09:09 - 27/10/2014

Ποινικοποιούν άστεγους και συσσίτια!

Η ιδέα είναι οργουελική! Επειδή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αποφάσισαν να το…απαγορεύσουν! Έτσι κήρυξαν παράνομους τους άστεγους αλλά και τους πολίτες και τις οργανώσεις που τους προσφέρουν συσσίτια! Και για να το επιτύχουν πήραν συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα που τους «εξαφανίζουν» από το πλάνο .

Η τρομακτική αυτή στρατηγική για την αντιμετώπιση των αστέγων και των ανέργων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις ΗΠΑ τα τελευταία 5 χρόνια. Ξεκίνησε δειλά το 2009 και σήμερα πλέον έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του National Law Center on Homelessness & Poverty, o αριθμός των αμερικανικών πόλεων που απαγορεύουν στους άστεγους να κάθονται ή να κοιμούνται σε δημόσιους χώρους αυξήθηκε κατά 43% τα τελευταία τρία χρόνια φτάνοντας τις 100!
Ο αριθμός των πόλεων που απαγορεύουν στους πολίτες να κοιμούνται ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητά τους έφτασε τις 81 από 37 το 2011, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 119%!

Την ίδια στιγμή η τελευταία έκθεση (Οκτώβριος 2014) του National Coalition for the Homeless αποκαλύπτει ότι 31 αμερικανικές πόλεις έχουν λάβει νομοθετικά μέτρα που περιορίζουν σημαντικά άτομα και οργανώσεις που προσφέρουν συσσίτια στους άστεγους!

Απαγόρευσαν τους άστεγους!

Τα πρώτα μέτρα άρχισαν να λαμβάνονται σε αμερικανικές πόλεις το 2009. Ήταν μέτρα κοινωνικά εύπεπτα, μέτρα που κέρδισαν την υποστήριξη μεγάλων επαγγελματικών ομάδων αλλά και μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Τα μέτρα προέβλεπαν ότι δεν θα επιτρεπόταν στους άστεγους να κοιμούνται στους δημόσιους χώρους που βρίσκονται στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο καθώς και στις τουριστικές περιοχές των πόλεων. Θα προστατευόταν, δηλαδή, η «βιτρίνα» της πόλης και η «οικονομική ζωή» από τους ενοχλητικούς που έμειναν στο δρόμο.

Μόνο που πέντε χρόνια μετά, αποκαλύπτεται ότι αυτά τα μέτρα που αρχικά έγιναν αποδεκτά χωρίς αντιδράσεις ήταν μόνον η αρχή για την «εξαφάνιση» των αστέγων από τις πόλεις.

Έτσι σήμερα, σε 100 αμερικανικές πόλεις οι άστεγοι απαγορεύεται όχι μόνο να κοιμούνται αλλά ακόμα και να κάθονται σε όλους τους δημόσιους χώρους! Και ακόμα, 81 πόλεις προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα απαγορεύοντας σε όσους έχασαν τα σπίτια τους και τη δουλειά τους να κοιμούνται ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητά τους!

Στην παρανομία τα συσσίτια

Το δεύτερο απολύτως απαραίτητο βήμα για να «εξαφανίσουν» τους άστεγους ήταν να βγάλουν στην παρανομία άτομα και οργανώσεις που προσφέρουν συσσίτια. Για να επιτύχουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις, για να καταστήσουν και αυτά τα μέτρα εύπεπτα στην κοινή γνώμη, τους προσέδωσαν επιστημονικό περίβλημα.

Έτσι ξεκίνησαν προπαγάνδα με διάφορους πρόθυμους επιστήμονες οι οποίοι υποστήριζαν ότι τα συσσίτια δεν λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα το διαιωνίζουν. Ότι οι άστεγοι και οι άνεργοι βολεύονται και δεν έχουν κίνητρο να βγουν από το τούνελ της άθλιας ζωής τους. Και ακόμα ότι ανεκτές πρέπει να γίνονται μόνον οι δομές που διοικούνται από τις αρχές της πόλης και όχι οι πρωτοβουλίες πολιτών και οργανώσεων γιατί το πρόβλημα απαιτεί ολιστική αντιμετώπιση. Έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίζουν ότι εάν μείνουν εκτός ρυθμιστικού ελέγχου οι πρωτοβουλίες πολιτών και οργανώσεων θα προκληθεί σπατάλη τροφίμων!

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι μέχρι σήμερα 31 πόλεις να έχουν λάβει νομοθετικά μέτρα που περιορίζουν δραματικά τις πρωτοβουλίες για τη σίτιση των αστέγων και ανέργων.

Πρόστιμα και εμπόδια

Τα μέτρα που έχουν λάβει οι 31 πόλεις για τον περιορισμό των συσσιτίων στηρίζονται στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων, στην επιβολή ειδικών τελών και προστίμων για τη χρήση δημόσιου χώρου, στον χρονικό περιορισμό των δράσεων των οργανώσεων αλλά και στην υιοθέτηση πολύ αυστηρών προδιαγραφών. Συγκεκριμένα:
-Τα άτομα ή οι οργανώσεις που θέλουν να μοιράσουν τρόφιμα σε δημόσιο χώρο (πάρκα, πλατείες κλπ), υποχρεώνονται να παίρνουν άδεια πληρώνοντας, όμως, ειδικό τέλος για τη χρήση του χώρου που κυμαίνεται ανάλογα με τη ρύθμιση που έχει υιοθετήσει κάθε πόλη από 100 έως 1250 δολάρια ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα σιτιστούν. Εάν μια οργάνωση προχωρήσει στη διανομή τροφίμων χωρίς άδεια πληρώνει πρόστιμο 2000 δολάρια.

– Άλλες πόλεις περιορίζουν τους χώρους που γίνεται η διανομή τροφίμων προκειμένου να μην δημιουργούνται σταθερά σημεία σίτισης αστέγων. Έτσι πήραν απόφαση που δεν επιτρέπει να γίνεται συσσίτιο στην ίδια περιοχή πάνω από 4 φορές το χρόνο. Με τον τρόπο αυτό μειώνουν δραστικά και τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να σιτιστούν αφού οι άστεγοι δεν έχουν τρόπο να ενημερώνονται για το πού και πότε μεταφέρονται τα συσσίτια κάθε φορά.

– Άλλες πόλεις απαγορεύουν τα συσσίτια στο κέντρο και δίνουν άδειες με το αζημίωτο μόνον για τα περίχωρα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στους άστεγους, οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα προάστια. Η επιλογή κρύβει και μια υποχθόνια σκέψη. Πετώντας τους άστεγους σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, ξέρουν ότι τους φέρνουν αντιμέτωπους με το ισχυρό κίνημα «Όχι στην αυλή μου» που υπάρχει στις γειτονιές πολλών αμερικανικών πόλεων, στις οποίες, μάλιστα, δραστηριοποιείται ιδιωτική αστυνομία..

-Αρκετές πόλεις στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εμπόδια στις οργανώσεις και να περιορίσουν τα συσσίτια, επέβαλαν πολύ αυστηρούς κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων. Έτσι απαιτούν τα άτομα και οι οργανώσεις να έχουν πάρει άδεια για τη διανομή τροφίμων από τις υπηρεσίες υγείας και να τηρούν τις προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων λες και πρόκειται για επαγγελματικούς χώρους σίτισης.

Οι αρχές, δηλαδή, θεωρούν ότι ένας άστεγος μπορεί να τρώει άφοβα από τα σκουπίδια αλλά όχι το φαγητό μιας οργάνωσης που δεν πληροί τους επαγγελματικούς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων.

Έτσι, μαγειρευτά φαγητά μπορούν να διανέμονται σε αστέγους μόνον εάν έχουν παρασκευαστεί σε εγκεκριμένους χώρους ενώ για τη διανομή προσυσκευασμένων τροφίμων απαιτείται κάθε φορά η έκδοση άδειας που κοστίζει 50 δολάρια ή από 150 έως 300 δολάρια για ετήσια άδεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρονικά η επιβολή μέτρων για την απαγόρευση των αστέγων και τον περιορισμό των συσσιτίων συμπίπτει με την τρομακτική αύξηση του αριθμού τους στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα:

Το ποσοστό των άστεγων παιδιών αυξήθηκε κατά 73% από την αρχή της κρίσης με αποτέλεσμα σήμερα να είναι 1,1 εκατομμύριο οι άστεγοι μαθητές σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Τμήματος Εκπαίδευσης των ΗΠΑ

Το ποσοστό των άστεγων οικογενειών αυξήθηκε κατά 61% από το 2007, όταν άρχισε η κρίση και οι κατασχέσεις σπιτιών

Παράλληλα, σε αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «Lancet», επισημαίνεται ότι συνολικά, μέσα στο έτος έως 4 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και 3,5 εκατομμύρια Αμερικανοί βιώνουν την οδυνηρή εμπειρία του να προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς να έχουν στέγη, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 0
  0
  Ο κόσμος λειτουργει μόνο με αυτό που έχει μπροστά του
 2. 0
  0
  Σωστότατα τα μέτρα, έτσι κάποιοι πολίτες θα προσέχουν στο μέλλον ποιους επιλέγουν για να να τους εκπροσωπήσουν !
 3. 0
  0
  Αυτοι που πραγματικα πρεπει να τιμωρηθουν ειναι οι πουσταραδες που φερανε τους λαους σε τετοια κατασταση τραπεζες μεγαλοκαρχαριες και τα τσιρακια τους που βγαινουν στο γυαλι και διαμορφωνουν συνειδησεις κανεις δεν ονειρευεται να γινει αστεγος
 4. 0
  0
  ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ . ΑΣ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ . ΠΡΩΤΑ ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ , ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ . ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ . ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΙΣΙΤΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ; ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ , ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ , ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ 18 ΩΡΕΣ ΚΑΤΕΡΓΟ . ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ . ΓΕΛΑ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ….ΜΕ ΤΟΥΣ " ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ " ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ . ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ . ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ .
 5. 0
  0
  Γιατί λέτε μόνο για την Αμερική και δε λέτε και για την Ελλάδα; Γιατί το ίδιο ισχύει κι εδώ. Υπάρχει νόμος (ψηφίστηκε μέσα στην κρίση για να εμποδίσει την αλληλεγγύη των πολιτών!) που απαγορεύει σε συλλόγους και ιδιωτικούς φορείς να προσφέρουν συσσίτια με δικαιολογία τους λόγους που επικαλούνται κι εκεί. Συσσίτια μπορούν να διοργανώνουν μόνο κρατικοί φορείς και η εκκλησία. Ψάξτε το…
 6. 0
  0
  οταν τα ελεγε ο λιακο ηταν γραφικος και φαντασιοπληκτος


  http://m.youtube.com/watch?v=P2HhL5nVQSI

 7. 0
  0
  Εδώ ποινικοποίησαν τα παιδιά και τα μετέτρεψαν σε τεκμήρια. Πόσοι έχουμε σκεφτεί τι φανερώνει αυτό για τις προθέσεις τους;
 8. 0
  0
  Το σχέδιο της διεφθαρμένης ελίτ ειναι πλέον τόσο φανερό , που αν κάνεις το καλοσκεφτεί καταλαβαίνει πόσο πολύ παλεύουν με νόμιμους τρόπους να μας εξαφανίσουν. Όλα αυτά τα ´ μασωνικά γουρουνάκια ' αφού έπληξαν την μεσαία τάξη , τώρα φτάσανε να ψάχνουν τρόπους να εξολοθρεύουν και τους πιο εξαθλιωμένους για να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους . Φανταστείτε , σε τι άθλιο σημείο εχει φτάσει η ανθρωπότητα …;;; Να θέλεις να βοηθήσεις κάποιον που εχει ανάγκη κ να στο απαγορεύουν . Το σχέδιο τους , που εχει σκοπό να αποτελειώσει τον μισό πληθυσμό του πλανήτη , το εχουμε καταλάβει όλοι φαντάζομαι .. Έχουν δημιουργήσει την τεχνητή οικονομική κρίση με αποτέλεσμα όλοι οι λαοί του κόσμου είτε να πεινάνε , είτε να διψάνε, είτε να χρωστάνε στις καταραμένες τράπεζες , ΕΙΤΕ να πεθαίνουν από αρρώστιες όπως ο Εμπολα !!! Ξεσηκωθείτε ΟΛΟΙ! Ο καθένας μπορεί να συμβάλει με τον δικό του μοναδικό τρόπο , εμείς είμαστε η ΔΥΝΑΜΗ κ όχι αυτοί οι ¨ΧΑΝΙΜΠΑΛΣ¨ που τρώνε τις ανθρώπινες ψυχές με τον πιο ξεφτιλιστικο τρόπο . Κάνεις από εμάς να μην το βάλει κάτω , ΠΟΤΕ!!! Μπορεί κάποιες φορές να μας λυγίζουν , ποτε όμως μην επιτρέψετε να σας 'ΣΠΑΣΟΥΝΕ'!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί