21:06 - 15/02/2015

Ο Στήβεν Χόκινγκ προειδοποιεί: Μην Ξυπνήσετε τους εξωγήινους

Ο Στήβεν Χόκινγκ προειδοποιεί ενάντια στα σχέδια για την εκπομπή ραδιομηνυμάτων σε πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς σε μακρινούς πλανήτες. Ένας αριθμός από επιστήμονες υποστηρίζουν την αποστολή μηνυμάτων προς αναζήτηση Εξωγήινης Νοημοσύνης.

Αυτά θα πρέπει να σταλούν μέσω σημάτων που στοχεύουν περιοχές του γαλαξία μας, όπου βρίσκονται πλανήτες σαν τη Γη και ενδεχομένως να υπάρχει ζωή. Ωστόσο, οι επικριτές έχουν επιστήσει την προσοχή για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ο Στήβεν Χόκινγκ έχει πει οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να προσπαθήσουν τέτοιες επικοινωνίες, καθώς οι εξωγήινοι πολιτισμοί μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη γη με σκοπό την αξιοποίηση των πόρων μας.

«Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιθανόν όπως όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική, το οποίο δεν κατέληξε καλά για τους Ιθαγενείς Αμερικανούς», είπε.

Ο διαστημικός επιστήμονας και συγγραφέας David Brin επανέλαβε τον καθηγητή Χόκινγκ.

«Ένας μικρός αριθμός ραδιοαστρονόμων για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης αντιστέκεται στις διεθνείς διαβουλεύσεις πριν η ανθρωπότητα κάνει το παράτολμο και μη αναστρέψιμο βήμα να στείλει μηνύματα προς την Εξωγήινη Νοημοσύνη -φωνάζοντας παρουσία μας στο σύμπαν,» είπε ο Δρ Brin.

«Όλα αυτά είναι πολύ καλά, αν το μόνο που διακινδυνεύεις είναι ο εαυτός σου. Αλλά όταν επιβάλλεται ο κίνδυνος στα παιδιά μας και όλη την ανθρωπότητα στον πλανήτη, δεν είναι υπερβολή να ζητήσουμε να το συζητήσουμε πρώτα»

Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες έχουν μάθει τι θα πει η ανθρωπότητα στην πρώτη επαφή με εξωγήινους και δεν είναι «πήγαινε με στον ηγέτη σας».

Αντ “αυτού, είναι πολύ πιο πιθανό να ζητήσουν από τους εξωγήινους βοήθεια. Ο επιστήμονας Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης Doug Vakoch, δήλωσε: «Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κοινά σημεία -ανδρών και γυναικών, νέων και γέρων – είναι το μήνυμα «παρακαλώ βοηθήστε»».

«Μια αίσθηση ότι είμαστε σε μια πολύ επισφαλή πορεία στην ανάπτυξή μας ως πολιτισμός», είπε ο Δρ Vakoch. «Οι τεχνολογίες μας είναι μεγαλύτερες από την κοινωνική σταθερότητα μας. Έτσι, αν κάνουμε επαφή με έναν άλλο πολιτισμό που μπορεί να είναι πιο προχωρημένος μπορεί να έχει περάσει από την τεχνολογία συμφόρησης και μπορεί να έχει κάποιες συμβουλές», είπε.

Στο πρόγραμμα η Γη Μιλάει συμμετέχουν 2.000 άτομα από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Διεξάγεται από επιστήμονες που ψάχνουν να ακούσουν ραδιοσήματα από εξωγήινους από το 1960, μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία.

Μια συζήτηση για το επόμενο βήμα, μεταδίδοντας το μήνυμα «γεια σας» στα αστέρια, συμβαίνει αυτή την εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης στο Σαν Χοσέ, της Καλιφόρνια.

Ο Δρ Vakoch, από το Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης στο Mountain View της Καλιφόρνια, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε το σχέδιο η Γη Μιλάει το 2009, επειδή θέλαμε να επεκτείνουμε τη συζήτηση πέρα από μια χούφτα των επιστημόνων που ήδη ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά.

«Όταν το διαστημικό σκάφος Voyager απεστάλη από τη NASA στη δεκαετία του 1970 οι ειδικοί ήταν μισή ντουζίνα.

«Αν θέλουμε πραγματικά να εκπροσωπούμε την ανθρωπότητα χρειαζόμαστε μια ευρύτερη εκπροσώπηση. Έχουμε στοιχεία από περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μερικά από τα μηνύματα είναι σαν αυτά που έχουμε ξανακούσει. Όπως και το μήνυμα του Voyager «χαιρετισμός από τη Γη» – ένα καλωσόρισμα, θέλοντας να κάνουμε επαφή.

«Για μένα, ένα από τα ισχυρότερα θέματα που βγήκαν είναι μια αίσθηση κατανόησης των κοινών μας μηνυμάτων όπως: «Είμαστε οι άνθρωποι του πλανήτη Γη»

.

«Μια υπόθεση είναι ότι αν θέλουμε πραγματικά να έρθουμε σε επαφή, θα ελαττώσουμε μερικές από τις διαφορές μεταξύ των εθνών, μεταξύ των θρησκειών, μεταξύ των εθνοτήτων… θα μας φέρει πιο κοντά».

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 0
  0
  Σαχλαμάρες λέει ο Χόκινς. Οι εξωγήινοι είναι ήδη εδώ για να μην μπω κιόλας ότι η ανθρώπινη φυλή είναι κατασκεύασμά τους ακριβώς για να εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα της γής. Πλανητική στάνη είμαστε και πληροφορίες γι αυτό έχουν περάσει μέσα από ταινίες όπως το Star Wars. Dune και Stargate.
 2. 0
  0
  ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ…ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ
 3. 0
  0
  H ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΕΥΚΛΕΙΔΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ…Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΩΝ Η ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…

  ΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ '' ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ' ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΙΧΕΙΡΗΜΑ …ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΝ '' ΕΝΑΝ '' ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΥΚΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ …Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ '' ΚΑΠΟΙΟΣ '' ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ…

  ΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ…Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ…ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗ .. ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΡΑΣΤΗ… Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ…ΤΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ…

  ΣΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ…ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ '' ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΑΣΗΣ '' ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ…ΑΛΛΑ ΕΝΩ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΤΟ ΚΟΣΜΟ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  • 0
   0
   ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ?ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ?ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΜΟΝΟ(Ω) ΛΟΓΟ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ(ΦΙ-ΙΛΟΤΗς -ΝΕ(Ι)ΚΟΣ)?
   ΑΓΑΠΗ?ΠΙΣΤΗ?(ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ-ΔΥΣΚΟΛΕΣ)
   ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΓΑΠΗ
   ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
   ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ //
   ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.?
   ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΓΡΑΜΜΙΚΗς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς ΚΑΙ ΑΥΤΟ ?
   ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ?
   ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ?
   ΠΙΣΤΗ
   ?


   ΑΝ Ο ΘΕΟς ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗς ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑς ΚΑΙ ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΚΑΙ ΡΟΣΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΕΚΣΩΓΗΙΝΟς ΚΑΙ ΕΣΩ ΓΗΙΝΟς ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ Ως ΥΠΑΡΚΤΑ(ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ)
   ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕςΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΑΝ ΑΛΛΑΚΣΕΙ Η ΑΝΤΙΛΗΠΣΗ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑς ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .?
   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ?
   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ?
   ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΣΑΝΑΣΗΚΩΝΟΜΑΙ ?
   ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ?
   ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙ-ΘΥΜΙΑ?
   ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ?
   ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ?
   ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ?
   ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?
   ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΣΤΟ ?
   ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΘΟς?
   ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑς …
   ΟΛΑ ΕΚΣΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ??
   ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΤΑΝ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΜΟΡΦΑ ΣΑΝ ΥΠΑΡΚΣΕΙΣ?
   ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ?
   ΩΣ ΜΟΡΦΗ .
   ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΦΩΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΟΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΑΣ?
   ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Ω – Β – ΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ?
   ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ?
   ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ?
   ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ?
   ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΣΥΧΕΣ?
   ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ?
   ΟΙ ΠΣΥΧΕς ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΘΗΚΑΝ?..
   ΑΥΤΟς Ο ΘΕΟς ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ …
   ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΚΣΗ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΚΣΗ ΤΟΥ..
   ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΥΠΑΡΚΣΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟς ΣΥΜΜΕΤΡΙΑς ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗς
   ΑΝ ΟΜΩς Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗς ΑΝΤΙΛΗΠΣΗΣ (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΝΕΙς GR(EAT) EXIT..).EINAI TOΣΟ ΑΠΛΗ ΤΟΤΕ ΑΝΤΕ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΣΑΝΑΛΕΜΕ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΜΑΣ(ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗς ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ) ..ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ …
   ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ..ΣΥΓΝΩΜΗ ..
   ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ …
   ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕς ΗΜΕΡΕΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί