07:14 - 02/12/2014

Ποια τα νέα δεδομένα με τη Νέα Τουρκία του Τ. Ερντογάν;

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί

Μια ολιστική προσέγγιση των νέων δεδομένων γύρω από τον πολιτικό συσχετισμό της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κύπρο αναμένεται πως θα προσφέρει η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης «Η Νέα Τουρκία, ΕΕ και Κύπρος» που διοργανώνουν την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.


Το όλο θέμα θα εξεταστεί μέσα από ένα ευρύ οπτικό πεδίο με τους ομιλητές να καταθέτουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους ρίχνοντας περαιτέρω φως στα όσα ήδη βρίσκονται υπό συζήτηση αυτή την περίοδο τόσο εντός της Τουρκίας, όσο και στην ΕΕ και την Κύπρο και όχι μόνο.

Ποιες είναι οι δυναμικές εντός της Νέας Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν; Ποιοι προβληματισμοί επικρατούν στις Βρυξέλες και ποια συζήτηση γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Πως επηρεάζεται η Τουρκία μέσα από το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή μας; Υπάρχουν προοπτικές επίλυσης στο Κυπριακό αλλά και ποια είναι τα νέα δεδομένα από το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο;

Τα θέματα αυτά θα αναπτύξουν με τις ομιλίες του ο Τάκης Χατζηγεωργίου, Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, ο Δρ. Νίκος Χριστοδουλίδης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Γιάννης Βαληνάκης, Καθηγητής και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, η Μπασάκ Ζεϊνέπ Αλπάν, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής στην Άγκυρα και ο Ευάγγελος Αρεταίος, δημοσιογράφος στις Βρυξέλες. Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Μιχάλης Ατταλίδης, Καθηγητής και Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενώ θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Λευκωσία.

philenews.com

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    Γραψτε εδω το σχολιο σας ..
  2. 0
    0
    Υποκριτικός ο τίτλος της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης. Θα έπρεπε να είναι "η αναγκαστική παγκοσμιοποίηση της Τουρκίας, η ευρωπαϊκή μήτρα της ΝΤΠ και το τελειωτικό χτύπημα στο σβέρκο της Κύπρου".

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί