Πριν ανοίξει ο Τάφος της Αμφίπολης ¨ανοίγουν¨ τάφοι στην Αμερική και αλλού.

Πριν ανοίξει ο Τάφος της Αμφίπολης ¨ανοίγουν¨ τάφοι στην Αμερική και αλλού.
Τρέχεις σήμερα τις γωνιές του διαδικτύου και τα μάτια σου ¨ματώνουν¨.

Αίμα – παντού Αίμα , ποτάμια Αίματος στην Συρία, στο Ιράκ, στο Κουρδιστάν , στην Αν. Ουκρανία …..

και λες ας πάω λίγο πιο Δυτικά να ξεκουραστώ στην Θέα της ¨αυτοκρατορίας των ημερών¨ μας και να θαυμάσω το έμβλημα της το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Και όμως και εκεί ¨ματώνει¨ ο οφθαλμός της ψυχής σου.

¨Νεκρός από πυρά δύο αστυνομικών έπεσε ακόμη ένας άνδρας στην περιοχή του Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, περίπου 6 χιλιόμετρα από το σημείο όπου το προηγούμενο Σάββατο σκοτώθηκε ο 18χρονος αφροαμερικανός Μάικλ Μπράουν, χτυπημένος από τις σφαίρες ενός λευκού αστυνομικού υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το τελευταίο θύμα φαίνεται πως ήταν οπλισμένο με μαχαίρι και φερόταν “αλλοπρόσαλλα”, όπως δήλωσε μέσω Twitter ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Σεϊντ Λιούις.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άγνωστο παραμένει αν το όλο περιστατικό συνδέεται με τις πολύκροτες ταραχές που συγκλονίζουν κατά τις τελευταίες ημέρες το Φέργκιουσον.
Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό. Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ γρήγορα συγκεντρώθηκε πλήθος άνω των 100 ατόμων.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω συμβάν έλαβε χώρα μετά από μία νύχτα μεγάλης έντασης στο Φέργκιουσον, κατά την οποία συνελήφθησαν 31 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που προέρχονται από τις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης.¨

Τι τα θες όμως ¨ματαιότης ματαιοτήτω , τα πάντα ματαιότης¨ .

Οι αυτοκρατορίες πέφτουν σαν τα φύλλα του φθινοπώρου που έρχεται , έστω και αν έχουν επιβλητικά σύμβολα.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι “Η Ελευθερία φωτίζοντας τον κόσμο” (αγγλιστί “Liberty enlightening the World” γαλλιστί “la Liberte eclairant le monde”), είναι ένα κολοσσιαίο άγαλμα πάνω στην ομώνυμη νησίδα και μέσα στο άνω τμήμα του Κόλπου της Νέας Υόρκης.
Το άγαλμα αυτό στήθηκε σε ανάμνηση της φιλίας των λαών των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Το συνολικό του ύψος είναι 93 μέτρα (302 πόδια) μαζί με το βάθρο, και κατά την εκδοχή της εγκυκλοπαίδειας Μπριτάννικα παρουσιάζει μια γυναίκα να κηρύττει την ελευθερία. Η γυναίκα αυτή κρατάει έναν πυρσό στο υψωμένο δεξί της χέρι και μια ενεπίγραφη πλάκα στο αριστερό όπου αναγράφεται η ημερομηνία 4 Ιουλίου 1776.

Το θέμα δεν είναι αν πέφτουν ή πως καταρρέουν οι αυτοκρατορίες;
Το ουσιαστικό σημείο είναι τι αφήνουν πίσω τους;

Δίνουν στίγμα πολιτισμού, δίνουν στίγμα ανθρωπιάς;
Ή γκρεμίζουν στα τάρταρα του Άδη ψυχές και εκμαυλίζουν συνειδήσεις;

Ποτίζουν την γη του πλανήτη μας με αίμα και τον αέρα με βία;

Ή προάγουν τα ήθη και τα έθιμα συνεργώντας στην συναλληλία των Εθνών και των Φυλών με δεσμούς αδιατάρακτης οικουμενικής Ειρήνης;
Ακριβώς έτσι κρίνονται οι αυτοκρατορίες στην ανθρώπινη ιστορία και στο Βιβλίο Ζωής που θα Ανοίξει στον Ουρανό .

« Σας εύχομαι τώρα που θα τελειώσουν οι πόλεμοι να είστε ευτυχισμένοι μέσα σε ειρήνη. Όλοι οι θνητοί από εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός μονιασμένος για την κοινή προκοπή, να έχετε την οικουμένη για πατρίδα σας, με νόμους κοινούς, όταν θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξάρτητα απ τη φυλή.
Δε χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και βάρβαρους.

Δεν μ΄ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν, τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο.

Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα, Παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ διαιτητής σας.

Το θεό δεν πρέπει να τον έχετε σαν αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά σαν κοινό Πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ΄ αδέλφια μέσα στην οικογένεια.

Απ τη μεριά μου όλους σας θεωρώ ίσους, λευκούς και μελαψούς και θα θελα να μην αισθάνεστε μόνο σαν υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά να νοιώθετε όλοι σαν μέτοχοι και συνέταιροι.

Όσο περνά απ το χέρι μου, θα προσπαθήσω να γίνουν πραγματικότητα αυτά που υπόσχομαι. Αυτό τον όρκο που δώσαμε απόψε με σπονδές κρατήστε τον σαν σύμβολο αγάπη» Ο όρκος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

324 π.Χ. Ώπη Ασσυρίας (σημερινό Ιράκ)

Ο Χρήστος Ζαλοκώστας σε ιστορική μελέτη, γραμμένη όμως με μυθιστορηματικό τρόπο, αναφέρεται στον Όρκο αυτόν. Ο Ζαλοκώστας «ποιητική αδεία» και εμπνευσμένος από τις διηγήσεις του Αρριανού και του Πλούταρχου, συνέθεσε ένα κείμενο, που, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Σήμερα- αύριο ανοίγουμε στην Αμφίπολη ένα επιβλητικό και μοναδικό τάφο της Μακεδονικής Δυναστείας που την ¨φύσηξε¨ και αυτήν ο αμείλικτος αγέρας της ιστορίας.

Όμως μέσα σε αυτόν τον Τάφο δεν προσδοκούμε να βρούμε μόνο χρυσάφια και αρχαιολογικούς θησαυρούς αλλά την μνήμη ενός Μεγάλου Πολιτισμού που σημαδεύτηκε από την ιστορική διαδρομή ενός Μεγάλου της Ιστορίας.

Και αυτό μετά από 2300 χρόνια…

Άραγε μετά από 100 χρόνια αν ανοίξουμε τους Τάφους που γιόμισε και γεμίζει τον πλανήτη μας ο Δυτικός πολιτισμός στον οποίο συμμετέχουμε όλοι μας εκουσίως ή ακουσίως , τι θα βρούμε;;;;;;;;

ΦΡΙΚΗ και Πολιτισμικό Έρεβος!!

Είναι άραγε τυχαίο και συμπτωματικό …

σήμερα που κάποιοι ανοίγουν τον τάφο της ανθρωπότητας διαφημίζοντας με τις πράξεις και τις ενέργειες τους ένα παγκόσμιο μακελειό, έρχεται η ΓΗ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και προσφέρει στην ¨σαστισμένη¨ ανθρωπότητα το πνευματικό περιεχόμενο ενός ¨Τάφου ¨ απαύγασμα Πραγματικού Διαχρονικού Πολιτισμού;;;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

olympia

Loading...

25 thoughts on “Πριν ανοίξει ο Τάφος της Αμφίπολης ¨ανοίγουν¨ τάφοι στην Αμερική και αλλού.

 1. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ says:

  ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ Κε ΒΑΡΔΑΚΑ??? ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ???… ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ

 2. ΚΑΝΕΝΑΣ says:

  Εσυ εισαι που δεν διαχωριζεις τους ανθρωπους γενικα; Ουτε σε λευκους ή μαυρους;
  Και τοτε γιατι ξεκινας λεγοντας πως ενας ΛΕΥΚΟΣ αστυνομικος σκοτωσε εναν εγχρωμο πολιτη;
  Προπαγανδιστη του κ@λου,πηγαινε πεστα αλλου αυτα!

  • Ανώνυμος says:

   σαν τα κωλοκαναλα…. απο το πρωι μεχρι το βραδυ μιλανε λευκο μπατσο που σκοτωσε μαυρο πολιτη…
   Οσο για τον ΜΕΓΑ που μας τα εχετε κανει τουμπανο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ η απαντηση που πρεπει να παιρνετε ειναι μια απλη και λιτη ….
   ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ
   και stanger μου κοβεις ολα τΑ σχολια επειδη κραζω και κοροιδευω εσενα και τα τραγελαφικα αρθρα σου και περνας ενα καρο μπινελικια απο τσακωμους μεταξυ σχολιαστων και οχι μονο.. εισαι Τοσο μα ΤΟΣΟ @$^$@^#@^#@ @$^$^@ #$$&@^^@ $@$@^@# @#&())))))))(&!!!!!
   κοψτο και αυτο ρε τσιπη….
   αλλα να μου πεις πως θα ημασταν ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΕΣ αν δεν καναμε όλοι μας αυτα που κανουμε…..

 3. Ανώνυμος says:

  nai re file o MEGAS ALEKOS ,kai meta apo xronia an kai kala anoikseis ena tafo .p.x tou ompama mporei na einai diakosmhmenos me ton kalhtero tropo kai meta apo 2000 xronia pistepse opws theloun tha grapsoun thn istoria kai oi frikes den tha fenontai pouthena.O alekos enas sfaxths malkas htan.Gia apanthse mo arthografe,erxome spiti sou kai sou lew:
  tha arpaksw th gh sou,tha gamhsw thn gynaika sou patokorfa ,ama thelw tha se skotwsw kiolas kai an oxi tha iesai skabos mou,alla mhn anhshxeis ayta ta kanw gia na se ekpolitisw.Kai sy fysika tha peis nai enoeite .mwre den pate sto diaolo m to malaka to aleksandro eseis kai to gamhmeno egw sas

  • Ανώνυμος says:

   Πιο μαλάκας πεθαίνεις…α μην ξεχάσω ο Μέγας Αλέξανδρος μετέφερε την Ελληνική γλώσσα εκτός της παιδείας σε όλο τον κόσμο, εκτός από εσένα απίθανε τύπε, αν δεν είσαι βαλτός ισχύει η πρώτη στροφή….

  • ΚΑΝΕΝΑΣ says:

   Να κι ο αναρχοαπλυτος της παρεας! Ο κυριος λογος της εκστρατειας του ηταν απελευθερωτικος και οχι εκπολιτιστικος! Ακους τσουτσεκακι;;;;;
   Γι αυτο οπου και να πηγε τον θυμουνται ακομη και σημερα σαν θεο και λυτρωτη! Ακους τσουτσεκακι;;;;
   Τον σεβασμο που επεδειξε στον ηττημενο περσικο και ινδικο στρατο και βασιλεις,δεν ειχε προηγουμενο. Ακους τσουτσεκακι;;;;
   Αντε να πλυθεις λιγο γιατι απο την βρωμα κολλαει ο εγκεφαλος!!!

   • Ανώνυμος says:

    ναι απελευθερωτικος..οπως ο πολεμος του χιτλερ,ετσι??
    απελευθερωτικος μονο που σφαγιασε μερικες χιλιαδες,
    επειδη ηταν ελληνας,μην λεμε κ οτι θελουμε.

  • Ανώνυμος says:

   ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΚΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ…ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΖΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΒΟΙΔΟΠ….Α….
   ….ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

   • Ανώνυμος says:

    Το απίθανο της φάσης είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι ανα τον πλανήτη που σέβονται το μέγα στρατηγό,έρχονται απλά και μόνο για να δούν τις ανασκαφές απο μακρυά,αν γίνει μουσείο θα έρχονται απο κάθε μεριά του πλανήτη για να δούν τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ (σε περίπτωση που είναι) και σύ ρε πίθηκε που είσαι εδώ δεν σέβεσαι τίποτα γαμώ την ψυχή σου?Αντε στο διάλο ρε παπάρα που θα μιλήσεις για εκπολιτισμό εσύ πίθηκε..τράβα στην αφρική ρε ηλίθιε να κολλήσεις έμπολα..που θα μας κάνεις και υποδείξεις σκουπίδι..

 4. ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ says:

  φιλοι ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ καλο ειναι να σχολιαζετε με ενα σεβασμο παντα στον αρθρογραφο γιατι αυτος εκτίθεται και δευτερον καλο ειναι να δουμε ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ και αυτο που τελικα αναφερει ειναι ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ με το ανοιγμα του ταφου ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ [αν δεν το πιστευετε η βλεπετε τοτε αλλαζει !!! ]
  Ο ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΙΚΛΙΣ
  φιλε η μανα του κανταφι η του σανταμ η του οποιου δηποτε δεν πιστευω να στεναχωρεθει περισσοτερο για τον χαμο του ομπαμα η του μπους και στο τελος να πεθανει απ την στεναχωριατης οπως η μανα και οι συγγενεις του δαρειου????[κατι δειχνει αυτο]
  επισης οι λαοι εκει. ηταν φατριες οπως και σημερα και δεχονταν λεηλασίες,, γιαυτο ο αλεξανδρος καθε πολη που ελευθερωνε η καταλάμβανε, εβαζε και φρουρα για να σταματησοτν αυτες οι επιθεσεις.. το ζητουσαν οι κατοικοι γιατι ειχαν μαθει σιγα σιγα τι ειναι κοινοτης ανθρωπων και οχι φατριες και εισβολεις αγριων
  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΚΡΙΚΛΙΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΓΚΡΙΚΛΙΣ

  • Ανώνυμος says:

   o kathenas exei programmatistei analoga me ta erethismata ths mexris twras toy zvhs,ara den yparxei thema na erxomaste se antilogia gt den bgazei pouthena gt kai lathos na exeis oxi esy genika,mpainei mesa to egw meta kai ola giontai poutana.alla gia pes moy esy r file
   HSOYN EKEI KAI TA KSEREIS AYTA?TO ORAMA TOY XITREL BASH EYGONIKHS KSEREIS POIO HTAN?

 5. Ανώνυμος says:

  Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ "ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ "ΠΟΛΕΜΟ…ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ…ΑΛΒΑΝΙΑ…ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ…ΣΥΡΙΑ_ΙΡΑΚ-ΑΦΑΓΑΝΙΑΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ….ΚΟΥΡΔΟΤΟΥΡΚΙΑ….ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΙΧΜΗ ΔΟΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΙΡΑΝ-ΣΙΙΤΕΣ-ΣΥΡΙΑ….ΒΟΡΕΙΑ…ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ…ΕΥΡΩΠΗ….ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΛΕΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ._

 6. Ανώνυμος says:

  ΒΛΑΚΕΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ Μ…..ΕΣ,ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ, ΑΛΛΟΙ ΔΕ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕ Ο ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ''ΟΔΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙ ΟΔΟΝΤΟΣ '' ΚΑΙ ΤΟ ΄΄ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ'' ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ''ΑΓΑΠΗ΄''[Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ],ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΔΕ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΚΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ [ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ] ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΑ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΙΣΗ,ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΤΕ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *