08:25 - 02/12/2014

Προπλήρωσες τα πλασματικά χρόνια; Ας πρόσεχες!

Κόβουν τα πλασματικά χρόνια και στέλνουν
όλους στα 62 για σύνταξη
Θα χάσουν τα χρήματά τους όσοι ήδη πλήρωσαν

Στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 150.000 εργαζόμενοι που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε τρία χρόνια
– Δεν θα μετράνε τα πλασματικά για να βγει κάποιος πρόωρα σε σύνταξη
– Οι ενδιαφερόμενοι θα αγοράζουν πλασματικό χρόνο μόνο για τη θεμελίωση δικαιώματος

Τα Ταμεία είναι έτοιμα για κραχ και οι διοικήσεις το τελευταίο που επιθυμούν είναι να δουν ακόμη 150.000 άτομα να βγαίνουν σε σύνταξη.

Είναι οι εργαζόμενοι εκείνοι που μπορούν να βγουν σε σύνταξη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αναγνωρίζοντας πλασματικά έτη.

Αυτό το κύμα φυγής θέλει να ανακόψει τώρα το υπουργείο Εργασίας που εξετάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο ώστε να περιοριστεί ο αριθμός εκείνων που βγαίνουν σε σύνταξη πριν τα 62 έτη.

Το κρυφό σχέδιο για τα πλασματικά

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το κρυφό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας βάζει στο στόχαστρο τα πλασματικά έτη.

Σήμερα η έξοδος πριν τα 62 έτη γίνεται με την αναγνώριση ετών σε περιόδους όπου ισχύουν μικρότερα έτη ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.


Σε αυτό η κυβέρνηση θέλει να βάλει φρένο και έτσι επί της ουσίας ένας ασφαλισμένος δεν θα μπορεί να κατοχυρώσει την έξοδο με τους όρους του 2012.

Ουσιαστικά δηλαδή η αναγνώριση των πλασματικών θα ισχύει μόνο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και όχι για να κατοχυρωθεί αναδρομικά η έξοδος από την εργασία σε μικρότερη ηλικία.

Ένα άλλο σενάριο λέει ότι για την αναγνώριση των πλασματικών θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο ως το τέλος του 2017-2018 πριν δηλαδή έρθουν οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας το 2019 και το 2020.

Σε ό,τι αφορά όσους ήδη έχουν πληρώσει και έχουν αναγνωρίσει έτη, μάλλον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εξαγορά αυτή πάει… περίπατο. Μάλιστα ο νόμος λέει ότι δεν επιστρέφονται ούτε τα χρήματα.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  γραψτε το σχολιο σας εδω
 2. 0
  0
  Με αυτή την κυβέρνηση πρέπει μόνον να καθυστερείς να πληρώνεις, όχι να τα δίνεις και μπροστά.
 3. 0
  0
  Τα πλασματικά δεν τα αγοράζεις μόνο για να βγεις νωρίτερα στη σύνταξη.
  Αν κάποιος μπει στην αγορά εργασίας από τα 30 και μετά είναι αδύνατο να συμπληρώσει 40 έτη εργασίας που απαιτούνται για πλήρη σύνταξη όταν θα έχει πιάσει το 60ο ή 65ο έτος ηλικίας.Με αποτέλεσμα να πάρει 30/40 ή 35/40 της πλήρους σύνταξης ή παραπάνω αν εξαγοράσει και το στρατό ή τα χρόνια σπουδών.


Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί