ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Και γαμώ τη θάλασσα έχει η Ελλάδα. Και γαμώ τις παραλίες έχει η Ελλάδα, όχι οι Έλληνες. Δεν είναι των Ελλήνων η ομορφιά της ελληνικής φύσης και γι’ αυτό στον τόπο τους συμπεριφέρονται σα ξένοι, σα ξένοι βαρβαρικής καταγωγής.

Η Ελλάδα είναι ωραία, οι Έλληνες δεν είναι ωραίοι. Καθόλου τυχαίο ότι με τους χρόνους και τους καιρούς η Ελλάδα χειρωτερεύει. Το φαινόμενο. Αντί η Ελλάδα να κάνει καλύτερους τους Έλληνες, αυτοί όλο και περισσότερο καταστρέφουν την πατρίδα τους.

Δεν θα τους πεις τυχερούς τους Έλληνες που τα βρήκαν όλα έτοιμα, θάλασσες και παραλίες, αρχαιολογικούς τόπους και μνημεία. Θα τους έλεγες τυχερούς αν είχαν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της παράδοσης, αν ήξεραν να απολαύσουν τον παράδεισό τους και κονομάγανε διαχρονικά από τον τουρισμό.

Έχει κάτι άλλο να πουλήσει η Ελλάδα εκτός από την Ιστορία της, το παρελθόν της κλασικής αρχαιότητας και την προίκα της γης της, των νησιών της; Αυτή είναι η βαρειά σου βιομηχανία. Όλα τα λεφτά σου.

Όπου κι αν πας στην Ελλάδα συναντάς την Ιστορία και τη χαλασμένη ομορφιά. Το πειραγμένο τοπίο. Από τους Έλληνες. Όχι από τους τουρίστες, τους μετανάστες. Από χρόνο σε χρόνο, από καλοκαίρι σε καλοκαίρι οι Έλληνες κατεβάζουν την ποιότητα του περιβάλλοντος. Η σημερινή Ελλάδα είναι ο καθρέπτης των Ελλήνων.

Ποτέ δεν θα χρεοκοπούσε η Ελλάδα αν οι Έλληνες γνώριζαν να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν την περιουσία που τους κληρονομήθηκε. Τα ακρογιάλια τους.

ΠΗΓΗ

Loading...

One thought on “ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 1. Ανώνυμος says:

  Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος ώστε να γράψει τέτοιες μαλακίες;

  1.Δεν είναι προίκα .Δεν πρόκειται να δοθεί σε "γαμπρό"
  2…σα ξένοι βαρβαρικής καταγωγής…Το "σαν" αντιτίθεται στο πνεύμα του κειμένου.
  3.Τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους από ποιους τα βρήκαν έτοιμα;(οι Έλληνες;)

  4….Έχει κάτι άλλο να πουλήσει η Ελλάδα εκτός από την Ιστορία της, το παρελθόν της κλασικής αρχαιότητας και την προίκα της γης της, των νησιών της;
  Αυτό ακριβώς κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Να υποθέσω πως σωθήκαμε;
  5…περιουσία που τους κληρονομήθηκε…
  Τα γραπτά είναι ο καθρέφτης της σκέψης που ενσαρκώνεται.

  …….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *