Πατέρα, είσαι ένας αλήτης…

Πατέρα, είσαι ένας αλήτης…….
(σήμερα το βράδυ θα τον κοιτάξω στα μάτια και θα του το πω)


Είμαι 28 ετών. Δουλεύω με υποαπασχόληση και ο μισθός μου είναι 365 ευρώ. Ζω με τους γονείς μου. Δεν έχω αδέρφια. Ο πατέρας μου είναι 59 ετών και εργάζεται ως οδηγός σε μία μεταφορική εταιρεία. Η μητέρα μου δεν δουλεύει. Ασχολείται με τα οικιακά και την ετοιμοθάνατη γιαγιά μου. Τα οικονομικά μας είναι όπως των περισσοτέρων εργατικών οικογενειών.


Το αποτέλεσμα…..

Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι. Δεν….
αντέχω άλλο.
Αν έλεγα ότι έχω κάποιο παράπονο από τους γονείς μου θα πέσει φωτιά να με κάψει. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχω τελειώσει ένα πανεπιστήμιο με τρομερές θυσίες από την πλευρά τους, έχουν κάνει ότι ήταν δυνατό και αδύνατο για να με μεγαλώσουν. Δεν είμαι αχάριστος, το αντίθετο μάλιστα, πάρα πολύ ευγνώμων. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα.


Σήμερα…….
Θα τον κοιτάξω στα μάτια και θα του πω ότι παρόλο που τον θαυμάζω όσο τίποτα στον κόσμο, είναι ένας αλήτης.


-Τον θαυμάζω γιατί δεν πάτησε ποτέ επί πτωμάτων.
-Είναι αλήτης γιατί άφησε να τον πατήσουν πολλές φορές.
-Τον θαυμάζω γιατί δεν με έμαθε να πατάω επί πτωμάτων.
-Είναι αλήτης γιατί άφησε άλλους να με πατήσουν.
-Τον θαυμάζω γιατί ήθελε πάντα καθαρή τη συνείδηση του.
-Είναι αλήτης γιατί είναι μέλος μιας κοινωνίας χωρίς συνείδηση.
-Τον θαυμάζω γιατί υπάκουε στους νόμους και τους θεσμούς της κοινωνίας μας.
-Είναι αλήτης γιατί οι νόμοι και οι θεσμοί που υπάκουε ήταν πολλές φορές ενάντια στο συμφέρον του ίδιου και της οικογένειας του.
-Τον θαυμάζω που δεν ήταν μέρος της διαφθοράς.
-Είναι αλήτης γιατί με έφερε στη ζωή με συνέπεια να ζήσω μέσα σε αυτήν.
-Τον θαυμάζω γιατί ήταν σωστός οικογενειάρχης.
-Είναι αλήτης γιατί με έκανε να πιστέψω ότι θα κάνω κι εγώ οικογένεια.
-Τον θαυμάζω γιατί μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε ελπίδα.
-Είναι αλήτης γιατί μου έδωσε κι εμένα ελπίδα.


Δεν είναι σκληρά λόγια. Είναι η σημερινή πραγματικότητα. Δεν υποστηρίζω ότι τα παραπάνω ισχύουν για όλους. Οι περισσότεροι δεν έχουν τον θαυμασμό τον παιδιών τους. Δεν είναι ούτε καν αλήτες. Είναι κάτι πολύ χειρότερο. Είναι ελεεινά σκουπίδια που με ευκολία επιπλέον στον βόθρο που έχουν κατασκευάσει και ονομάζεται κοινωνία. Σιχαμερά πτωματοφάγα σκουλήκια ανθρώπινων συνειδήσεων με μοναδικό σκοπό ύπαρξης τους την διαιώνιση του είδους τους, την κάλυψη των υλικών αγαθών τους και την διατήρηση του τρόπου ζωής τους.


Ναι φίλε μου, για τον πατέρα σου μιλάω. Είχες την εντύπωση ότι αναφερόμουν σε κάποιον άλλον? Πλανάσαι οικτρά. Γι αυτόν και μόνο κάνω λόγο. Γι αυτόν που κοιμάται δίπλα στη μάνα σου. Γι αυτόν που σου παρέχει στέγη και τροφή καθημερινά. Γι αυτόν που φωνάζεις μπαμπά και σε φωνάζει παιδί του. Γι αυτόν που βλέπεις κάθε μέρα ή σου πληρώνει τις σπουδές σου. Γι αυτόν που τρέχεις για βοήθεια στις δύσκολες στιγμές σου ή του την προσφέρεις εσύ απλόχερα.. Ο δικός σου πατέρας ειδικά είναι ένας από τους χειρότερους.
Ειλικρινά θα σε δικαιολογήσω απόλυτα αν αυτή τη στιγμή πάψεις να διαβάζεις αυτό το κείμενο.
Εγώ όμως θα συνεχίσω γιατί αυτό επιβάλει η συνείδηση μου.

Για όσους έχουν το κουράγιο ή τουλάχιστον τους έχει μείνει έστω και λίγη αξιοπρέπεια και συνεχίζουν την ανάγνωση….


Συνεχίζω…..
Που ζεις? Σε πιο πλανήτη κατοικείς?
Τι νομίζεις ότι κάνει ο πατέρας σου από το πρωί που ξυπνάει, μέχρι το βράδυ που θα πέσει για ύπνο και ποιες πιστεύεις ότι είναι οι τελευταίες του σκέψεις πριν κλείσουν τα μάτια του?
Σκέψου τι δουλεία κάνει? Αναλογίσου τι έχετε και με ποιο τρόπο τα αποκτήσατε. Ακόμα παραμένεις τυφλός? Ή μήπως δεν μπορείς να αντέξεις την αλήθεια?
Ε ναι λοιπόν:
-Ο πατέρας είναι ένας από τους πολιτικούς που πρόδωσαν και κατέστρεψαν αυτή τη χώρα για προσωπικό τους όφελος.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από τους δημοσιογράφους που κάνουν καθημερινά προπαγάνδα, αποπροσανατολίζουν, παραπληροφορούν και αποκρύπτουν την αλήθεια σε έναν ολόκληρο λαό, εξυπηρετώντας κάποιο πολιτικό ή επιχειρηματικό κλάδο.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από τους επιχειρηματίες που ευθύνονται για εκμετάλλευση των εργαζομένων, για διάθεση στην αγορά προϊόντων επικίνδυνα για την υγεία μας, για αισχροκέρδεια, για παράνομες συναλλαγές, για μίζες, για διαφθορά κ.τ.λ.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από τους δικηγόρους που αθώωσαν τόσους ενόχους και τους έδωσαν την δυνατότητα να επαναλάβουν τις πράξεις τους.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από τους γιατρούς που προτιμάνε να αφήσουν τον ασθενή να πεθάνει εάν δεν πάρουν το φακελάκι τους.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από τους δημοσίους υπαλλήλους που πάνε στη δουλειά στις δέκα και φεύγουν στις μία. Που πήραν τη θέση τους με ρουσφέτι. Που ακόμα και σήμερα αρνιούνται λόγω τεμπελιάς να δουλέψουν.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από αυτούς που χειροκροτούν και γλύφουν καθημερινά τους πολιτικούς. Είναι από αυτούς που μαζεύονται στα πολιτικά γραφεία και ρουφιανεύουν τον συνάνθρωπο τους.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από αυτούς που κλέβουν και εξαπατούν με ευκολία τον πατέρα τους, τη μάνα τους, τα αδέρφια τους.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από αυτούς που έκαναν τον δικό μου πατέρα αλήτη.


Κατάλαβες τώρα ποιος είναι ο πατέρας σου ή μάλλον τι είναι?
Ακριβώς, δεν είναι ούτε αλήτης, ούτε κάθαρμα, δεν έχει καν το προνόμιο να ανήκει στην ανθρώπινη φυλή. Αυτός, που τρέφεται με το αίμα και τον ιδρώτα των συνανθρώπων του, που βάζει το προσωπικό του όφελος πάνω από την αξία της ανθρώπινης ζωής, που οδήγησε έναν ολόκληρο λαό στην απόγνωση, μόνο ένα χαρακτηρισμό μπορεί να έχει. Είναι ένα κτήνος.
Ένα ανθρωπόμορφο κτήνος και μόνο κτηνωδίες μπορεί να κάνει.


Ακόμα εδώ είσαι?
Άκουσε και το καλύτερο.


Πως ήρθες στη ζωή?
Πες μου πραγματικά στο θεό που πιστεύεις ή σε ότι τέλος πάντων πιστεύεις, έχεις την ψευδαίσθηση πως είσαι ο καρπός ενός έρωτα και μίας αγάπης?
Φυσικά και όχι, το γνωρίζεις αυτό, εδώ και αρκετά χρόνια.
Πως μπορεί να βγει καρπός από ένα κτήνος, ικανό μόνο για κτηνωδίες?
Με δύο τρόπους:
Α. Με σωματικό ή ψυχικό ή συναισθηματικό βιασμό της γυναίκας που αποκαλείς μάνα. Δεν πρόκειται με λέξεις να στο αποκαλύψει σχεδόν ποτέ, τουλάχιστον όχι, όσο είναι εν ζωή το κτήνος.
Β. Με σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ του κτήνους και της ιερόδουλης. Μην σοκάρεσαι, η αλήθεια είναι μία. Το άτομο που προσφέρει το σώμα του για την ικανοποίηση υλικών αναγκών έχει μόνο ένα χαρακτηρισμό, αλλά τουλάχιστον δεν είναι κτήνος.


Το ερώτημα με ποιον από τους δύο τρόπους ήρθες στη ζωή δεν θα στο απαντήσω εγώ.
Τις αποδείξεις όμως θα τις βλέπεις καθημερινά με την συμπεριφορά τους και η επιβεβαίωση θα έρχεται κάθε φορά που θα τους κοιτάς στα μάτια.


………… Και τώρα?
Τι?


Ο λόγος που κάναμε όλη αυτή την κουβέντα δεν είναι ο πατέρας σου, δεν είναι ο πατέρας μου, είσαι εσύ. Λέγοντας εσύ αναφέρομαι σε μία ολόκληρη γενιά.
Μια γενιά που είναι καρπός βιασμού ή εμπορικής συμφωνίας.
Μια γενιά μεγαλωμένη με κτηνώδεις αξίες και απάνθρωπα ιδανικά.
Μία γενιά με προδικασμένο μέλλον, πριν ακόμα κοπεί ο ομφάλιος λώρος της.
Μία γενιά έτοιμη να πάρει τη σκυτάλη και να γίνει το επόμενο κτήνος.


Και το δίλημμα που τίθεται είναι:
Εσύ τι θα κάνεις?
Θα παραλάβεις απλά τη σκυτάλη?
Ή θα τους φτύσεις κατάμουτρα?
Η επιλογή δική σου……..


Δεν θα έγραφα αυτές τις λέξεις αν δεν είχα παράδειγμα ανθρώπου που επέλεξε να μην πάρει τη σκυτάλη, πληρώνοντας το τίμημα να τον λέει σήμερα ο γιος του αλήτη.
Είμαι 100% σίγουρος, ότι όταν τέτοια άτομα γίνουν η πλειοψηφία σε μία κοινωνία, τότε δεν θα ονομάζονται πια αλήτες.


Αφιερωμένο στον πατέρα μου και τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, που τόλμησε και δεν πήρε τη σκυτάλη και αισθάνομαι τρομερά υπερήφανος που μπορώ και τον αποκαλώ αλήτη……

http://monoalithia.blogspot.com/
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *