Πεινάτε πουλάκια μου; «Η διαφορά μεταξύ μιας ειρινικής κοινωνίας και της αναρχίας είναι μόνο εννέα γεύματα!’’

Πεινάτε πουλάκια μου; «Η διαφορά μεταξύ μιας ειρινικής κοινωνίας και της αναρχίας είναι μόνο εννέα γεύματα!’’

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί για εξεγέρσεις λόγο της ραγδαίας αύξησης των τιμών των τροφίμων.

Η νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιεί ότι οι τιμές των τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνονται ραγδαία. Η τιμή του σιταριού έχει αυξηθεί κατά 18 % μεσα σε αυτό το τρίμηνο, και το καλαμπόκι κατά 12 %. Η Ουκρανία, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιταριού στον κόσμο βλέπει την τιμή να έχει αυξηθεί με 73 %, αυτο είναι το εγχώριο κόστος σιταριού, και στην Αργεντινή οι τιμές του σίτου φτάνουν τα 70 %.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα , οι αυξήσεις των τιμών προκλήθηκαν κατά κύριο λόγο από τρεις παράγοντες:

1. Η ισχυρή αύξηση ζήτησης τροφίμων στην Κίνα .

2. Η μεγάλη ξηρασία των ΗΠΑ με δραματικά μειωμένη παραγωγή σιταριού .


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3. Οι αναταραχές στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου.

Η άνοδος των τιμών των τροφίμων οδηγεί σε εξεγέρσεις σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Λογο της αύξησης των τιμών των τροφίμων συνέβησαν από το 2007, 51 εξεγέρσεις σε 37 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας , της Νότιας Αφρικής , του Καμερούν , την Ινδία και άλλες χώρες.

Το ξαφνικό σοκ των τιμών μπορεί να επιδεινώσει τις συγκρούσεις και να διασφαλίσει την πολιτική αστάθεια. Σε ενα blog του Senior Economist José Cuesta της Παγκόσμιας Τράπεζας με τίτλο ‘’No food , no peace’’, προειδοποιεί ότι είναι πολύ πιθανό ότι αναμένονται περισσότερες εξεγέρσεις λόγο των υψηλών τιμών των τροφίμων. Οι κρίσεις στις τιμές των τροφίμων έχουν οδηγήσει επανειλημμένα σε μεγάλη πολιτική αστάθεια .

Η πείνα οδηγεί πάντα σε επανάσταση.

Αυτο που η Παγκόσμια Τράπεζα δεν τολμά να πει φωναχτά, είναι ότι η πείνα οδηγεί στην επανάσταση. Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα στους δρόμους , θα υπάρξει μια πολιτική αναταραχή που σύντομα θα εξελιχθεί σε βία. Είναι μια βασική ανθρώπινη αντίδραση , η οποία είναι ακριβώς η ίδια στην ΕΕ ,στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, σε χώρες όπως το Καμερούν και την Ινδία.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Alfred Henry Lewis είπε στην περίφημη δήλωσή του, «Η διαφορά μεταξύ μιας ειρινικής κοινωνίας και της αναρχίας είναι μόνο εννέα γεύματα» και περαιτέρω δήλωσε ότι θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως αξίωμα, το ότι « ένας άνθρωπος που λιμοκτονεί ποτέ δεν θα είναι ένας καλός πολίτης . »

Καμία χώρα δεν ειναι σε θέση να ελέγχει τις ενέργειες των πεινασμένων μαζών , ανεξάρτητα από το πόσο καλό και υπάκουο πληθυσμό είχαν σε περιόδους που υπήρχε ακόμα άφθονο φαγητό.

Μετάφραση

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

Loading...

One thought on “Πεινάτε πουλάκια μου; «Η διαφορά μεταξύ μιας ειρινικής κοινωνίας και της αναρχίας είναι μόνο εννέα γεύματα!’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *