Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:24 - 27/01/2015

Ο φόβος της αλλαγής

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σε κανέναν δεν αρέσει να ξεβολεύεται

Oι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά σε ένα σταθερό περιβάλλον. Η δύναμη της συνήθειας είναι ίσως η πιο δυνατή, καθώς τις περισσότερες φορές κάνει τους ανθρώπους διστακτικούς και επιφυλακτικούς απέναντι στο καινούριο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η δύναμη της συνήθειας αποκαλείται κάποιες φορές και δεύτερη φύση.

Ωστόσο, είναι φυσιολογικό να νιώθει κανείς άγχος και φόβο μπροστά σε μια αλλαγή. Κάθε αλλαγή στην ζωή ενός ανθρώπου είναι στην ουσία μια ευκαιρία για ανανέωση και προσωπική εξέλιξη. Μέσα από την διαδικασία αυτή μπορεί να αποκομίσει κάποιος γνώσεις και εμπειρίες.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, η ικανότητα προσαρμογής στις αλλαγές αποτελεί ένδειξη αυξημένης νοημοσύνης ενώ τα άτομα που προσαρμόζονται πιο εύκολα αντιμετωπίζουν καλύτερα το στρες. Αν σκεφτείτε για λίγο το θέμα θα διαπιστώσετε πως οι αλλαγές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων. Από πολύ μικρή ηλικία το άτομο γνωρίζει αλλαγές στην ζωή του, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει και να προσαρμοστεί σ΄αυτές. Θα πρέπει λοιπόν να είστε πιο θετικοί και να μην τις θεωρείτε ως ένδειξη κακοτυχίας. Οι αλλαγές είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφύγει κανείς αλλά θα πρέπει να τις δεχτεί. Ο χρόνος είναι το πάντα σύμμαχος στο κομμάτι των αλλαγών.

Σκεφτείτε λοιπόν πώς κάθε αλλαγή είναι μια ευκαιρία για να σπάσετε τη ρουτίνα. Μην είστε καχύποπτοι πιστεύοντας ότι το παλιό ήταν καλύτερο από το καινούριο. Το διαφορετικό δεν χρειάζεται να σας φοβίζει γι’ αυτό προσεγγίστε το με ενδιαφέρον. Δε θα μάθετε ποτέ τι είναι καλύτερο ή χειρότερο αν δεν το δοκιμάσετε. Γι΄αυτό προσπαθήστε να είστε ανοιχτοί στον πειραματισμό εντάσσοντας στη ζωή σας το διαφορετικό. Αν δεν σας είναι εύκολο δεχτείτε συμβουλές από άτομα που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με εσάς.

Αν, ωστόσο, νιώθετε ότι το άγχος σας είναι υπερβολικό και σας δημιουργεί πρόβλημα μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να δείτε τα θετικά της νέας κατάστασης. Πάρτε το χρόνο σας, κάντε ένα zoom out και δείτε τις νέες προοπτικές που παρουσιάζονται μπροστά σας.

Να θυμάστε πως στον αντίποδα της δύναμης της συνήθειας βρίσκεται η δύναμη της θέλησης. Οραματιστείτε τη ζωή σας διαφορετικά, επιλέξτε αυτά που θα θέλατε να αλλάξετε και τολμήστε το. Ο φόβος και το άγχος μπορεί να «προσπαθήσουν» να σας ακινητοποιήσουν αλλά δεν μπορούν να το καταφέρουν γιατί πολύ απλά έχετε κάνει την επιλογή σας. Δώστε λοιπόν χώρο και χρόνο στα νέα δεδομένα που έρχονται στη ζωή σας και φτιάξτε τη ζωή σας όπως εσείς θέλετε.

edwhellas.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 01/27/2015 @ 10:35 ΜΜ

    ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
    ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:Θ Ε Λ Ω ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗ Ο ΘΕΟΣ(ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ)ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ!ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!!
    ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*