί με την τελική δόση που θα επιβάλλει το δικαστήριο.

Δεδομένου οτι οι οφειλέτες έχουν κάνει αίτηση για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη πριν την τροποποίηση του νόμου ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης. Η τράπεζα με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να τους παρασύρει σε καταβολές που ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους.

Για τους λόγους αυτούς, οι δανειολήπτες που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιστολές από τις πιστώτριες τράπεζες, πρέπει να απευθυνθούν στο δικηγόρο τους ή στους συλλόγους που είναι εγγεγραμμένοι προκειμένου να συμβουλευτούν τι πρέπει να κάνουν.

«Καλό θα είναι οι δανειολήπτες που έχουν λάβει τέτοιες επιστολές, να ζητήσουν να λάβουν μία προσωρινή διαταγή ώστε το δικαστήριο να αποφασίζει αν και σε τι ποσό μπορούν να καταβάλλουν στην τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι καλυμμένοι σε οποιαδήποτε μελλοντική απαίτηση της τρόικας» δήλωσε στο radio1d.gr η δικηγόρος – συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Μαρία Κριτσιώτη.

2 thoughts on “Προσοχή στη νέα παγίδα της τράπεζας στους δανειολήπτες που έκαναν αίτηση για το νόμο Κατσέλη πριν την τροποποίηση του!

  1. Ανώνυμος says:

    πριν απο αυτο το αρθρο ηταν ενα αλλο αρθρο που το προλαβα στο παρατσακ αλλα επειδη ειχα μπει απο το κινητο ειχε σχεση με μια φωτο με κατι διαδηλωτες και εναν δημοσιογραφο που ειχε γινει κατι σαν μονταζ αλλα αφαιρεθηκε,για πιο λογο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *