Πλούσιοι και φτωχοί εν έτει 2013

2.700.000 έλληνες συνταξιούχοι ζουν µε όσα κερδίζει ένα και µόνο άτοµο, ζάπλουτο βεβαίως, σε τρεις µήνες!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Χριστουγεννιάτικη γροθιά στο στοµάχι! ∆ιαβάζεις τη λίστα και τρελαίνεσαι!
Οι δέκα επιχειρηµατίες που κέρδισαν τα περισσότερα λεφτά κατά τη διάρκεια της χρονιάς που τελειώνει αποκόµισαν φέτος συνολικά… 102 δισεκατοµµύρια δολάρια!

∆έκα άνθρωποι, εκατό δισ.! Μέσα στους δέκα ο ι δρυτής της Μάικροσοφτ, ο διευθύνων σύµβουλος του Φέισµπουκ, οι δύο συνιδρυτές της Γκουγκλ, ο διευθύνων σύµβουλος της Άµαζον – και οι πέντε Αµερικανοί. Τρεις ακόµη Αµερικανοί συµπεριλαµβάνονται στους δέκα σούπερ κερδισµένους του 2013: δύο «επενδυτές» της Γουολ Στριτ κι ένας ιδιοκτήτης καζίνο. Ενας Γιαπωνέζος που ασχολείται µε τις τηλεπικοινωνίες κι ένας κινέζος µεγιστάνας των κατασκευών συµπληρώνουν τη δεκάδα.

Πρώτος ο πασίγνωστος αµερικανός χρηµατιστής Γουόρεν Μπάφετ µε κέρδη 12,7 δισεκατοµµυρίων δολαρίων το 2013 και τελευταίος ο επίσης αµερικανός χρηµατιστής Καρλ Άικαν µε κέρδη «µόνο» 7,2 δισ. Ο Μπάφετ δηλαδή κέρδιζε πάνω από ένα δισεκατοµµύριο δολάρια το µήνα! ∆ηλαδή περίπου 37 εκατοµµύρια δολάρια την… ηµέρα, δεδοµένου ότι η εταιρεία Γουελθ µέτρησε τα χρήµατα που κέρδισαν τις 345 πρώτες µέρες του χρόνου – λείπει δηλαδή το τελευταίο εικοσαήµερο του ∆εκέµβρη. «Μεροκάµατο» 37 εκατοµµυρίων όµως σηµαίνει ότι ο Μπάφετ κέρδιζε ενάµισι εκατοµµύριο δολάρια την… ώρα! Μέρα-νύχτα, ακόµη κι όταν κοιµόταν! Ο τελευταίος της κορυφαίας λίστας, ο… «ανεπρόκοπος» Άικαν, κέρδισε µόνο 600 εκατοµµύρια το µήνα! Με το ζόρι δηλαδή έβγαζε 20 εκατοµµύρια την ηµέρα! Ούτε ένα εκατοµµύριο την ώρα! Λίγο πάνω από 830.000 «ωροµίσθιο».Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


∆εν λέµε ότι είναι κι άσχηµα, αλλά πάντως έχει άλλη χάρη ο πλούτος σου –για την ακρίβεια ο νέος πλούτος που συσσωρεύεται– να αυξάνεται µε ρυθµό ενός εκατοµµυρίου και πλέον την ώρα! Εχει άλλη γοητεία και σου προσδίδει άλλο κύρος, όπως και να το κάνουµε. Σκεφθείτε π.χ. τι… φιλανθρωπίες θα µπορούσαν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, µέρες που ’ναι.

Στην Ελλάδα π.χ. οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ όλων των κατηγοριών (γήρατος, χηρείας και αναπηρίας) ανέρχονται σε 1.039.591. Η µέση σύνταξη όλων αυτών είναι µόλις 623 ευρώ. Λαµβάνοντας υπόψη χοντρικά τη σηµερινή ισοτιµία του ευρώ προς το δολάριο, αρκούν τα µηνιαία κέρδη –µόνο ενός µηνός!– του Γουόρεν Μπάφετ γα να δώσει αυτός για δύο µήνες τις συντάξεις και του ενός εκατοµµυρίου συνταξιούχων του ΙΚΑ. ∆εν χρειάζονται µάλιστα παρά µόνο τρία µηνιάτικα κέρδη του Μπάφετ (υπενθυµίζουµε ότι ανέρχονται σε πάνω από 3 δισεκατοµµύρια δολάρια, άρα περίπου 2,3 δισ. ευρώ) για να πληρώσει µόνος του τις συντάξεις και των 2.704.295 συνταξιούχων όλων των ταµείων που υπάρχουν στην Ελλάδα, αφού βάσει των επίσηµων στοιχείων όλες οι συντάξεις µαζί κοστίζουν 2,3 δισ. ευρώ µηνιαία.

Με άλλα λόγια, 2.700.000 έλληνες συνταξιούχοι ζουν µε όσα κερδίζει ένα και µόνο άτοµο, ζάπλουτο βεβαίως, σε τρεις µήνες! Ας αφήσουµε όµως κατά µέρος αυτές τις «λαϊκίστικες» συγκρίσεις κι ας απολαύσουµε οπτικά και διανοητικά τον πλούτο στην αυτοτέλειά του. Το 2013 της παγκόσµιας οικονοµικής κρίσης ήταν µια υπέροχη χρονιά για τους πολύ πλούσιους σε πλανητικό επίπεδο, αν εξαιρέσει κανείς τη Νότια Αµερική. Πρώτα πρώτα αυξήθηκαν οι δισεκατοµµυριούχοι σε δολάρια –από 1.600 ξεπέρασαν τις 2.000– θεαµατικότατη αύξηση κατά 25%!

Η συνολική περιουσία αυτών των δύο χιλιάδων πάµπλουτων ατόµων ανήλθε στο ιλιγγιώδες ποσό των 6,5 τρισεκατοµµυρίων δολαρίων – όσο δηλαδή είναι από κοινού το ΑΕΠ της Γερµανίας και της Γαλλίας! Εφτασαν επίσης τις 200.000 όσοι κατέχουν περιουσία άνω των 30 εκατοµµυρίων δολαρίων – 199.235, για την ακρίβεια, µας πληροφορεί η ελβετική τράπεζα UBS και η ειδική στα θέµατα αυτά εταιρεία Γουελθ Χ. Αυτές οι 200.000 έχουν περιουσίες συνολικής αξίας 28 τρισεκατοµµυρίων δολαρίων – σχεδόν διπλάσια από το ΑΕΠ των ΗΠΑ!

Στην Ευρώπη της κρίσης παρατηρούµε τη µεγαλύτερη αύξηση σε αυτή την κατηγορία των βαθύπλουτων µε περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων: Αύξηση του αριθµού τους κατά 8,7% και συνολική περιουσία 7,68 τρισεκατοµµύρια δολάρια – ίσα µε το ΑΕΠ της Γερµανίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας! Μέσα στο 2013 ο συνολικός πλούτος τους αυξήθηκε κατά 10,4%! Οι ευρωπαίοι ζάπλουτοι κοντεύουν να φτάσουν σιγά σιγά τους οµολόγους τους της Βόρειας Αµερικής, των οποίων η συνολική περιουσία ανέρχεται σε 9,68 τρισεκατοµµύρια δολάρια.

Καλά τα πάνε και οι βαθύπλουτοι της Ασίας, µε 6,59 τρισεκατοµµύρια δολάρια. Εκρηκτική άνοδος κατά 15,3% του αριθµού των πλουσίων αυτής της κατηγορίας στη Μέση Ανατολή και αύξηση κατά… 23,9% (!) του πλούτου τους, ο οποίος όµως συνολικά είναι πολύ χαµηλά – ούτε καν ένα τρισεκατοµµύριο δολάρια, µόλις 880 δισ.
«Μπατίρηδες» είναι οι σεΐχηδες τελικά στο σύγχρονο κόσµο! Οπως γράφει ο Πολ Κρούγκµαν, το 95% των κερδών από το 2009 µέχρι φέτος έχει πάει στο πλουσιότερο 1% του παγκόσµιου πληθυσµού – και µάλιστα το 60% έχει πάει στο πλουσιότερο 0,1%. Η κρίση κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους µε ραγδαίους ρυθµούς.

Ο παγκόσµιος πλούτος ανήλθε το 2013 σε επίπεδα ρεκόρ. Το Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης και η ελβετική τράπεζα Κρεντί Σουίς τον υπολογίζουν συνολικά σε 243 τρισεκατοµµύρια δολάρια. Τα 100 τρισεκατοµµύρια από αυτά τα κατέχει το πλουσιότερο 0,7% του παγκόσµιου πληθυσµού – ποσοστό δηλαδή 41%! Τι να πει κανείς; Καλά Χριστούγεννα και ευτυχές (για τους πολυεκατοµµυριούχους, έστω και σε δολάρια!) και το Νέο Ετος 2014!

ΠΗΓΗ

3 thoughts on “Πλούσιοι και φτωχοί εν έτει 2013

 1. Ανώνυμος says:

  Πάω…ότι στοίχημα θέλετε, αλλά από τους 13 αν δεν κάνω λάθος στο μέτρημα, διαφαίνοντες κακομοίρηδες στην άνω φωτογραφία, το μεγαλύτερο ποσοστό τους έχει ψηφίσει είτε ΠΑΣΟΚ, είτε Ν.Δ….. Περαστικά μας…..

 2. Ανώνυμος says:

  Στην Ευρώπη της κρίσης παρατηρούµε τη µεγαλύτερη αύξηση σε αυτή την κατηγορία των βαθύπλουτων µε περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων: Αύξηση του αριθµού τους κατά 8,7% και συνολική περιουσία 7,68 τρισεκατοµµύρια δολάρια – ίσα µε το ΑΕΠ της Γερµανίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας! Μέσα στο 2013 ο συνολικός πλούτος τους αυξήθηκε κατά 10,4%! Οι ευρωπαίοι ζάπλουτοι κοντεύουν να φτάσουν σιγά σιγά τους οµολόγους τους της Βόρειας Αµερικής, των οποίων η συνολική περιουσία ανέρχεται σε 9,68 τρισεκατοµµύρια δολάρια.Αγαπητέ χρειάζονται δυο ακόμη αντιδραστήρες-ανιχνευτές πλέον των έξι που έχουν σε λειτουργία στο Daya Bay.Αυτή τη στιγμή στήνουν τον έναν από τους 2 στη 'σελήνη΄.Το που θα στηθεί ο 2ος είμαι σίγουρος ότι εσύ γνωρίζεις…
  Η πληροφορία που αποδεσμεύεις είναι αληθής ' ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ' παρολίγον να μας κάνουν όλους αντιύλη από ανικανότητα χειρισμού των εδώ άψυχων-συνεργατών.Είμαι πεπεισμένος πέτυχαν την ταλάντωση των νετρίνων, και ότι πρόλαβαν και υπολόγισαν την γωνία πρόσμιξης θ13 ΟΜΩΣ την υπολόγισαν μόνο για τις αποστάσεις 0-500 μέτρα και από τα 500 έως τα 1700 μέτρα,δεν πρόλαβαν να μετρήσουν στα 300 χλμ γιατί αμέσως μετά στις 11 Μαρτίου 2011 όλοι ξέρουμε τι έγινε εκεί…((ΕΞΗΓΩ:Μετά την εκπομπή τους τα νετρίνα ταξιδεύουν στο διάστημα και μετασχηματίζονται («ταλαντώνονται» όπως λέμε) από τον ένα τύπο στον άλλο, τα νετρίνα ηλεκτρονίων, τα μιονικά νετρίνα και τα νετρίνα τ. kάθε τύπος έχει διαφορετική μάζα.)
  Τώρα τι πάνε να κάνουν στην σελήνη χωρίς να είναι έτοιμοι?? είναι αστείοι η γωνία δεν είναι μετρήσιμη από τέτοια απόσταση, μόνο με αναγωγή όπου και θα είναι μοιραίο λάθος Α-ΝΟΗΣΙΑ που λες κ εσύ.Έχει δουλειά η Νέμεσις και πάλι.
  Θα δώσω εγώ τα κράτη που( θα δεχθούν την ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΝΕΜΕΣΙΣ)θα συνδεθούν :ΗΠΑ, Κίνα, Τσεχία, Hong Kong, Ρωσία, Ταιβάν.Γαλλία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.
  Επίσης ενημερώνω ότι στο πανεπιστήμιο της Κολωνίας λειτουργεί μίνι CERN.
  Έχεις την βαθύτατη εκτίμηση μου και την ευγνωμοσύνη μου…

 3. Ανώνυμος says:

  Τα βασικά συμπτώματα της διευρυνόμενης κοινωνικής κρίσης είναι η μαζική εξάπλωση των ναρκωτικών και η παράλληλη δραστική αύξηση του πληθυσμού των φυλακών. Και τα δύο όμως αυτά συμπτώματα λειτουργούν συγχρόνως ως μέσα ελέγχου του «πλεονάζοντος πληθυσμού» από τις κοινωνικά προνομιούχες ελίτ, που συγκεντρώνουν στα χέρια τους την πολιτική και οικονομική εξουσίαμε με στόχο την αποφυγή μίας γενικότερης κοινωνικής έκρηξης. Ο έλεγχος αυτός εχει στόχο την κοινωνική αδρανοποίηση του πλεονάζοντος πληθυσμού, μέσω της φυσικής αχρήστευσης σημαντικού του τμήματος και της συνακόλουθης τρομοκράτησης και εξαναγκασμού σε υποταγή των υπολοίπων.

  Έτσι, η μαζική εξάπλωση των ναρκωτικών και η συνακόλουθη δημιουργία σχέσεων εξάρτησης αποτελεί σημαντικό στοιχείο ελέγχου του πλεοναζοντος πληθυσμού. Αντίθετα με τις μανιχαϊκές «εξηγήσεις» που δίνουν διάφοροι «ειδικοί» στη χώρα μας, ο κατασταλτικός πόλεμος κατά των ναρκωτικών δεν είναι παρά ένα μόνο τμήμα του ελέγχου αυτού. Ο ίδιος ο κατασταλτικός πόλεμος θα ήταν μάλιστα αδιανόητος χωρίς την παράλληλη άμεση και έμμεση ενίσχυση της εξάπλωσης των ναρκωτικών. Έμμεση, μέσω της «αυτόματης» εξάπλωσης που επιφέρει η αγοραιοποίηση της οικονομίας και τα αποτελέσματά της σε σχέση με την ένταση της ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι νέοι και την παθητικοποίηση και αλλοτρίωση του πολίτη που φέρνει η παράλληλη ανάπτυξη του καταναλωτισμού και του ατομικισμού. Άμεση, μέσω της –όχι σπανίως– εσκεμμένης ενίσχυσης της προσφοράς ναρκωτικών από τους υποτιθέμενους διώκτες. Για παράδειγμα, στον εμφύλιο του Αφγανιστάν (δεν αναφερόμαστε στον πρόσφατο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας») η CIA προστάτευσε με κάθε τρόπο τους εμπόρους ναρκωτικών και το εμπόριο μέσω Πακιστάν, ενώ η σημερινή κυβέρνηση που εγκατέστησαν οι Αμερικανοί στη χώρα κάνει τα «στραβά μάτια» στη μαζική εξάπλωση της παραγωγής οπιούχων (που είχαν απαγορεύσει τα τελευταία χρόνια οι Ταλιμπάν). Μεταξύ των άλλων συνεπειών της πολιτικής αυτής ήταν ότι ενώ στο Πακιστάν μέχρι το 1980 δεν υπήρχε αξιόλογο πρόβλημα ναρκωτικών, σήμερα υπάρχουν 2 εκατομμύρια ηρωινομανείς και οι εξαγωγες ηρωίνης (κυρίως προς τις ΗΠΑ) αναλογούν στο 20% των εξαγωγών της χώρας αυτής. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα ελέγχου του πλεονάζοντος πληθυσμού μέσω των ναρκωτικών αποτελεί η περίπτωση της Ρωσίας, όπου η κατοχή και χρήση ναρκωτικών νομιμοποιήθηκε από τον Γέλτσιν το 1991. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα οι εξαρτημένοι υπολογίζονται σε 6 εκατομμύρια και θα ήταν αβάσιμη οποιαδήποτε υπόθεση ότι πρόβλημα ναρκωτικών ανάλογων διαστάσεων υπήρχε και πριν τη νομιμοποίηση (αξιόπιστες στατιστικές δεν υπάρχουν) όταν τα συναφή με τα ναρκωτικά εγκλήματα, μόνο μεταξύ 1993 και 1994, αυξήθηκαν κατα 60%. Με βάση τα παραπάνω, γίνεται φανερό οτι οι «αντι-εξουσιαστικοί» ισχυρισμοί οτι ο αμερικανικός «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» είναι η απώτερη αιτία όλων των δεινών, από την εξάπλωση των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας, και των εξεγέρσεων των φυλακισμένων… μέχρι την αναπαραγωγή και διασφάλιση της παγκόσμιας ανισότητας, αποτελούν, στην καλύτερη περιπτωση, απλοϊκές ανοησίες, και, στη χειρότερη, έμμεση υποστήριξη της οικονομίας της αγοράς.

  Όταν αφήσουμε την ελευθερία να ηχήσει, όταν την αφήσουμε να ηχήσει από κάθε χωριό και κάθε κωμόπολη, από κάθε Πολιτεία και κάθε πόλη, θα μπορέσουμε να επισπεύσουμε εκείνη την ημέρα που όλα τα παιδιά του Θεού, μαύροι άνθρωποι και λευκοί άνθρωποι, εβραίοι και εθνικοί, προτεστάντες και καθολικοί, θα μπορέσουν να ενώσουν τα χέρια και να τραγουδήσουν τα λόγια του παλιού νέγρικου ύμνου: «Επιτέλους ελεύθεροι! Επιτέλους ελεύθεροι! Ευχαριστούμε τον Παντοδύναμο Θεό, επιτέλους είμαστε ελεύθεροι!». "Ο αδελφός και άξιον τέκνων Νικόλαος Χ.Γκόνος (Αχιλλέας11) μπορεί να πράττει πάντα σύμφωνα με την γραμμή της Μ.Σ. της Ελλάδος χωρίς φόβο και πάθος. Ο τέκτον Stranger Νικόλαος Χ.Γκόνος είναι άξιος για το έργο του τόσο για την γραμμική ενημέρωσης του κοινού όσο και για την ανάπτυξη και προώθηση της τεκτονικής μας θέση της αρχής, μέσα από το σχέδιο Αχιλλέας και όλα αυτά με απόλυτη επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *