Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:20 - 06/02/2013

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ‏

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι γενικοί ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας εξαναγκάζονται πλέον να παραδώσουν απόρρητα ιατρικά έγγραφα που θα αναγράφουν την συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ των ασθενών, τον δείκτη μάζας/σώματος τους καθώς και το πλήρες ιατρικό τους ιστορικό.

Τα αρχεία θα αποθηκευθούν σε μία μεγάλη βάση δεδομένων και πληροφοριών: οι ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων αναφέρουν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη αρπαγή δεδομένων στην ιστορία του Βρετανικού Ε.Σ.Υ (NHS).

Δημοσίευμα της dailymail που παρουσιάζει το pentapostagma.gr αναφέρει αναλυτικά τα δεδομένα των ασθενών που θα “παραχωρηθούν” στον Μεγάλο Αδελφό:

— Βάρος, επίπεδο χοληστερόλης, δείκτης μάζας/σώματος, οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και επίπεδο αρτηριακής πίεσης

— Οι ιατροί θα αναγκαστούν να αποκαλύψουν τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ των ασθενών και εάν είναι καπνίζοντες ή όχι (smoking status).

Οι γενικοί ιατροί του NHS απαιτείται πλέον να αποστέλλουν μηνιαίες ανανεώσεις των δεδομένων των ασθενών σε μία κεντρική βάση δεδομένων η οποία λειτουργεί για λογαριασμό του Κέντρου Πληροφόρησης για Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Βρετανικού ΕΣΥ (NHS Health and Social Care Information Centre).

Οι αξιωματούχοι υγείας θα μπορούν, κατά αυτόν τον τρόπο, να απαιτούν να τους παρασχεθεί οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμούν σχετικά με κάθε ασθενή. Επιπρόσθετα, σύντομα ακόμη και οι συνταγογραφήσεις φαρμάκων θα τεθούν υπό πλήρη παρακολούθηση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ανώτατων αξιωματούχων του NHS, η ιδιωτικότητα των αυστηρά προσωπικών δεδομένων των ασθενών είναι μάλλον δύσκολο να διατηρηθεί. Πολλοί ειδικοί επισημαίνουν ότι το νέο πρόγραμμα θα ανοίξει τις “πύλες” για την πρόσβαση ιδιωτών με πολλαπλά συμφέροντα (σ.σ. pentapostagma.gr ενδεχομένως ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες) σε ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα, ενώ είναι σίγουρο ότι καταργείται πλήρως η έννοια του ιατρικού απορρήτου – βασικό συστατικό της σχέσης ιατρού-ασθενούς.

Το πρόγραμμα απόλυτης υφαρπαγής δεδομένων αποτελεί υπομονάδα του προγράμματος Everyone Counts, που στοχεύει στην επέκταση της πρόσβασης στα δεδομένα των ασθενών σε όλο το φάσμα των Υγειονομικών Υπηρεσιών υπό την πρόφαση της αποτελεσματικότητας και της χαρτογράφησης των υγειονομικών αναγκών του βρετανικού πληθυσμού.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*