«Ο στρατός της Ρωσίας είναι έτοιμος σε οποιαδήποτε εξέλιξη γεγονότων στην Ουκρανία» τόνισε ρώσος ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού

«Ο στρατός της Ρωσίας είναι έτοιμος σε οποιαδήποτε εξέλιξη γεγονότων στην Ουκρανία» τόνισε ρώσος ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού

Ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος σε οποιαδήποτε εξέλιξη γεγονότων στην Ουκρανία και στον κόσμο και η ρωσική αμυντική βιομηχανία είναι έτοιμη να αντικαταστήσει γρήγορα τις εισαγωγές, μεταξύ άλλων και από την Ουκρανία, στην πολεμική βιομηχανία.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σοϊγκού κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της κυβέρνησης στην Κρατική Ντούμα.»Τέθηκε το θέμα εάν ο στρατός μας είναι έτοιμος στην διεθνή κατάσταση που δυσκολεύτηκε να εκτελέσει την πολεμική υπόθεση για την προστασία της Πατρίδας.

Λάβαμε μια θετική, ικανοποιητική απάντηση. Όλοι είναι έτοιμοι, η μαχητική ικανότητα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο «, είπε στο πρακτορείο RIA NOVOSTI ο πρώτος αναπληρωτής του επικεφαλής της παράταξης «Δίκαιη Ρωσία » Μιχαήλ Εμελιάνοφ.

Επισήμανε ότι επίσης τέθηκε το θέμα της αντικατάστασης των εισαγωγών στην πολεμική βιομηχανία. «Έκανα την ερώτηση, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι, κατά πόσον οι διακοπές των προμηθειών από την Ουκρανία θα επηρεάσουν την αμυντική ικανότητα. Απάντησαν πολύ πειστικά ότι δε θα επηρεάσουν, τα πάντα μπορούν να αντικατασταθούν «, είπε ο Εμελιάνοφ.

Όπως είπε ο Σοϊκγκού, η Ρωσία μπορεί από μόνη της να εξασφαλίσει την βιομηχανία της, είπε ο Εμελιάνοφ. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα λόγια του Υπουργού Αμύνης, η αντικατάσταση των εισαγωγών μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα και δε βλέπει ιδιαίτερα προβλήματα. Σχετικά με την Ουκρανία τέθηκε μία ερώτηση για την δυνατότητα εισαγωγής της περιοχής άνευ πτήσεων.

Ο Σοϊγκού απάντησε ότι είναι το θέμα της πολιτικής απόφασης, από την στρατιωτική και τεχνική άποψη όμως είναι δυνατό να γίνει. «Δηλαδή δεν εκφράστηκαν προτάσεις για δημιουργία της περιοχής άνευ πτήσεων «, είπε ο Εμελιάνοφ.

Με τη σειρά του ο βουλευτής από την παράταξη του κομμουνιστικού κόμματος της Ρωσίας Βαντίμ Σολοβιέφ επισήμανε ότι ο Σοϊγκού παρέθεσε στους βουλευτές όλα τα θέματα που αφορούν στη ζωτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Όσον αφορά στην κατάσταση στην Ουκρανία ειπώθηκε ότι είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων, γι’ αυτό τα πάντα εξαρτώνται από την εξέλιξη μιας συγκεκριμένης κατάστασης και πρώτα από όλα από τη θέση των δυτικών μας συνεργατών, ο στρατός είναι έτοιμος να εκτελέσει οποιαδήποτε εντολή την οποία θα θέσει η ηγεσία της χώρας και ο Ανώτατος στρατάρχης, δηλαδή είναι έτοιμος για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων «, είπε ο Σολοβιέφ στους δημοσιογράφους.

Επισήμανε ότι στις απαντήσεις του Σοϊγκού αισθάνεται κανείς την επαγγελματικότητα, τη γνώση του θέματος, τη γνώση των προγραμμάτων της ανάπτυξης, του επαναεξοπλισμού, της επίλυσης θεμάτων, γνωρίζει πλήρως το θέμα. Οι βουλευτές, όπως είπε, έδωσαν πολύ υψηλή εκτίμηση στη δράση του Σοϊγκού και στη λειτουργία του Υπουργείου Αμύνης. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ομιλία, η εκτίμηση της δράσης του είναι αρκετά υψηλή «, είπε ο Σολοβιέφ.

briefingnews.gr
anti-neotaxites.blogspot.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *